Doorgaan naar hoofdcontent

Extra aflossing, de deuren zijn bijna betaald

De eerste dag van juli. En wat voor één. Vandaag lagen M. en ik voornamelijk buiten. Op onze ligbedjes. Onder de nieuwe parasol. Poes Semmie is erg fan van onze kussentjes (<-link naar een oudere blogpost) dus die 124 euro is goed besteed.



Wij namen afgelopen week de financiën nog een door. Altijd leuk om te doen. Want salaristechnisch heb ik een periodiek ontvangen. Plus de CAO onderhandelingen zijn afgerond. Er komt nog een salarisverhoging aan. #kommaardoorhoor

We hebben het gehad over extra aflossen op de hypotheek en hoe handig dat nou echt is. We ergeren ons allebei aan de nog openstaande bedragen van de duurzaamheidsleningen (<- link naar het overzicht van onze leningen).

Alleen iets constateren en er niets aan doen is ook zo jammer. Dus bedachten we dat we het beste maar iets aan de ergernis kunnen doen. Onder het motto ‘Make your own magic’. 


Zo losten we dus nog een extra 250 euro af. Het maandbedrag van deze lening is nu iets meer dan 16 euro. Zodra deze lening is afbetaald gaan we verder met de grote lening. Weg is weg. Ondertussen kijken we wel naar mogelijkheden om ook wat geld te gaan beleggen. M. heeft een pensioen af laten kopen. Het geld wat daarvan vrijkomt wordt straks zo slim mogelijk ingezet.

Einde van de maand wordt de bestrating van onze oprit en tuin opnieuw gelegd. Er zijn nog wat andere klusprojecten die we dit jaar af willen ronden. Het bedrag wat we daar nu maandelijke voor reserveren kan dan een stuk naar beneden. Allemaal hele fijne vooruitzichten zo tijdens deze heerlijke zomerse dagen.

Reacties

  1. Lekker bezig! Hier ook met pensioen overdracht bezig om indexatie te behouden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedoel je dan overdracht van de ene pensioenaanbieder naar de ander? Kan ik je ook op Slack vragen natuurlijk :)

      Verwijderen
  2. Ik kocht vorig jaar ook een pensioenverzekering af. Toch een fijn idee dat het nu kan renderen zónder dure kosten voor beheer...!

    Succes met de keuzes die jullie gaan maken qua beleggen...!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Jij hebt echt al een hele beleggingsportfolio opgebouwd #respect

      Verwijderen
  3. Goed bezig! Meer overhouden door nieuwe bestrating. (Zo rook je dus altijd voor niks?) :-). Hee, leuke blog.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, wij zeggen vaak, maar wij roken niet :) Ik zie dat ik niet heb geschreven dat we de oude stenen hergebruiken. We draaien ze om. En ze worden in een ander verband gelegd. Kom binnenkort eens lezen bij jouw blog.

      Verwijderen
  4. Ik wil ook wel weer graag iets aflossen, alleen het psychische in mij zegt nog even wachten... We moeten eerst onze buffer weer aanvullen tot het gewenste niveau...maar aan de andere kant denk ik; hmmm, waarom niet? Even lastig voor ons nu. En fijn dat de bestrating wordt gedaan! Kan dat ook weer van het lijstje ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh dat snap ik wel hoor. Hier is de buffer bijna aan de gewenste hoogte. Vandaag bedacht dat we 6 maanden aan uitgaven gaan hanteren. Alles daarboven gaat naar andere bestemmingen. Onze dochter begint na de vakantie met haar MBO opleiding. Daar zullen ook wel wat extra kosten nog uit voort komen. Ja, hopelijk is dat lijstje aan het einde van het jaar eens klaar :)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z