Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
03 januari 2014

Uitstel van betaling

Een onverwachte vrije dag vandaag. Ik dacht heerlijk uit te slapen, maar dochter wilde naar de kapper en daar was alleen nog maar om 09.00 uur plek. Natuurlijk had ze kunnen fietsen, mijn pinpas mee, maar het regende heel hard. Ik had nog wat rare plukken die ik wel kwijt wilde op mijn hoofd en terwijl zij werd geknipt, kon ik snel even naar de A.ldi.

We hebben in 'ons dorp' twee Lidl, twee Jumbo, twee C1000, een Coöp, een Appie en twee Aldi supermarkten. Best veel. Toen ik vanmorgen bij de Aldi was, wist ik weer waarom ik er niet graag kom. Er zat een cassiere achter de kassa. (logisch :) ik bedoel, er was maar 1 kassa open). Er was een lange rij. Het rook er onprettig. Omdat ik er bijna nooit kom, kan ik ook 'nooit' iets vinden. Mijn moeder tovert er altijd de lekkerste producten vandaan. Maargoed, ik heb wat dingen gehaald. Toen gauw dochter opgehaald bij de kapper. 

Thuis met zijn twee een theetje gedronken. Rond 11.00 uur bracht ik haar bij een vriendinnetje te spelen. Vanmiddag hebben 'de dames' ook nog een feestje van een klasgenoot. Dus tot aan vanavond heb ik het rijk alleen.

Ik haalde bij de C1000 nog wat euro aanbiedingen. Ik nam ook linzen mee, ik dacht lekker, een linzensoepje. Nou, ik had de versie gekocht die eerst nog 8 uren moeten weken :) Dus dat wordt dan waarschijnlijk morgen een soepje.

Ondertussen stuurde manlief een bericht. De makelaar had gebeld. We krijgen twee weken 'uitstel' van betaling inzake de financiering van de hypotheek. Dat is mooi, want onze 'financiële man is nog op vakantie. Ondertussen krijg ik wel een beetje de kriebels. Met nog een maand voor de overdracht aan, is er nog heel veel te doen qua inpakken en dergelijke.

Dozen heb ik via mijn werk te leen. Alles inpakken kan nog niet, omdat we ook nog een poos gaan klussen in het nieuwe huis. Wie van jullie met verhuiservaring heeft wat tips voor me? Schema's, inpaktips, etc. alles is welkom.

De derde dag suikervrij gaat goed. Vanmorgen weer simpel begonnen met een kop thee en een banaan. Later op de ochtend wat noten en een appel. Rond 12.15 uur had ik nog niet iets bedacht voor de lunch. Dus eerst maar een kop thee en een mini suikervrij koekje. Voor de lunch wilde ik quinoa maken, staat hier al een poos in de kast. Maargoed, dat moest ik eerst wassen en koken. Plus ik heb het nog nooit gegeten. Dus ik heb het wel gemaakt en ga het voor vanavond gebruiken, bij de zalm die we gaan eten.

Mijn lunch werd uiteindelijk een zelfgemaakte guacemole. Met biologische tortilla chipjes. Veel werk, maarja, het was dan wel overheerlijk. Net de afwas ook maar gedaan. Dan ga ik nu op mijn bonusvrije dag hier eens puinruimen. De eerste was hangt al. Maar sinds de kerst staan er nog wat tassen van mij met spullen waar ik niet zo snel een plek voor wist. 

Would you like to comment?

 1. Het is alweer 12 jaar geleden dat ik ben verhuisd, maar het hielp ontzettend dat ik op de doos zette waar deze in het nieuwe huis naartoe moest. Dus: zolder, keuken, badkamer e.d.
  Hierdoor had je direct overzicht en had je ook direct de spullen op de juiste plaats.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is handig, ik heb inmiddels mijn eerste doos ingepakt.

   Verwijderen
 2. alle zomerspullen kunnen ingepakt worden , die gebruik je toch voorlopig niet en dan kom je vanzelf spullen tegen die ook ingepakt kan worden. Idd zet op de doos voor welke kamer en wat er in zit dan kan je als je aan het uitpakken toe ben kijken welke doos het eerst moet. Kijk uit dat je dozen met boeken niet te zwaar maakt. Zo heb ik het gedaan toen wij gingen emigreren en het is mij best bevallen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Cisca, door jouw advies ben ik begonnen met de eerste doos. Zomerkleding en schoenen. Met kritische blik :)

   Verwijderen
 3. Per kamer in pakken, kritisch zijn in wat mee gaat en weg kan. Mensen al vragen mee te helpen verhuisen(zodat ze ook vrij zijn). Dochter zelf kamer in dozen doen. Moodboards maken van de ruimten. Opzoek naar behang, verf, verlichting ed in de aanbieding... Moet allemaal goed komen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat vind ik een goed idee, moodboards van ALLE kamers. Mensen vragen vind ik nog lastig, omdat de datum niet bekend is. Maar dat schrijf ik wel op in mijn agenda. Morgen gaat de sticker van de brievenbus, kom maar op met die aanbiedingen ;)

   Verwijderen
 4. Hoi, ik sluit me aan bij de tips om op de dozen te vermelden naar welke ruimte de doos toe moet. En mijn tip is: Inpakken gaat snel (mits je genoeg dozen hebt) dus gebruik nu de tijd om spullen die weg moeten/kunnen ook alvast weg te doen (anders ben je daar straks niet aan toe gekomen en verhuis je deze toch maar mee en dat is nou echt zonde van de tijd). Koffers/reistassen/sporttassen zijn ideaal om de kleding in te verhuizen (en ook in een mum van tijd ingepakt/uitgepakt). Succes !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb door dat het snel gaat dat de dozen vol zijn :) en ik merk dat het raadzaam is om kritisch te zijn. Anders worden het wel heel veel dozen. Dank ook voor de tip om de kleding in koffers en reistassen te doen.

   Verwijderen
 5. Een ortomoleculaire arts raadd mij anderhalf jaar geleden om te stoppen met suiker. Hij zei dat ik zelf mijn muesli moest maken van spelt, boekwijt, haver, pompmoenzaad, amandelen, hazelnoten en 1 eetlepel ahorn siroop. Getver dacht ik ga ik echt niet doen. Nou de muesli was/is heerlijk en lekker zoet.
  Verder ben ik zo opgeknapt en dat zou ik nooit gelooft hebben als een ander het me vertelt had. Ik had last van angstaanvallen en depressies die opeens zoveel minder werden dat ik voor t eerst sinds lange jaren op vakantie naar Frankrijk kon. En er gebeurde meer, ik had last van heftige bloedingen en kreeg advies om baarmoeder weg te laten halen, was dan wel begin vijftig maar er zijn geen bloedingen meer geweest, uitslag over mijn huid; weg. Nachtmerries; veel en veel minder.
  Dus ik vind t niet altijd even makkelijk maar ik heb de hele maand december maar 1 keer gezondigd . doorzetten dus want er gebeurd van alles in je lijf. lieve groetjes en succes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn om te lezen dat je zoveel goede dingen ervaart. Blij me je reactie. Want heftige bloedingen heb ik ook en een kin als een maanlandschap :( Ik merk dat de roodheid van mijn kin al minder word. En ik voelde me vanmiddag een beetje rillerig, alsof ik griep had, maar na een warme speciale choco ging het prima. Energie voor tien vanmiddag. Dus ik kijk uit naar het vervolg.

   Verwijderen
 6. Aan mij heb je niks. Ben vijf keer verhuisd tussen 2000 en 2007 en ben pas sinds twee jaar aan het opruimen wat ik al vijf keer mee heb verhuisd maar niks meer mee deed.....
  Succes hoor! Komt vast goed :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, vijf keer, ik vind dit al wel stressvol genoeg denk ik. Heb zojuist mijn tweede doos ingepakt en heb ook al een doos klaargezet voor de kringloop. Om te voorkomen, wat jij schreef, het voor niets meeverhuizen van spullen. Al vind ik dat wel moeilijk hoor. Naar mijn idee kan ik alles nog wel een keer gebruiken.

   Verwijderen
 7. Vóór je begint: eerst hoi gaan zeggen bij nieuwe buren. Je excuseren voor evt overlast (zelfs als die er waarschijnlijk niet zal zijn; is altijd goede binnenkomer). Info vragen over gewoontes in de straat mbt vuilnis aanbieden e.d.

  Is er een trap met kwetsbare vloerbedekking in het nieuwe huis? Meteen (laten) afplakken met bouwtapijt oid, raakt anders vies/beschadigd

  Draaiboek maken voor volgorde van aanpak ruimtes.
  Per ruimte volgorde aangeven van: plafond, verfwerk, wanden, vloer, gordijnen enz
  Droogtijden van verf/stuc/tegelwerk inplannen

  "Eerste hulppakket" samenstellen voor aankomst en klusdagen, bv
  (kampeer)stoeltjes, wc papier, keukendoek, waterkoker, koffiezetapparaat, koffie/thee/enz, dweil, bezem, emmers, schoonmaakmiddelen, vuilniszakken, notitieblok, lijst met tel.nrs van klussers, leveranciers, enz opnemen in mobiel, ehbo-doos

  Als iemand hulp aanbiedt, die geen fysiek zwaar werk kan doen: vragen om soep en broodjes klaar te maken voor dag van verhuizing

  Als er niet-professionele verhuizers helpen: zorgen dat kwetsbare dingen als schilderijen, foto's e.d. in oude gordijnen, handdoeken verpakt worden. In boedelbakken, verhuisbusjes enzo alles goed vastzetten; er gaat meer schommelen en schuiven dan je denkt.

  En tenslotte: nóóit een piano laten verhuizen door amateurs!

  Veel plezier en succes
  Pennie Wijs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, gelukkig hebben we geen piano. Bij de nieuwe buren ben ik al binnen geweest voor de bezichtiging aan. We gaan zeker ook hoi zeggen zodra de overeenkomst helemaal rond is. Dank je voor alle overige heeeel handige tips. Ik heb genoeg te doen.

   Verwijderen
 8. O, en ik vergeet nog voor de eerste dagen:
  trapje en lampen om in te draaien

  Voor nu: alvast lijst maken voor adreswijzigingen

  Pennie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja... goed idee, lijst voor de adreswijzigingen. Trap en lampen moet ik nog kopen.

   Verwijderen
 9. Wij hebben ook eerst geklust in het nieuwe huis. We hebben in de keuken (die hoefde gelukkig niet verbouwd) oude bordjes, kopjes en pannen neergezet, evenals "niet zo lekker maar wel snel klaar eten" (denk aan snelkokende pasta met een pot saus, een paar blikken soep e.d.). zodat we, als we daar aan het klussen waren niet naar het oude huis hoefden om te eten.

  Verder hebben wij heeeeeeeeeel veel boeken. Mijn man had een hernia ten tijde van de verhuizing en ik ben fysiek ook niet sterk. Daarom hebben we iedere keer dat we naar het nieuwe huis gingen boeken meegenomen in kleine doosjes (dat kost wel even tijd qua heen en weer lopen, maar je overbelast niets). Deze kleine doosjes hebben wij vervolgens in het nieuwe huis in de juiste kamer overgepakt in grote verhuisdozen. Deze hebben we wel tot de nok toe gevuld, aangezien ze niet meer verplaatst hoefden te worden. Tip: zet ze niet tegen de wand waar je je boekenkast wil zetten, dan moet je ze alsnog verplaatsen.

  de belangrijkste tip: maak een koffertje voor na de verhuizing, met daarin schone kleren, schoon beddengoed, jullie pyjama's, handdoeken, toilettas en dingen die je meteen nodig hebt (oplader mobiel bijvoorbeeld). Als je dan helemaal uitgeput bent na de verhuisdag kun je douchen en lekker naar bed.

  Als je kasten uit elkaar haalt: doe de schroefjes in een boterhamzakje met een papiertje van welke kast het is. Stop deze zakjes in je handtas of plak ze tegen de kast.

  Succes met verhuizen!
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een makkelijke lunch is voor met een omelette, 2-3 eieren loskloppen en zo bakken of iets van vleeswaren, groente of kaas erdoor roeren, of later mee vullen.

  Spreek bij verhuizen ook duidelijk af wie wat doet en wanneer van jullie gezin en ga je er verder ook niet mee bemoeien. En indien het diegene niet op die tijd lukt meteen melden en samen een oplossing vinden, maar hen vooral op het hart drukken niet te laten versloffen en te denken oh dat komt later wel, nee meteen aanpakken. Het is altijd een stressvolle tijd en irritatie en ruzie ligt snel op de loer.
  Mijn ervaring was dat de spullen die de laatste dag nog mee moesten veel meer waren dan gedacht, hou daar maar rekening mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi wij zijn verhuisd met bananen dozen en als boekendoos gebruikten we ddoosjes waarin de wasverzachter werd aangeleverd bij de winkel.
  als je t even vraagt bij de winkel dan willen ze de dozen vaak wel even achter houden.
  succes met de verhuizing!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij zijn afgelopen najaar verhuisd.
  Wat wij hebben gedaan/geleerd:
  - Begin op tijd met inpakken van alles wat je nu toch al niet meer gebruikt (dus idd de zomerkleding) en geef vooral aan naar welke ruimte het moet. Zorg op de dag van verhuizen dat je kamers duidelijk de namen hebben die op de dozen staan (of nummer bv de diverse slaapkamers dat maakt het makkelijker voor de sjouwers).
  - Kijk heel kritisch wat je wel en niet mee wilt verhuizen.
  - Zorg voor een goede planning met het klussen. Wat moet eerst en wat kan wachten. Plan altijd meer tijd in dan je in eerste instantie denkt.
  - Vraag mensen om dingen te doen die ze kunnen en je mag daar best kritisch in wezen. Het gaat om jouw huis en jij bepaald wat goed genoeg is of niet.
  - Zorg voor voldoende eten en drinken tijdens het klussen en verhuizen (klussen maakt erg hongerig). Vraag op de dag van de verhuizing iemand om dit te regelen. Bij ons deed mijn schoonzus dat en dat was echt ideaal.
  - Bedenk goed dat als er mensen komen helpen met klussen jij ze aan het werk moet houden en jij de klusactiviteiten moet bedenken en dat je daardoor zelf minder aan klussen toekomt.
  - Houd de aanbiedingen van de bouwmarkten in de gaten zaken. Dat bespaart je een hele hoop geld. Kijk wel goed hoe de aanbiedingen werken (scheelt frustratie aan de kassa), vaak mag je één kortingsbon per afrekenbeurt gebruiken en dus moet je soms je aankopen opsplitsen om vaker een aantrekkelijke korting te krijgen.
  - Loop na een dag klussen nog even door je huis. Kijk wat er is gebeurd, klopt dit met de planning, moet je de planning aanpassen, wat moet er de volgende keer (dag) gebeuren hebben we daar nog materialen voor nodig (is de bouwmarkt open?).?
  - Maak vooral veel foto's :)
  - Zorg dat aan het eind van de verhuisdag de bedden in elkaar zitten en laat iemand ze opmaken. Dan kun je er 's avonds heerlijk inploffen en hoef je niet eerst te gaan graven naar het beddengoed en in al je vermoeidheid nog het bed te gaan staan opmaken.

  Dat is denk het belangrijkste wat wij van de verhuizing hebben geleerd. Succes alvast me de voorbereidingen. Die zijn echt het halve werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hi! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and
  say I really enjoy reading through your articles.
  Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same topics?
  Thanks for your time!

  BeantwoordenVerwijderen