Doorgaan naar hoofdcontent

463 voor een mobiele telefoon

Vanmorgen kreeg ik een mailtje van Nokia. Ik heb nu een mobiele telefoon van dat merk. De Nokia N8. Super camera. Op zich ook een fijne telefoon. Alleen qua software draait het op Symbian.
(Android, Windows 8 en IOS -Apple zijn de bekendste 'platformen').
Nou niet echt het meest gebruikersvriendelijke systeem.

Dat het toestel af en toe een systeemfout aangeeft, of dat het geheugen vol is, daar ben ik ook al een beetje aan gewend.

Ik wil wel graag een ander toestel. Maar gezien mijn hele voordelige mobiele abonnement, is een los toestel kopen de 'meest voordelige' optie.

Om terug te komen op de mail van Nokia. Dat was ter promotie van de nieuwe Lumia 925. Wow, wat een gaaf toestel. Dan met name het camera gedeelte vind ik interessant. Ik vind het prettig om altijd en overal foto's of filmpjes te kunnen maken. Gewoon met mijn telefoon. Na veel bevindingen te hebben gelezen ging ik op zoek naar de laagste prijs. 463 euro vond ik. Met een verkooppunt in de buurt........

Bijna was ik geneigd geld van de spaarrekening te boeken en het toestel te kopen. Manlief vond het prima dat ik het dan van mijn toekomstige zakgeld zou terugbetalen aan de spaarrekening. (Soort van lenen van onszelf).

De hele middag voelde ik een soort van onrust om naar de winkel te gaan. Maar ik heb het niet gedaan! Ik heb besloten dat ik het bedrag zelf ga sparen van mijn zakgeld :) En uiteraard ga kijken wat ik nog kan verkopen op bijv. Marktplaats. Hopelijk zakt de prijs ook nog iets.

Zucht (wat een luxe probleem, dat besef ik me heel goed). Ik vind het ook raar van mezelf, dat ik vanavond op een festival voor het 'diner' een bak Thaise curry van 9 euro best wel prijzig vind. Maar dat ik voor een telefoon het bedrag zo zou betalen.

Wie heeft dat nog meer? Met het verschil in uitgeven qua gevoelens?

Update: in juli 2014 kocht ik een Nokia Lumia 1020 :) voor 388 euro. Ik kreeg namelijk onverwacht een bedrag van 341,55 euro


Reacties

  1. Je gaat nu beginnen met sparen prima idee.
    Terwijl je spaart zakt de prijs van het toestel,je spaardoel komt daardoor sneller dichterbij.
    En inderdaad 463,00 voor een toestel, ik moet er niet aan denken de helft ca. 200-250 euro vind ik al een hele uitgave voor een mobiel.
    btw ik heb een prepaid mobiel die kan bellen en sms heeeeeeel ouderwets.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Na een nachtje slapen bedenk ik dat het ook wel heel veel geld is voor iets wat niet noodzakelijk is. Mijn mobiel doet het nog prima en ook mijn camera die er op zit...

      Verwijderen
  2. Ik herken het ook. We proberen dubbeltjes en kwartjes te besparen op de boodschappen om vervolgens een andere keer zomaar een bak met geld ergens voor neer te tellen.
    Mijn prepaid sms en beltoestel kostte 20 euro, ik heb er dan ook 2 simkaarten in. Een toestel voor 1 simkaart was 14,95.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tsja, bellen doe ik amper, het is meer what's app en even mijn email bekijken. Af en toe een foto plaatsen via Facebook of Twitter. Op de berichtjes na allemaal dingen die ik ook vanaf huis of mijn werk zou kunnen doen....

      Verwijderen
  3. Ik zou dat te veel geld vinden voor een telefoon. Ik heb een hele eenvoudige, ik kan bellen en sms-en en foto's maken al doe ik dat laatste ook niet.
    Alle andere dingen zoals mail checken en zo kan ik makellijk vanaf de laptop doen dus dat hoeft niet op de telefoon.
    Degene die ik nu heb ik 4 jaar oud en een 2ehands. Het is de bedoeling hem helemaal op te gebruiken.
    Maar goed, aan andere zaken kan ik wel in een impuls geld uitgeven. Het is ook maar net wat je belangrijk vindt in het leven.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z