zondag 21 juni 2015

Weer een aflossing gedaan. Hypotheek onder de 78.000 euro.

Ik durf het bijna niet te typen. Maar ik heb zojuist toch nog een extra aflossing van 500 euro op de hypotheek gedaan. Ik weet het, ik moet straks contact opnemen met de stichting OA (obsessieve aflossers :))

Waarom naast de 250 euro van vorige week op de duurzaamheidslening, nu OOK nog 500 euro voor de hypotheek.
Nou.... vanmorgen was ik aan het kijken. ASR is onze hypotheekverstrekker.
Zij schrijven op hun website dat ze 'automatisch' een rentekorting van 0,3 % verstrekken wanneer de marktwaarde van het huis onder een bepaald percentage komt.
Nu weet ik niet of die rentekorting ook bij ons van toepassing is, omdat wij een hypotheek onder NHG voorwaarden hebben.

Dus heb ik ze daarover gemaild. Want ik zag dat ze de marktwaarde van ons huis op 80.000 euro hebben gezet. Dat is vreemd, aangezien de WOZ waarde 112.000 is. (Was trouwens 127.000 euro).
Ik heb ook gevraagd of ze aan rentemiddeling doen. Aangezien het rentepercentage voor 10 jaar vast nu 2,3% is.

We hebben een poos geleden al een nieuwe offerte gehad voor het overzetten van de hypotheek. Inclusief de in 1x te betalen boeterente was dat voor ons niet echt interessant.

We hadden nog wel wat geld staan op verschillende rekeningen. Aangezien ik heeeeel goed kan schuiven met de bedragen, schoof ik 'maarzo' weer 500 euro bij elkaar. Ik moest M. nog wel even overtuigen. En echt beloven dat we het nu eerst hier bij laten. Dat heb ik plechtig beloofd. 

Maargoed, met deze aflossing erbij, komt ons hypotheekbedrag onder de 78.000 euro Dat is toch wel een heel fijn gevoel. Ik zeg op naar de 75.000 euro :) (Laat M. dit maar niet lezen). 

16 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk gevoel lijkt me dat! Op naar de €75.000!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik begrijp jou wel, ik ben ook lid van de OA....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw, dat is nog eens een lage hypotheek! Knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb vorige week mijn aller allerlaatste aflossing gedaan. Ik zal mijn lidmaatschap van de OA opzeggen. Ik moet op zoek naar een nieuwe obsessie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. die hebben wij al gevonden: sparen! :-)
   Groet,
   Hetty

   Verwijderen
 5. Ik ben daar ook lid van, net toch maar 300 over gemaakt en zo de volledige 10% voor dit jaar gehaald. (6300). Nog 47000 te gaan, en hopelijk nog ongeveer 6 jaar te gaan. Woohoo. - marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien zou je ze is moeten vragen waar ze die marktwaarde op baseren, want je bent aan de heidenen overgeleverd als ze die zo maar naar eigen believen kunnen vaststellen. In ieder geval goed dat je weer wat hebt afgelost. Gaat steeds harder let maar op.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier nog eentje die lid is, hoewel we deze maand niet extra aflossen. De buffer moet weer wat omhoog omdat we deze maand zonnepanelen betaald hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig gedaan! Ik zit bij de OSA (obsessieve spaarders voor aanbetaling woning) dus snap je helemaal. De kick die het geeft om aan het einde van de maand weer iets opzij te zetten voor je eigen paleisje... Goed gedaan en op naar de 70.000 zelfs zou ik zeggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed bezig! En volgens mij moet met die rente niet uitmaken of je het wel of niet onder NHG-voorwaarden gekocht hebt. Even checken is dus mooi. Zou fijn zijn als de marktwaarde voor de bank inderdaad 80.000 is. Zolang je daar wilt blijven wonen, ben je zo sneller bij de grens om minder rente te betalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ook schuldig aan ongebreidelde OA .
  Geen dag spijt van gehad en niet van plan af te kicken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed bezig! Een gezonde dwang.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goed bezig! Gisteren ook meteen na het binnenkomen van het salaris een bedrag overgemaakt. Beetje hoger dan ik eigenlijk ruimte voor gemaakt had, maar in het kader van "pay yourself first" toch maar gedaan. Als je wacht tot het overblijft, dan blijft het nooit over.
  Ik heb overigens ook NHG en mij is uitgelegd dat daar al geen renteopslag op zit, omdat je al een rentekorting krijgt vanwege de NHG. Ik kon wel rentemiddeling krijgen gelukkig, dat scheelde een stuk meer. En nu maar braaf aflossen tot de Wet Hillen voordeel gaat opleveren :-)

  BeantwoordenVerwijderen