Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
21 oktober 2018

Een prijzig avondje Netflix kijken

Afgelopen twee weken keken we de serie How to live mortgage free uit op Netflix. De aflevering waarbij een alleenstaande moeder met twee kinderen, vertelde over het failliet gaan van haar bedrijf raakte ons. Dus M. en ik keken elkaar aan en besloten om 500 euro extra af te lossen.


De laatste extra aflossing die wij deden was in januari van dit jaar.
Volgens het online overzicht zou onze hypotheek dan nu net onder de 65.000 euro uitkomen. Het bruto bedrag per maand is dan onder de 400 euro. Jeeeeej. Dat is net zoveel als de huur van de flat van twee hoog achter. (Al zat daar wel een gedeelte voor de verwarming aan kosten bij in, dus dat is niet helemaal hetzelfde). Maar het gaat om het idee.

We betaalden eerder deze maand ook een extra bedrag aan de duurzaamheidslening af. Dus het wordt tijd om het overzicht op mijn blog bij te werken :) 

Geldnerd heeft op zijn blog een heel interessant rekenmodel voor ‘loonslaven’ geplaatst. Daar mag M. de getallen die voor ons van toepassing zijn op loslaten. Ik ben erg benieuwd op welke leeftijd we dan kunnen beginnen met ons 7 dagen weekend :) 

Ondertussen genieten we gewoon van het leven met nu 3 dagen weekend.
Fijne zondag.

Would you like to comment?

 1. Bruto bedrag onder de 400 betekent netto bedrag onder de 240 euro per maand. Dus met kosten verwarming kom je dan denk ik op maximaal 340 euro per maand (meer in de wintermaanden, (veel) minder in de zomermaanden). Mooi bedrag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou was het maar zo een feest met de teruggave :) Wij hebben een lineaire hypotheek. De voorlopige teruggave voor alle leningen (nog 2 naast de hypotheek) bedraagt 98 euro.

   Verwijderen
 2. WOW! Ik zou heel graag eerder met pensioen willen, heb inmiddels het vermogen om "iets" van mijn tijd tot de pensioenuitkering af te snoepen, maar ik ben een heel slechte rekenaar... Dus waar ik nu ├ęcht op moet / mag mikken....?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben de berekening op het blog van Geldnerd zelf nog niet gedaan. Wat bedoel je met de vraag waar je op mag mikken vrouw H. Te B? Wellicht kan ik dan helpen een antwoord te vinden.

   Verwijderen
 3. Goed bezig!
  Maarre..ik dacht dat je (even) geen baan meer had? Of heb ik iets gemist (of niet goed gelezen:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb nog steeds een baan hoor. Ben alleen gestopt met mijn laatste functie. Heb nu een aantal leuke tijdelijke projecten waar ik aan mee mag werken.

   Verwijderen
 4. Nice!! Wij zitten hier met bruto maandlasten volgens mij een kleine 100 euro boven, maar dat is al een lachertje vergeleken bij de 2300 of 2400 die ik eerst betaalde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, onvoorstelbaar bedrag voor je vorige hypotheek zeg. Dat is meer dan mijn salaris per maand. Gelukkig zitten jullie nu ook een stuk lager.

   Verwijderen