Doorgaan naar hoofdcontent

Eigen schuld, dikke ....

Bloggen voor het eten aan op maandag. Jaja, vanavond wil dochter bezig met haar videoblog, dus sta ik de computer vrijwillig een avondje af.

Manlief heeft vanavond een leuke cursus, die die komt zo thuis voor een 'snelle hap'. Met 5 bijna over datum eieren worden het wraps met eiersalade. Er is nog bloemkoolsoep van vorige week. En ik heb nog een halve pizza van de pizzeria van zaterdag :) Wat rauwkost erbij en wij zijn weer klaar.

Mijn eigen schuld, dikke bult, slaat op mijn voornemen om suiker- en zuivelvrij te gaan eten. Een lekkere au-lait met amandelkoek zaterdag bij de V&D. Gevolgd door een pizza met 4 kazen, 2 cola, een 'scroppino' als toetje....

Dat woelen en draaien in mijn slaap was dus echt mijn eigen schuld. Ik weet hoe slecht ik er tegen kan. Toch doe ik het elke keer weer. Macht der gewoonte, is toch de uitspraak?
Dan wordt het dus tijd mijn gewoontes aan te pakken.
Vorig jaar na 10 dagen zonder suiker voelde ik me zoveel beter.

Woensdagmiddag maar eens serieus de noodzakelijke boodschappen in huis halen. Want nu is er nog veel te veel lekkers. Onder het motto zonde om weg te doen, wil ik ook nog graag alles opmaken :)

Nog iemand tips voor leuke/lekkere websites?
Ik ken o.a. biobudget.nl en voedzo.nl


Reacties

  1. Leuke blogs/sites:

    eetgoedvoeljegoed.nl
    gezond leven van Jacoline
    Aranka's kookblog

    Groet, Caro

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien kan mijn kookblog je inspireren? Ik kook suikervrij en zo gezond mogelijk, er staan veel recepten op...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed voornemen! Je zou eens kunnen zoeken op Paleo. Geen suiker, nauwelijks zuivel en ook nog eens laag in koolhydraten. Bevalt mij erg goed geeft me veel energie. Ben benieuwd wat jij ervan vindt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij Paleo is mijn beeld veel vlees, gespierde mannen op voor- en na foto's, haha. Dus ik ga wel even kijken of ik mijn beeld kan veranderen Danielle.

      Verwijderen
  4. Is het ook niet gewoon omdat je het zo lekker vindt? Meer nog dan gewoonte? Dat kan ik me namelijk best voorstellen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Meer dan lekker. Gewoonweg suikerverslaafd ben ik. Daar wil ik wel graag van af.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z