Doorgaan naar hoofdcontent

Weer een aflossing gedaan. Hypotheek onder de 78.000 euro.

Ik durf het bijna niet te typen. Maar ik heb zojuist toch nog een extra aflossing van 500 euro op de hypotheek gedaan. Ik weet het, ik moet straks contact opnemen met de stichting OA (obsessieve aflossers :))

Waarom naast de 250 euro van vorige week op de duurzaamheidslening, nu OOK nog 500 euro voor de hypotheek.
Nou.... vanmorgen was ik aan het kijken. ASR is onze hypotheekverstrekker.
Zij schrijven op hun website dat ze 'automatisch' een rentekorting van 0,3 % verstrekken wanneer de marktwaarde van het huis onder een bepaald percentage komt.
Nu weet ik niet of die rentekorting ook bij ons van toepassing is, omdat wij een hypotheek onder NHG voorwaarden hebben.

Dus heb ik ze daarover gemaild. Want ik zag dat ze de marktwaarde van ons huis op 80.000 euro hebben gezet. Dat is vreemd, aangezien de WOZ waarde 112.000 is. (Was trouwens 127.000 euro).
Ik heb ook gevraagd of ze aan rentemiddeling doen. Aangezien het rentepercentage voor 10 jaar vast nu 2,3% is.

We hebben een poos geleden al een nieuwe offerte gehad voor het overzetten van de hypotheek. Inclusief de in 1x te betalen boeterente was dat voor ons niet echt interessant.

We hadden nog wel wat geld staan op verschillende rekeningen. Aangezien ik heeeeel goed kan schuiven met de bedragen, schoof ik 'maarzo' weer 500 euro bij elkaar. Ik moest M. nog wel even overtuigen. En echt beloven dat we het nu eerst hier bij laten. Dat heb ik plechtig beloofd. 

Maargoed, met deze aflossing erbij, komt ons hypotheekbedrag onder de 78.000 euro Dat is toch wel een heel fijn gevoel. Ik zeg op naar de 75.000 euro :) (Laat M. dit maar niet lezen). 

Reacties

  1. Wat een heerlijk gevoel lijkt me dat! Op naar de €75.000!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik begrijp jou wel, ik ben ook lid van de OA....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wauw, dat is nog eens een lage hypotheek! Knap!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb vorige week mijn aller allerlaatste aflossing gedaan. Ik zal mijn lidmaatschap van de OA opzeggen. Ik moet op zoek naar een nieuwe obsessie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. die hebben wij al gevonden: sparen! :-)
      Groet,
      Hetty

      Verwijderen
  5. Ik ben daar ook lid van, net toch maar 300 over gemaakt en zo de volledige 10% voor dit jaar gehaald. (6300). Nog 47000 te gaan, en hopelijk nog ongeveer 6 jaar te gaan. Woohoo. - marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Misschien zou je ze is moeten vragen waar ze die marktwaarde op baseren, want je bent aan de heidenen overgeleverd als ze die zo maar naar eigen believen kunnen vaststellen. In ieder geval goed dat je weer wat hebt afgelost. Gaat steeds harder let maar op.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hier nog eentje die lid is, hoewel we deze maand niet extra aflossen. De buffer moet weer wat omhoog omdat we deze maand zonnepanelen betaald hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Geweldig gedaan! Ik zit bij de OSA (obsessieve spaarders voor aanbetaling woning) dus snap je helemaal. De kick die het geeft om aan het einde van de maand weer iets opzij te zetten voor je eigen paleisje... Goed gedaan en op naar de 70.000 zelfs zou ik zeggen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Goed bezig! En volgens mij moet met die rente niet uitmaken of je het wel of niet onder NHG-voorwaarden gekocht hebt. Even checken is dus mooi. Zou fijn zijn als de marktwaarde voor de bank inderdaad 80.000 is. Zolang je daar wilt blijven wonen, ben je zo sneller bij de grens om minder rente te betalen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. ook schuldig aan ongebreidelde OA .
    Geen dag spijt van gehad en niet van plan af te kicken.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Goed bezig! Een gezonde dwang.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Goed bezig! Gisteren ook meteen na het binnenkomen van het salaris een bedrag overgemaakt. Beetje hoger dan ik eigenlijk ruimte voor gemaakt had, maar in het kader van "pay yourself first" toch maar gedaan. Als je wacht tot het overblijft, dan blijft het nooit over.
    Ik heb overigens ook NHG en mij is uitgelegd dat daar al geen renteopslag op zit, omdat je al een rentekorting krijgt vanwege de NHG. Ik kon wel rentemiddeling krijgen gelukkig, dat scheelde een stuk meer. En nu maar braaf aflossen tot de Wet Hillen voordeel gaat opleveren :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z