zaterdag 4 januari 2014

Boodschappen week 1

Bijna zaterdagavond (17.56 uur). Heerlijk om vandaag zonder wekker wakker te worden. Door het suikervrije eten merk ik dat mijn lijf toch wel enigzins in de ontgiftingstand is. Ietwat woelige nacht. Ik moet zeggen dat ik ook wel moeite heb om mijn 'gedachten uit te zetten', met alles wat nog komen gaat inzake de verhuizing.

Super dat ik zoveel tips op mijn blog van gisteren kreeg. Ik had gisteren energie voor tien en ben lekker aan het opruimen en inpakken gegaan. Een doos heb ik gevuld met zomerkleding en schoenen. Een tweede doos met spullen uit mijn hobby kamer. 

Ook vandaag had ik last van opruimeritus. Ik heb alle tijdschriften uitgezocht. (Dat waren er echt SUPERveel, want op de zaak had ik een abonnement, waarbij elke maand 20 nieuwe tijdschriften binnen kwamen). Ik heb alle woontijdschriften gesorteerd en gehouden. Die gaan we gebruiken voor moodboards en klustips. Verder kwam ik nog kooktijdschriften tegen. Die liggen er ook nog. Maar.... ik heb vier tassen vol weggebracht. Een vriendin wilde ze wel hebben. Heel fijn. Man en kind stak ik aan met mijn opruimen en inpakken. Ze zijn ieder ook al begonnen met hun eerste verhuisdoos. Voelt goed zo.

Gisteren schreef ik over de quinoa. Daar heb ik een quinoa/bieten salade van gemaakt. Heeeeerlijk.... Met feta kaas, nootjes, komkommer en appel. Daarbij aten we noorse zalm met sinaasappelsap (vers geperst). Ik leek wel een keukenprinses, whoehahaha.... 

De boodschappen. Tsja, gisteren had ik nog maar 16,71 euro uitgegeven. Dus dat zag er goed uit. Vandaag maakte ik een megalijst. We reden ook nog even langs de natuurvoedingszaak. Suikervrije producten zijn een stuk prijziger. 

Totaal gaven we 80,13 euro uit
08,02 euro bij de Aldi
08,69 euro bij de C1000
11,04 euro bij de natuurvoedingszaak
52,38 euro bij de Lidl

Streven is weer een budget van 300 euro per maand te hanteren. We hebben wel 400 euro op de rekening gezet voor de boodschappen. Maar, wat ik eerder al schreef, 100 euro per maand minder, is een leuke aflossing op de nieuwe hypotheek. 

Vanavond aten man en kind pannenkoeken. De melk moet nog op :)
Ik had de rest van mijn quinoa bietensalade. Dus lekker makkelijk (voor mij dan).

Dan... heb ik gewoon voor een aantal dagen bedacht wat we gaan eten. Slik... dat doe ik anders nooit. Ik kijk meestal wat we hebben en daar 'brouw' ik iets van. Suikervrij gezien moet ik echt plannen. Dat geeft niet hoor. Dit is de planning voor de komende dagen

Zondag: linzensoep en vers gebakken maisbrood
Maandag: Pasta met tonijn en pesto + salade
(de groene pesto van de Lidl bevat trouwens suiker, dus heb ik rode meegenomen) Ik eet geen pasta, ik neem een salade van boontjes, tonijn en tomaten
Dinsdag: Roerbakgroente met garnalen en salade
Woensdag: Hutspot, man en dochter met worst en spekjes, ik met vegetarische balletjes

Nou, verder kan ik nog niet nadenken. We hebben in ieder geval genoeg in huis. Waarschijnlijk veranderen de menu's nog. Want ik heb ook spinazie gehaald en champignons en nog veel meer lekkere dingen. Wie van jullie werkt er met weekmenu's? En doe je dan 1x per week alle boodschappen? Waar laat je alles? Want ik merk dat ik voor onze twee keukenkastjes en de kleine koelkast nu veel te veel heb meegenomen :) Straks in het nieuwe huis is dat geen probleem meer. 

Ondertussen is Eigen Huis en Tuin erop. Gaan we even weer lekker 'kwijlen' voor de tv.

8 opmerkingen:

 1. Hoi,
  Ik maak ook een weekmenu en het bevalt prima.
  Je kan altijd schuiven met de dagen als je ergens anders trek in heb,je hebt geen discussie meer met gezinsleden over wat je eet die week,ze kunnen het zelf zien als je het ergens opplakt bijv. op de koelkast.
  Ik zelf doe 2 x per week boodschappen i.v.m verse spullen.
  Succes....!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van een weekplanner van vorig jaar heb ik iets gemaakt om op de koelkast te hangen. Daar staat (met potlood :)) op wat we gaan eten. 2x per week boodschappen klinkt nog wel aantrekkelijk

   Verwijderen
 2. Ik maak meestal wel een weekmenu en maak ook 1 x per week altijd een grote pan soep. Dan kunnen we na een drukke werkdag gelijk lekker aan tafel en met wat extra rauwkost is het een prima maaltijd.

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, soep is wel een goed plan. Vandaag maak ik (voor het eerst) linzensoep. Ik bedacht dat ik dan ook al wel de hutspot kan voorbereiden. Dan kan ik die morgen 'opbakken', vind ik meestal lekkerder.

   Verwijderen
 3. dan maak je toch zelf groene pesto. Het is alleen niet zo lang houdbaar; oplossing in kleine potjes/zakjes invriezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha Ernie, wat leuk dat je denkt dat ik al zo'n keukenprinses ben, dat ik ook zelf pesto maak. Lief van je. Het is uiteraard wel een goed idee. Ik las een keer iets over 'armelui' pesto, van spinazie en walnoten, die heb ik nu beiden in huis, dus ik ga straks even 'speuren' op het internet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. recept: een bosje/zakje basilicum of rucola sla. Zonnebloemolie, 2 teentjes knoflook, Parmezaanse kaas (stuk 50-100 gram - in kleine blokjes) handvol pijnboompitten (niet roosteren = nergens voor nodig) doe alles in een hoge kom, staafmixer erop en eventueel als het nog wat droog is olie toevoegen. KLAAR!

   Verwijderen
 5. Ik maak ook elke week een weekmenu en bestel 1x per week boodschappen bij de biobezorger. De rest van de boodschappen doe ik ook 1x per week. Het werken met een weekmenu geeft mij structuur en daardoor minder kans op de verleiding om eten af te halen of kant en klaar te kopen. Soms gooi ik het weekmenu weleens om of pas het tijdens de week toch iets aan.

  BeantwoordenVerwijderen