Doorgaan naar hoofdcontent

How to live mortgage free

Nee, ik ga niet in het engels bloggen hoor. De titel van mijn blog, How to live mortgage free, is ook de titel van een engelse tv serie. Te volgen op N.etflix. Of als je zo verstandig bent om daar geen abonnement te hebben :) is het ook via het internet (<- channel 4) te bekijken. 

Wij hebben de eerste twee afleveringen gezien. Erg interessant en zeer gevarieerd als het gaat om het huizen aanbod. Heel inventief ook, hoe mensen met ruimte omgaan. En hoeveel het scheelt wanneer je niet zoveel spullen meer hebt. 

Ik heb vandaag één kastje uitgeruimd (lees, tafel volgelegd, een tas gevuld die nog naast de stoel staat en vervolgens de tafel leeggemaakt door de rest van de spullen op een stoel te leggen hahaha, nee, ik hoef nog geen hulp van een opruimcoach).

De reden om het kastje uit te ruimen is dat M. zijn spullen niet eens kwijt kan. Schandaaaalig natuurlijk. Daarom maakte ik twee planken leeg. Hoe genereus van mij :)



Kijk, in een ideale wereld, zou ik mijn iPad en Apple pencil gewoon voor alles kunnen gebruiken. Tekenen, schrijven, agenda bijhouden, bloggen, aantekeningen maken, mailen, internetten etc.
Maarja, in de echte wereld hou ik gewoon van echte stiften en papier. Dus ik fantaseer nog even door hoor. Dat dat ooit nog eens zo zal zijn. 

Over ons eigen ‘hypotheek vrij’ zijn. We zijn goed op weg. De maandelijkse bruto hypotheeklasten bedragen nu 401,88 euro. We begonnen in januari 2014 (<-klik voor alle extra aflossingen) met 509,83 euro. Heerlijk verschil van ruim 100 euro per maand. 

Reacties

  1. Leuke serie hè! Hier wel Netflix en daar genieten we met 8 van😊, kosten deken we door 2. Wij besparen op andere dingen. Agenda’s bv😉

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahahaha, hier ook Netflix hoor. Net weer avonden gekeken naar de bloedspannende serie How to get away with Murder. Fijn dat je de kosten voor het abonnement kunt delen.

      Verwijderen
  2. Oh, wat een fijn bruto-bedrag! Minder spullen..., is hier ook vooral een wens ;).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, fijn bedrag he, hopelijk binnenkort nog weer lager. Ja en minder spullen, hai wat ben ik een verzamelaar.

      Verwijderen
  3. Wij hebben ook een dikke honderd euro minder in lasten al betalen we nog steeds het dubbele tov jullie😬maar ja ooit voor gekozen en wil echt niet weer verhuizen vanaf hier. Ben ook druk bezig met een plan te maken om zo spoedig mogelijk mijn hypotheek de nek om te draaien en wil daarom nu zoveel mogelijk kleine prul verkopen via internet. Want ja echt elke euro is er nu een. (Zou ik werkelijk 200000 prullen van een euro kunnen verkopen want dat is de schuld die overblijf na aflossing van mijn spaargedeelte.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, jullie huis is waarschijnlijk ook veel groter :) Hopelijk heb je geen 200.000 prullen ^-^ Al zou het wel gaaf zijn om zoveel via MP te kunnen verkopen haha.

      Verwijderen
  4. Wij zijn er inmiddels doorheen, leuke verhalen en goeie instellingen van mensen. Maar sommige hebben toch wel heel veel mazzel met familie, plek waar ze kunnen werken, etc. Vermakelijke TV in ieder geval!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben gisteren aflevering 3 gezien. Met dat gave huis van bijna een miljoen. Ben met je eens dat mensen wel veel mazzel hebben, zoals dat jonge stel wat vlakbij ouders en oma kon wonen in de (wel heel gaaf gebouwde) verplaatsbare woning. Zeker vermakelijke tv. Ik verheug mij op de rest van de afleveringen.

      Verwijderen
  5. Dank voor de tip, een aflevering gezien en nu al verslaafd:-)))

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik kan het helaas niet zien, niet beschikbaar in onze area geeft hij aan..

    jammer maar helaas

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z