zondag 1 juli 2018

Extra aflossing, de deuren zijn bijna betaald

De eerste dag van juli. En wat voor één. Vandaag lagen M. en ik voornamelijk buiten. Op onze ligbedjes. Onder de nieuwe parasol. Poes Semmie is erg fan van onze kussentjes (<-link naar een oudere blogpost) dus die 124 euro is goed besteed.Wij namen afgelopen week de financiën nog een door. Altijd leuk om te doen. Want salaristechnisch heb ik een periodiek ontvangen. Plus de CAO onderhandelingen zijn afgerond. Er komt nog een salarisverhoging aan. #kommaardoorhoor

We hebben het gehad over extra aflossen op de hypotheek en hoe handig dat nou echt is. We ergeren ons allebei aan de nog openstaande bedragen van de duurzaamheidsleningen (<- link naar het overzicht van onze leningen).

Alleen iets constateren en er niets aan doen is ook zo jammer. Dus bedachten we dat we het beste maar iets aan de ergernis kunnen doen. Onder het motto ‘Make your own magic’. 


Zo losten we dus nog een extra 250 euro af. Het maandbedrag van deze lening is nu iets meer dan 16 euro. Zodra deze lening is afbetaald gaan we verder met de grote lening. Weg is weg. Ondertussen kijken we wel naar mogelijkheden om ook wat geld te gaan beleggen. M. heeft een pensioen af laten kopen. Het geld wat daarvan vrijkomt wordt straks zo slim mogelijk ingezet.

Einde van de maand wordt de bestrating van onze oprit en tuin opnieuw gelegd. Er zijn nog wat andere klusprojecten die we dit jaar af willen ronden. Het bedrag wat we daar nu maandelijke voor reserveren kan dan een stuk naar beneden. Allemaal hele fijne vooruitzichten zo tijdens deze heerlijke zomerse dagen.

8 opmerkingen:

 1. Lekker bezig! Hier ook met pensioen overdracht bezig om indexatie te behouden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedoel je dan overdracht van de ene pensioenaanbieder naar de ander? Kan ik je ook op Slack vragen natuurlijk :)

   Verwijderen
 2. Ik kocht vorig jaar ook een pensioenverzekering af. Toch een fijn idee dat het nu kan renderen zónder dure kosten voor beheer...!

  Succes met de keuzes die jullie gaan maken qua beleggen...!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Jij hebt echt al een hele beleggingsportfolio opgebouwd #respect

   Verwijderen
 3. Goed bezig! Meer overhouden door nieuwe bestrating. (Zo rook je dus altijd voor niks?) :-). Hee, leuke blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, wij zeggen vaak, maar wij roken niet :) Ik zie dat ik niet heb geschreven dat we de oude stenen hergebruiken. We draaien ze om. En ze worden in een ander verband gelegd. Kom binnenkort eens lezen bij jouw blog.

   Verwijderen
 4. Ik wil ook wel weer graag iets aflossen, alleen het psychische in mij zegt nog even wachten... We moeten eerst onze buffer weer aanvullen tot het gewenste niveau...maar aan de andere kant denk ik; hmmm, waarom niet? Even lastig voor ons nu. En fijn dat de bestrating wordt gedaan! Kan dat ook weer van het lijstje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat snap ik wel hoor. Hier is de buffer bijna aan de gewenste hoogte. Vandaag bedacht dat we 6 maanden aan uitgaven gaan hanteren. Alles daarboven gaat naar andere bestemmingen. Onze dochter begint na de vakantie met haar MBO opleiding. Daar zullen ook wel wat extra kosten nog uit voort komen. Ja, hopelijk is dat lijstje aan het einde van het jaar eens klaar :)

   Verwijderen