Doorgaan naar hoofdcontent

Interne verhuizing deel 1 en 2

Wat een wondere witte wereld was het toen ik vanmorgen wakker werd. 
Het was nog net ochtend trouwens. Want ik sliep uit tot 11.27 uur. 

Vorig weekend maakten wij een start met de interne verhuizing.
Dochter naar onze slaapkamer en wij naar die van haar op zolder. 
Eerst met lattenbodem en matrassen alleen. Want ons bed past daar niet. 
En we wilden eens testen/zien/voelen hoe het zou gaan. 

Nou, afspraak bij de chiropractor stond er gelukkig al voor mij, want het is geen succes. Met zijn tweetjes naast elkaar zou lijden tot een echtscheiding (moeten we nog wel eerst even trouwen trouwens) vanwege het over elkaar heen stappen. Dus ik lag onder het schuine gedeelte op mijn eigen matras. Ondanks de afstand tot elkaar en oordopjes hoorde ik nog erg veel (slaap)geluiden van M. (Sorry schat, hou nog steeds van je hoor). Als lichtelijk ontvlambaar misofonies wief (<- zie eerder blog) waren het uitdagende nachten. 

Want op zolder leek elk geluid uitvergroot. Zaterdag werd ik wakker omdat ik met een dubbelgeklapt oor had gelegen. Voelt als een slapend arm of been. Maar dan in het oor. De rimpels in mijn gezicht trokken pas in de loop van de middag weg. 

Dus het het eerste deel intern verhuizen volgde gisteren deel twee. 
De hobbykamer is nu voor de helft ontruimd. Bureau naar boven op zolder. 
Alle zooi die er nog los lag sinds de vorige verhuizing ligt onder en boven op het bureau. Mijn bedbodem plus matras op de hobbykamer.

Nee, niet romantisch, wel praktisch. Wie ooit heeft bedacht dat het gezellig is om samen in 1 ruimte te slapen :) 



Poes Semmie houdt niet van al deze veranderingen. Er was nog 1 leeg vak in de kast en daar ging ze gisteren in liggen. Om vervolgens toch weer naar zolder te gaan en M. gezelschap te houden.

De bedoeling was om voor de kerst een opgeruimd huis en schuur te hebben. Gelukkig hebben we daar geen jaartal bij genoemd, hahaha. 

Reacties

  1. Leuk om intern te verhuizen, veranderingen geven inspiratie. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn experiment zolder houd in dat de bakken van de kerstspullen nog in de woonkamer staan zodat ik op zolder de ruimte heb om het gereedschap weer uitgezocht en netjes op het rek kan gaan zetten.
    Doel is te zorgen dat die bakken weer naar boven kunnen voordat de kerstboom alweer opgeruimd moet worden ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klinkt als een goed expiriment. Laat je nog weten hoe het afloopt?

      Verwijderen
    2. Nou het is gelukt hoor!
      Heb er wel lang tegenaan zitten hikken en veel pauzes genomen maar het is opgeruimd én de bakken staan weer op zolder! :)

      Verwijderen
  3. Hier slapen we ook apart, niet gezellig, wel praktisch met een zeer luid snurkende man.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn te lezen dat er meer stellen zijn. Heerst nog wel een beetje een taboe op merk ik.

      Verwijderen
  4. Ik slaap ook apart. Heel apart. Mijn droomman slaapt kennelijk elders :)
    Jullie slaapplek doet aan een uitzending van Bed en Breakfast denken, waarbij mensen over elkaar heen moesten kruipen om in een klein bedje te 'mogen' slapen. Leuk voor 1 dag, maar heel onpraktisch.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z