Doorgaan naar hoofdcontent

Boodschappen week 1

Bijna zaterdagavond (17.56 uur). Heerlijk om vandaag zonder wekker wakker te worden. Door het suikervrije eten merk ik dat mijn lijf toch wel enigzins in de ontgiftingstand is. Ietwat woelige nacht. Ik moet zeggen dat ik ook wel moeite heb om mijn 'gedachten uit te zetten', met alles wat nog komen gaat inzake de verhuizing.

Super dat ik zoveel tips op mijn blog van gisteren kreeg. Ik had gisteren energie voor tien en ben lekker aan het opruimen en inpakken gegaan. Een doos heb ik gevuld met zomerkleding en schoenen. Een tweede doos met spullen uit mijn hobby kamer. 

Ook vandaag had ik last van opruimeritus. Ik heb alle tijdschriften uitgezocht. (Dat waren er echt SUPERveel, want op de zaak had ik een abonnement, waarbij elke maand 20 nieuwe tijdschriften binnen kwamen). Ik heb alle woontijdschriften gesorteerd en gehouden. Die gaan we gebruiken voor moodboards en klustips. Verder kwam ik nog kooktijdschriften tegen. Die liggen er ook nog. Maar.... ik heb vier tassen vol weggebracht. Een vriendin wilde ze wel hebben. Heel fijn. Man en kind stak ik aan met mijn opruimen en inpakken. Ze zijn ieder ook al begonnen met hun eerste verhuisdoos. Voelt goed zo.

Gisteren schreef ik over de quinoa. Daar heb ik een quinoa/bieten salade van gemaakt. Heeeeerlijk.... Met feta kaas, nootjes, komkommer en appel. Daarbij aten we noorse zalm met sinaasappelsap (vers geperst). Ik leek wel een keukenprinses, whoehahaha.... 

De boodschappen. Tsja, gisteren had ik nog maar 16,71 euro uitgegeven. Dus dat zag er goed uit. Vandaag maakte ik een megalijst. We reden ook nog even langs de natuurvoedingszaak. Suikervrije producten zijn een stuk prijziger. 

Totaal gaven we 80,13 euro uit
08,02 euro bij de Aldi
08,69 euro bij de C1000
11,04 euro bij de natuurvoedingszaak
52,38 euro bij de Lidl

Streven is weer een budget van 300 euro per maand te hanteren. We hebben wel 400 euro op de rekening gezet voor de boodschappen. Maar, wat ik eerder al schreef, 100 euro per maand minder, is een leuke aflossing op de nieuwe hypotheek. 

Vanavond aten man en kind pannenkoeken. De melk moet nog op :)
Ik had de rest van mijn quinoa bietensalade. Dus lekker makkelijk (voor mij dan).

Dan... heb ik gewoon voor een aantal dagen bedacht wat we gaan eten. Slik... dat doe ik anders nooit. Ik kijk meestal wat we hebben en daar 'brouw' ik iets van. Suikervrij gezien moet ik echt plannen. Dat geeft niet hoor. Dit is de planning voor de komende dagen

Zondag: linzensoep en vers gebakken maisbrood
Maandag: Pasta met tonijn en pesto + salade
(de groene pesto van de Lidl bevat trouwens suiker, dus heb ik rode meegenomen) Ik eet geen pasta, ik neem een salade van boontjes, tonijn en tomaten
Dinsdag: Roerbakgroente met garnalen en salade
Woensdag: Hutspot, man en dochter met worst en spekjes, ik met vegetarische balletjes

Nou, verder kan ik nog niet nadenken. We hebben in ieder geval genoeg in huis. Waarschijnlijk veranderen de menu's nog. Want ik heb ook spinazie gehaald en champignons en nog veel meer lekkere dingen. Wie van jullie werkt er met weekmenu's? En doe je dan 1x per week alle boodschappen? Waar laat je alles? Want ik merk dat ik voor onze twee keukenkastjes en de kleine koelkast nu veel te veel heb meegenomen :) Straks in het nieuwe huis is dat geen probleem meer. 

Ondertussen is Eigen Huis en Tuin erop. Gaan we even weer lekker 'kwijlen' voor de tv.

Reacties

  1. Hoi,
    Ik maak ook een weekmenu en het bevalt prima.
    Je kan altijd schuiven met de dagen als je ergens anders trek in heb,je hebt geen discussie meer met gezinsleden over wat je eet die week,ze kunnen het zelf zien als je het ergens opplakt bijv. op de koelkast.
    Ik zelf doe 2 x per week boodschappen i.v.m verse spullen.
    Succes....!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Van een weekplanner van vorig jaar heb ik iets gemaakt om op de koelkast te hangen. Daar staat (met potlood :)) op wat we gaan eten. 2x per week boodschappen klinkt nog wel aantrekkelijk

      Verwijderen
  2. Ik maak meestal wel een weekmenu en maak ook 1 x per week altijd een grote pan soep. Dan kunnen we na een drukke werkdag gelijk lekker aan tafel en met wat extra rauwkost is het een prima maaltijd.

    Groetjes Annelieya

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, soep is wel een goed plan. Vandaag maak ik (voor het eerst) linzensoep. Ik bedacht dat ik dan ook al wel de hutspot kan voorbereiden. Dan kan ik die morgen 'opbakken', vind ik meestal lekkerder.

      Verwijderen
  3. dan maak je toch zelf groene pesto. Het is alleen niet zo lang houdbaar; oplossing in kleine potjes/zakjes invriezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haha Ernie, wat leuk dat je denkt dat ik al zo'n keukenprinses ben, dat ik ook zelf pesto maak. Lief van je. Het is uiteraard wel een goed idee. Ik las een keer iets over 'armelui' pesto, van spinazie en walnoten, die heb ik nu beiden in huis, dus ik ga straks even 'speuren' op het internet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. recept: een bosje/zakje basilicum of rucola sla. Zonnebloemolie, 2 teentjes knoflook, Parmezaanse kaas (stuk 50-100 gram - in kleine blokjes) handvol pijnboompitten (niet roosteren = nergens voor nodig) doe alles in een hoge kom, staafmixer erop en eventueel als het nog wat droog is olie toevoegen. KLAAR!

      Verwijderen
  5. Ik maak ook elke week een weekmenu en bestel 1x per week boodschappen bij de biobezorger. De rest van de boodschappen doe ik ook 1x per week. Het werken met een weekmenu geeft mij structuur en daardoor minder kans op de verleiding om eten af te halen of kant en klaar te kopen. Soms gooi ik het weekmenu weleens om of pas het tijdens de week toch iets aan.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z