zaterdag 24 juni 2017

Rijke wijven club


Foto van vorige week, toen het zo heet was. 
Zie je hoe goed het boek qua kleur bij mijn agenda past :) 

Gisteren had ik een heel gesprek met M. over wat we allemaal al in huis hebben. Letterlijk en figuurlijk. Als in alle boeken, cursussen, materiaal zoals potloden, stiften (en ja agenda's).... Maar ook onze (aangeboren) talenten, vaardigheden en wat zo meer. 

Nu hebben M. en ik vrijwel dagelijks leuke/inspirerende gesprekken onder het genot van een zelfgebrouwen cappuccinootje. Alleen dit keer was het naar aanleiding van manieren waarop 'mensen' via het internet geld verdienen met grotendeels online programma's.

Voor wie ben jij eigenlijk?

DIK = de ideale klant
Wie is jouw klant, hoe bereik je hem/haar, wat het je te bieden en op welke manier?

Wat wij nu veel zien bij andere online ondernemers is de volgende constructie:

Een blog of website met een gratis weggever. (e-book, email cursus, 'challenge' pdf, podcast etc.) Uiteraard in ruil voor een email adres. Dan wat emails, wellicht een webinar of live video op Facebook. Een product met een verkoopprijs zo rond de 27 euro. (Of een ander bedrag met een 7 op het eind).

Meer emails, nog wat verkoop'trucjes' waarbij 'Fear of Loss' of FOMO 'Fear of missing out' heel goed werkt om dat extra vaak nog iets 'duurder' product, 147 of 197 euro in de vorm van een cursus/workshop/live dag aan te bieden.

En dan natuurlijk een VIP aanbieding, met coaching. 
Meestal een jaartraject, ergens tussen de 997 en 2497 euro. 

Pijn, medicijn, fijn


Uiteraard allemaal gericht op pijn, medicijn, fijn. Oftewel de pijn van 'jouw klant', het medicijn, wat jij aanbiedt en de oplossing als fijn.


(AANtekeningen - door mij geschreven-  van de Digitale Werkplaats van 2016, uit een presentatie van Patrick van Gils van Qredits, over de 7 stappen van naamsbekendheid).In de afgelopen jaren hebben wij heeeeeeel veel  workshops gedaan, ebooks en cursussen gekocht, echte boeken gelezen etc. Dat we nu op een punt zijn, dat we met al deze toegepaste kennis zeker anderen kunnen helpen. 

Alleen zijn wij aan het kijken op welke manier we dit aan kunnen bieden. Want de manier waarop ik hierboven beschreven heb, daar heb ik nog wel een bepaalde weerstand tegen. 


Ik doe al jaaaaren dingen gratis. Gewoon omdat ik het fijn vind om anderen te helpen. Maar ik besef ook dat alles 'gratis weggeven' mij niet helpt in een evenredige uitwisseling van energie. 


Rijke wijven club 


Wat als ik het niet allemaal gratis zou doen, maar tegen een laag bedrag. Ik zit zelf te denken aan onder ander een rijke wijven club. Niets ten nadele van de mannelijke lezers hoor. Met een kleurrijke clubpas, door mij op originele manier voorzien van je naam en wat positieve punten. En dan in de club alleen maar leuke mensen natuurlijk, die elkaar versterken met hun eigen rijkdom en kennis om dat toe te passen. Zodat we van elkaar kunnen leren. Met rijkdom bedoel ik meer dan geld uiteraard. Maargoed, dan moet ik verder nog wel bedenken wat ik allemaal aan kan bieden :) 


Zou je lid willen worden van een rijke wijven club? Zoja, wat zou je willen dat daar in aangeboden wordt en op welke manier? En wat voor bedrag zou je daar dan voor willen betalen per maand of per jaar? Als je zeker weet dat het geld wat je uitgeeft je ook weer iets op gaat leveren.

35 opmerkingen:

 1. Ik zou dat best willen maar dan alleen in het kader van delen en uitruilen, niet als verdienmodel....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn jouw reactie, want ik dacht alleen aan kostprijs voor de website/hosting en met bv een besloten groep op FB hoeft het verder niet veel te kosten.

   Al ben ik wel benieuwd waarom je het als verdienmodel niet zou willen trouwens. Aangezien je zelf ook ondernemer bent.

   Verwijderen
  2. Ik zou dat niet willen omdat ik voor zo'n club geloof in uitruilen, niet in betalen. Mijn opdrachtgevers betalen me bedragen die in in zo'n club nooit zou kunnen en willen vragen. Ik ben (goed in mijn werk maar) duur.
   Ik klus niet bij. Ik leef ervan. Mijn inkomen als zelfstandige is mijn enige inkomen en ik heb geen partner die ook geld verdient. Als ik het gratis zou doen dan zou het unfair voelen om zelf wel te moeten betalen. Ik zou dan ook nooit een volledig project gratis uitvoeren, ook niet binnen zo'n club. Dan zou Ik er te veel op achteruitgaan.
   Maar adviseren en andere dingen doen, dat wel. Ik kan meer dan alleen maar waar ik geld mee verdien.

   Verwijderen
  3. Ahhh ik denk dat ik jou eerder verkeerd begrepen heb M. Maar ik denk dat ik nu wel snap wat je bedoeld. Geen verdienmodel voor jezelf. Ik dacht dat je het niet als verdienmodel voor mij zou willen :)

   Verwijderen
  4. Haha oh nee wat jij doet met je zelf weten! 😉😉

   Verwijderen
 2. Het middenstuk van je blogpost heb ik niet begrepen, maar een Rijke Wijven Club klinkt heel leuk.
  In eerste instantie dacht ik ook : gratis uitwisselen. Maar in tweede instantie dacht ik aan een soort verenigingsconstructie, met contributie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je reactie Anita. Ik heb de tekst een beetje aangepast, was inderdaad wat warrig omdat ik eerst wat anders wilde schrijven. Waar het om gaat is dat ik mij erger aan wat er nu online plaats vindt met het kopieer gedrag van mensen die vrijwel allemaal op dezelfde manier iets aanbieden in een zogenaamde 'sales funnel'. (Ja, ik weet dat dat veel over mij zegt haha).

   Ik ben aan het bedenken hoe wij (M. en ik) op een leuke, kleurrijke, inspirerende manier anderen kunnen helpen met onze kennis. Terwijl wij weer geholpen worden met kennis van anderen. Want rijkdom kent vele vormen.

   Mocht ik ooit willen stoppen met werken in loondienst, dan is het natuurlijk wel leuk dat ik mijn talenten op een manier inzet dat ik er ook aan verdien. Maar dat is een nog weer een ander verhaal dan wat ik zou willen met de rijke wijven club.

   Dus jouw idee van een soort verenigingsconstructie spreekt mij ook wel aan.

   Verwijderen
 3. Rijke wijvenclub klinkt erg leuk in mijn oren en ik zou er ook best lid van willen worden, Het elkaar versterken, leren en hulp kunnen vragen dat lijkt mij heel fijn. Ik denk dat het delen van kennis altijd fijn is. Helaas als je het via Facebook gaat doen dan kan ik niet mee doen. Ik heb bewust gekozen voor geen Facebook.
  Ik lees altijd bij je mee al reageer ik niet maar ik vond deze vraag/post wel iets waarop ik wilde reageren.
  Ik ben heel benieuwd naar het vervolg, veel plezier met het plannen maken!

  Groetjes
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou ook mee willen doen. Alleen de naam al: rijke wijven club. Staat ook leuk op je cv😉.Hier ook bewust ervoor gekozen om geen Facebook te hebben. Als er facebook aan te pas komt, haak ik af.

   Verwijderen
  2. Dank je voor je reactie Tanja. Facebook is wel erg makkelijk voor een (besloten) club. Alleen begrijp ik dat wanneer je daar bewust niet voor hebt gekozen dat het dan geen optie is. Ik laat het deze zomer bezinken qua mogelijkheden. Heb je blog trouwens aan mijn leeslijst toegevoegd. Ga binnenkort lezen.

   Verwijderen
  3. @Leven zonder schuld, haha, ja echt leuk voor op je cv....

   Verwijderen
 4. Rijke wijvenclub, alleen al voor de naam wil ik meedoen!
  Ieder is op zijn (=haar) eigen manier bezig met rijkdom, in verdienen en delen door je eigen talenten. Rijkdom in tijd, geld, geven en ontvangen. Mij spreekt Annemarie van Gaal erg aan, zij inspireert. Misschien kunnen de leden van de Rijke wijvenclub elkaar inspireren. Ik ben benieuwd naar hoe verder! Groet, L

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Annemarie van Gaal, ja, wel een voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is wanneer je durft te kiezen en daar ook voor gaat. Nou een en ander wordt vast vervolgd.

   Verwijderen
 5. Grappig! Dit is precies iets waar ik op het moment ook mee bezig ben; de combinatie van een online business éne en leuke benadering, niet volgens de vaste stramienen. Die werken blijkbaar wel, maar ze werken mij vooral op de zenuwen. Alsof ik dom ben en alleen iets zou kopen als de koopprijs op een 7 eindigt. Of ik er dan lid van zou willen worden is een tweede, want dan hang ik er als het ware alsnog 'onder', om het zo maar te zeggen. Maar voor hier een keertje over brainstormen meld ik me graag aan, je hebt m'n gegevens ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is vast is met die 7 waarom er ooit eens voor gekozen is. Weet jij waarom? Ik contact je binnenkort even. Ben wel benieuwd naar je nieuwe inzichten.

   Verwijderen
 6. Leuk idee. Klinkt goed ook.

  Is het boek idee afgeblazen?

  Ik ben ook altijd van te veel plannen in te weinig tijd. Ik werk niet maar heb een vol schema. Te vol. Soms denk ik wel eens dat je van thuis zijn ook een buren out kunt krijgen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, boek idee is er nog wel, maar ik denk dat ik dat toch op een andere (lees simpeler) manier ga doen dan alles tekenen en schrijven. Heb mijzelf deze zomervakantie de 'opdracht' gegeven om mij daar op te bezinnen.

   Burn out kan van heel veel verschillende dingen/zaken komen. Te vol klinkt niet goed. Alleen bij een portemonnee :) Denk je goed om jezelf?

   Verwijderen
 7. Salesfunnel werkt m.i. goed, maar blij word ik er ook niet van. Met mijn bedrijf ben ik bezig met het ontwikkelen van een online leeromgeving, waarin ondernemers onder hun eigen naam en via hun eigen website een cursus/forum e.d. kunnen aanbieden. Dit zou goed kunnen aansluiten bij wat je wilt, en je omzeilt zo facebook, wat toch steeds minder populair wordt. groetjes, Puckie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sales funnel op zich is natuurlijk super. Uiteindelijk blijven er alleen de klanten over die zich kunnen vinden in het aanbod en de aanbieden. Know Like en Trust is wel heel belangrijk voordat iemand tot koop overgaat. Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen van de online leeromgeving door je bedrijf Puckie.

   Verwijderen
 8. Ik vroeg me de laatste tijd af of ik in een bubbel zat waar die formule overal wordt aangeboden. Het is lastig dat als je zelf met marketing bezig bent, je veel dingen meteen een cliché vindt. Met Cialdini ben ik ook wel klaar inmiddels.

  Wat je Rijke Wijven Club betreft, ik heb net de bijl in allerlei clubs en lidmaatschappen gezet vanwege mijn aanstaande vertrek...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij vragen ons thuis ook af of er niets originelers is :) Al werkt het uiteraard prima, aangezien wij ons ook een aantal keren hebben laten verleiden.

   Jij mag natuurlijk als buitenlands ere lid meedoen :) Hoe zeg je het rijke wijf in het Spaans?

   Verwijderen
 9. Voelt M. wat voor een rijke kerels club? ;) Ok, de eerste fles whiskey komt van mij.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Arie, dan wordt dan de rijke gozers club. Kan wel samen met de rijke mannen club die hier verderop nog genoemd wordt door de mannelijke helft van team CF

   Verwijderen
  2. Strak plan rijk wijf... Gaan we omzetten! ;)

   Verwijderen
 10. Ik snap precies wat je bedoelt. Het valt mij ook op dat die formule overal wordtr gebruikt. Heel irritant

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bijzonder he, dat we het irritant vinden. En toch werkt het schijnbaar wel goed.

   Verwijderen
 11. Ter inspiratie: http://www.simonelevie.nl/ en http://thewhygirl.com/ en http://www.bureaudolly.nl/

  Groetjes,
  N

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de suggesties. Ik sta bij alle drie op de mailinglijst. Toch heb ik daar niet echt een idee van een 'club'. Uiteraard geven de dames veel gratis 'content'. Maar het voelt (voor mij) toch veel als eenrichtingsverkeer.

   Verwijderen
 12. Prima, start ik een rijke mannen club ;-)
  Met mancave, bier, zwart club card, voetbal en autos!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt me een goed plan! Ik doe mee...

   Verwijderen
  2. Goed plan Team CF, splitsen dan maar. Al zullen er vast bij jullie ook wel wat vrouwen zijn die zich door bier, voetbal en auto's aangesproken voelen haha.

   Verwijderen
  3. Hmm of we beperken ons tot wijn/whisky en goede mannengesprekken.. ;)

   Verwijderen
 13. Rijke wijven club toffe naam. Ik voel me rijk als ik een avond met mijn beste vriendinnen heerlijk over van alles en nog wat kan praten en ieder elkaar in de waarde laat maar wel ruimte geeft om met elkaar in gesprek te gaan. Zo'n rijke wijvenclub zou mij dus aanspreken. Als je dan ook nog eens wat voor elkaar kan betekenen met van alles en nog wat maakt het dit alleen nog maar mooier

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je fijne reactie. Vandaag had ik zo'n dag waarbij ik mij gewoon weg instant gelukkig voelde. De bloeiende hortensia buiten. Poes slapend op een tuinstoel. Cappuccinootje drinken met M. Mooie gesprekken samen. Tijdschrift lezen. Interactie met gelijkgestemden. Inspiratie via internet. Dus ik begrijp wat je bedoeld en wat jij schrijft is ook wat ik graag in wil brengen. Nu het hoe en wat nog :)

   Verwijderen