Doorgaan naar hoofdcontent

Vakantie plannen?

Vakantie plannen? Jaja, altijd hier. 
Ik schreef net op bladzijde 80 van mijn werkboek (link naar oude blogpost).


De vraag is hoeveel vakanties ik van plan ben te ‘plannen’. Eerst dacht ik drie. Maar bij het schrijven van de maanden, dacht ik, vier is ook wel cool, haha.

Die van april is al gedeeltelijk geregeld. We gaan naar Los Angeles en daarna door naar Las Vegas, voor de show Enigma, van Lady Gaga. Zoooooooo gaaf. Met dochter, neefje en M. (Hij gaat niet mee naar het concert, maar wel mee op reis, gelukkig maar).

Augustus wordt waarschijnlijk hier in Nederland. Onze eigen achtertuin :)
Oktober naar Italië en december, daar ga ik nog even over nadenken. 
Iets warms en zonnigs lijkt mij wel wat. 

Bij mijn baan ben ik gezegend met een ruim aantal verlof dagen. Ik had ook nog uren (dagen) van vorig jaar. In totaal komt het neer op bijna 48 vrije dagen voor dit jaar. Whoehoe. Ik werk gemiddeld vier dagen per week. Dat zijn 12 vrije weken. Gewoon bijna 3 maanden vrij. 

Goed bezig, al zeg ik het zelf. (Ik werk ook hard hoor, merk dat ik het goed wil praten schrijven dat hoeft natuurlijk niet. Ik ben trots op mijzelf dat ik dit allemaal ‘bereikt’ heb). 

Minder werken, meer verdienen en los van het geld, rijkdom ervaren in de contacten die ik dagelijks in mijn werk heb.

Het leven vieren doen we hier elke dag. Vakanties zijn de heerlijke extraatjes.
Heb jij al plannen voor dit jaar?




Reacties

  1. Wat een heerlijk vooruitzicht! Ik heb tot nu toe 3 plannen: Brugge,Ierland of Londen & Taiwan. Dan zijn mijn vakantiedagen echt op ben ik bang. Lijkt me fijn wanneer je 3 maanden weg kan. Ik zit op 4 weken en neem nog een paar dagen onbetaald verlof op denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Taiwan, dat is een bijzondere bestemming Sabine. Heb ik zelf nog nooit aan gedacht. Wat bracht je op dat idee? Ja, ik had nog uren van 2018 die ik ook mee mocht nemen van mijn vorige baan. En vorig waar had ik ook weinig vakantie genomen omdat ik er toen net werkte.

      Verwijderen
  2. Oh wat een fijne vakantieplannen zeg! Ik mag ook graag op vakantie gaan! Dit jaar hebben we besloten, zeg ik nu heel stoer, om niet weg te gaan ( in de zomer dan he? ). Wij gaan onze tuin helemaal opknappen...en ik weet dat we meer aan de tuin hebben dan 1 weekje zon maar ik ga het nu al missen. Wellicht dat we rond de kerstperiode nog even een paar dagen weggaan naar de zon....Met dat in mijn achterhoofd vind ik thuisblijven al minder erg haha. Maar als we net zo'n mooie warme zomer als voorgaande jaren krijgen, dan vind ik het thuis ook wel fijn.
    Kan je Curacao aanbevelen voor december hoor....erg fijn om daar dan even te chillen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat fijn dat jullie de tuin op gaan knappen Bouk. Hoe groot is de tuin? Volgens mij wel een aardig oppervlakte. Ja, we gaan kijken voor de Antillen. Een vriend van M. woont al jaren op St. Maarten, daar zijn we nog nooit geweest.

      Verwijderen
  3. Ik blijf net als alle andere jaren weer heerlijk thuis. Dat is ook een plan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een heerlijk plan Nicole. Jullie hebben volgens mij ook een heel fijn huis. Op zich vind ik reizen niet zoveel aan. Op een andere plek zijn wel. In de winter lijkt het mij wel heerlijk om naar de zon te gaan.

      Verwijderen
  4. Ik ben nooit zo van de vakantie plannen. Ik heb wél heel veel zin om weg te gaan! Binnenkort een weekend Egmond aan Zee - Heerlijk! Daar heb ik zin in. En van de zomer - waarschijnlijk voor de afwisseling nu weer eens richting zuiden of oosten - omdat ik vorig jaar naar het noorden fietste...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, je fietstocht naar het Noorden :) Echt respect daarvoor. Egmond aan Zee, erg leuk, daar waren wij in 2018.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z