Doorgaan naar hoofdcontent

Lekker (moes)tuinieren en gratis bloemzaad via Natuurmonumenten

Deze week werkte ik 1 dag en gisteren een paar uurtjes vanuit huis, vanwege de staking van het openbaar vervoer. Verder ben ik spontaan de rest van de week vrij. Het is vandaag heerlijk weer. Dus lekker de deur naar de tuin open.

Ik ben niet echt een tuinierSTER hoor. Vind het prachtig een groene tuin, maar ook bewerkelijk. Beetje bij beetje wordt onze tuin groener. Hieronder de foto met het uitzicht vanuit de achterdeur bij de keuken. Onze ligbedjes staan klaar. Nu zonder kussens, want we zijn ‘aan het werk’. M. ruimt de schuur op en ik rommel wat aan met modder en mijn schepje.


De schutting is vorig jaar door M. in de grijze beits gezet. Moestuinbak en stoelen ook maar gedaan. Vormt het één geheel. De gele kussentjes (124 euro aan kussentjes blog) kocht ik vorig jaar. De bestrating in de tuin zijn de stenen die er al lagen. In het kader van hergebruik plus hebben we ze omgedraaid.


Vanmorgen haalden we een aantal zakken makkelijke moestuin mix. Hier in ons dorp. Bij leuke mensen die een pallet vol hadden gekocht, maar niet alles hoefden te gebruiken.


Alle aardbei plantjes heb ik in een bak bij elkaar gezet. De oudste plant is 5 jaar, deze kreeg ik ooit van mijn zusje en zwager. De rest zijn allemaal ‘jonkies’ van een andere plant. 


Bij de L.idl kocht ik afgelopen weekend een kweekbak. Daar heb ik snijbiet en 3 soorten sla in gezaaid. Helaas zijn de bakken uitverkocht, dus ik ga nog op zoek naar iets anders leuks. Want zoals je ziet is het een beetje bijeengeraapt zooitje zo haha.

De boompjes kreeg ik van mijn moeder. De hortensia had ik al. De rest van de planten heb ik vorig jaar gekocht, weet niet meer hoe de planten heten. In de bakken op de middelste plank heb ik zaadjes van Natuurmonumenten gezaaid. Via de site kun je gratis een zakje bloemenzaad aanvragen. 


Van mijn vriendinnen kreeg ik voor mijn verjaardag planten voor in de tuin. Ja, bijna 50, dan krijg je dat soort kado’s hahaha. Een gedeelte daarvan heb ik in een mini regenton geplaatst.

Nou tot zover de groene ‘update’ uit Juice Lake. Ik ga even kijken wat ik nog meer aan zaadjes in de schuur heb. 

Reacties

  1. Ik ben van de week ook begonnen met mijn mini moestuin. Mooie kleur beits op de schutting, met groenen planten steekt het mooi af.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat heb je in de mini moestuin staan? Ja mooie kleur he, we zijn er nog elke dag blij mee.

      Verwijderen
  2. :-) Als je niets aan de tuin doet wordt het ook vanzelf groen - ik moet nódig weer eens wat onkruid uittrekken, en kijken wat er voor leuks / nuttigs staat wat mag blijven - als het straks droog wordt? Ik vind het nu te koud en te nat.
    Het weer is in de war: ik wil graag mooi weer als ik vrij ben, en nattigheid als ik moet / mag werken, maar deze week is het nét omgekeerd.....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, klopt, de stenen werden aardig groen. En het is bewonderingswaardig hoe goed het gras en mos tussen de stenen wil groeien. Was je vrij vandaag?

      Verwijderen
    2. Hemelvaartsdag wel, vrijdag ook, zaterdag voor een deel vrij, maar ik moet me ook even "vertonen" op een werkreceptie, en zondag moet ik (vrijwilligers-)werken. Écht verkeerd verdeeld dus... Duim je mee voor mooi meer met Pinksteren?

      Verwijderen
  3. Even een tip: een aarbeiplant van 5 jaar oud zal niet veel vrucht meer geven, beter is om steeds te stekken en na 2 jaar vervangen voor nieuwe. Ik zie dat de bak heel dicht bij je schutting staat, wat ook leuk zou zijn is een komkommerplant in die bak zetten en dan leiden langs de schutting. Geënte komkommerplanten zijn het sterkst en geven de lekkerste komkommers dus niet zelf zaaien. Succes met je moestuin!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh dank voor de tips. Ik zal het nog even aankijken met de ‘oude plant’ en anders verwijderen. Komkommers hebben toch veel grond nodig? Zal het internet even raadplegen :)

      Verwijderen
  4. Even een tip: een aarbeiplant van 5 jaar oud zal niet veel vrucht meer geven, beter is om steeds te stekken en na 2 jaar vervangen voor nieuwe. Ik zie dat de bak heel dicht bij je schutting staat, wat ook leuk zou zijn is een komkommerplant in die bak zetten en dan leiden langs de schutting. Geënte komkommerplanten zijn het sterkst en geven de lekkerste komkommers dus niet zelf zaaien. Succes met je moestuin!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor de tip. Ik zie inderdaad dat deze plant nu het minste bloeit. Zodra er plek is plant ik nog een komkommerplant.

      Verwijderen
  5. Die gele kussentjes zijn echt geweldig. Dat staat instant vrolijk. Het roze tafeltje vind ik trouwens ook prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, jaaaa, het schattige roze tafeltje. Nog elke dag blij mee.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z