Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
14 oktober 2018

How to live mortgage free

Nee, ik ga niet in het engels bloggen hoor. De titel van mijn blog, How to live mortgage free, is ook de titel van een engelse tv serie. Te volgen op N.etflix. Of als je zo verstandig bent om daar geen abonnement te hebben :) is het ook via het internet (<- channel 4) te bekijken. 

Wij hebben de eerste twee afleveringen gezien. Erg interessant en zeer gevarieerd als het gaat om het huizen aanbod. Heel inventief ook, hoe mensen met ruimte omgaan. En hoeveel het scheelt wanneer je niet zoveel spullen meer hebt. 

Ik heb vandaag één kastje uitgeruimd (lees, tafel volgelegd, een tas gevuld die nog naast de stoel staat en vervolgens de tafel leeggemaakt door de rest van de spullen op een stoel te leggen hahaha, nee, ik hoef nog geen hulp van een opruimcoach).

De reden om het kastje uit te ruimen is dat M. zijn spullen niet eens kwijt kan. Schandaaaalig natuurlijk. Daarom maakte ik twee planken leeg. Hoe genereus van mij :)Kijk, in een ideale wereld, zou ik mijn iPad en Apple pencil gewoon voor alles kunnen gebruiken. Tekenen, schrijven, agenda bijhouden, bloggen, aantekeningen maken, mailen, internetten etc.
Maarja, in de echte wereld hou ik gewoon van echte stiften en papier. Dus ik fantaseer nog even door hoor. Dat dat ooit nog eens zo zal zijn. 

Over ons eigen ‘hypotheek vrij’ zijn. We zijn goed op weg. De maandelijkse bruto hypotheeklasten bedragen nu 401,88 euro. We begonnen in januari 2014 (<-klik voor alle extra aflossingen) met 509,83 euro. Heerlijk verschil van ruim 100 euro per maand. 

Would you like to comment?

 1. Leuke serie hè! Hier wel Netflix en daar genieten we met 8 van😊, kosten deken we door 2. Wij besparen op andere dingen. Agenda’s bv😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahaha, hier ook Netflix hoor. Net weer avonden gekeken naar de bloedspannende serie How to get away with Murder. Fijn dat je de kosten voor het abonnement kunt delen.

   Verwijderen
 2. Oh, wat een fijn bruto-bedrag! Minder spullen..., is hier ook vooral een wens ;).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, fijn bedrag he, hopelijk binnenkort nog weer lager. Ja en minder spullen, hai wat ben ik een verzamelaar.

   Verwijderen
 3. Wij hebben ook een dikke honderd euro minder in lasten al betalen we nog steeds het dubbele tov jullie😬maar ja ooit voor gekozen en wil echt niet weer verhuizen vanaf hier. Ben ook druk bezig met een plan te maken om zo spoedig mogelijk mijn hypotheek de nek om te draaien en wil daarom nu zoveel mogelijk kleine prul verkopen via internet. Want ja echt elke euro is er nu een. (Zou ik werkelijk 200000 prullen van een euro kunnen verkopen want dat is de schuld die overblijf na aflossing van mijn spaargedeelte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, jullie huis is waarschijnlijk ook veel groter :) Hopelijk heb je geen 200.000 prullen ^-^ Al zou het wel gaaf zijn om zoveel via MP te kunnen verkopen haha.

   Verwijderen
 4. Wij zijn er inmiddels doorheen, leuke verhalen en goeie instellingen van mensen. Maar sommige hebben toch wel heel veel mazzel met familie, plek waar ze kunnen werken, etc. Vermakelijke TV in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben gisteren aflevering 3 gezien. Met dat gave huis van bijna een miljoen. Ben met je eens dat mensen wel veel mazzel hebben, zoals dat jonge stel wat vlakbij ouders en oma kon wonen in de (wel heel gaaf gebouwde) verplaatsbare woning. Zeker vermakelijke tv. Ik verheug mij op de rest van de afleveringen.

   Verwijderen
 5. Dank voor de tip, een aflevering gezien en nu al verslaafd:-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik kan het helaas niet zien, niet beschikbaar in onze area geeft hij aan..

  jammer maar helaas

  BeantwoordenVerwijderen