Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
24 augustus 2013

463 voor een mobiele telefoon

Vanmorgen kreeg ik een mailtje van Nokia. Ik heb nu een mobiele telefoon van dat merk. De Nokia N8. Super camera. Op zich ook een fijne telefoon. Alleen qua software draait het op Symbian.
(Android, Windows 8 en IOS -Apple zijn de bekendste 'platformen').
Nou niet echt het meest gebruikersvriendelijke systeem.

Dat het toestel af en toe een systeemfout aangeeft, of dat het geheugen vol is, daar ben ik ook al een beetje aan gewend.

Ik wil wel graag een ander toestel. Maar gezien mijn hele voordelige mobiele abonnement, is een los toestel kopen de 'meest voordelige' optie.

Om terug te komen op de mail van Nokia. Dat was ter promotie van de nieuwe Lumia 925. Wow, wat een gaaf toestel. Dan met name het camera gedeelte vind ik interessant. Ik vind het prettig om altijd en overal foto's of filmpjes te kunnen maken. Gewoon met mijn telefoon. Na veel bevindingen te hebben gelezen ging ik op zoek naar de laagste prijs. 463 euro vond ik. Met een verkooppunt in de buurt........

Bijna was ik geneigd geld van de spaarrekening te boeken en het toestel te kopen. Manlief vond het prima dat ik het dan van mijn toekomstige zakgeld zou terugbetalen aan de spaarrekening. (Soort van lenen van onszelf).

De hele middag voelde ik een soort van onrust om naar de winkel te gaan. Maar ik heb het niet gedaan! Ik heb besloten dat ik het bedrag zelf ga sparen van mijn zakgeld :) En uiteraard ga kijken wat ik nog kan verkopen op bijv. Marktplaats. Hopelijk zakt de prijs ook nog iets.

Zucht (wat een luxe probleem, dat besef ik me heel goed). Ik vind het ook raar van mezelf, dat ik vanavond op een festival voor het 'diner' een bak Thaise curry van 9 euro best wel prijzig vind. Maar dat ik voor een telefoon het bedrag zo zou betalen.

Wie heeft dat nog meer? Met het verschil in uitgeven qua gevoelens?

Update: in juli 2014 kocht ik een Nokia Lumia 1020 :) voor 388 euro. Ik kreeg namelijk onverwacht een bedrag van 341,55 euro


Would you like to comment?

 1. Je gaat nu beginnen met sparen prima idee.
  Terwijl je spaart zakt de prijs van het toestel,je spaardoel komt daardoor sneller dichterbij.
  En inderdaad 463,00 voor een toestel, ik moet er niet aan denken de helft ca. 200-250 euro vind ik al een hele uitgave voor een mobiel.
  btw ik heb een prepaid mobiel die kan bellen en sms heeeeeeel ouderwets.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Na een nachtje slapen bedenk ik dat het ook wel heel veel geld is voor iets wat niet noodzakelijk is. Mijn mobiel doet het nog prima en ook mijn camera die er op zit...

   Verwijderen
 2. Ik herken het ook. We proberen dubbeltjes en kwartjes te besparen op de boodschappen om vervolgens een andere keer zomaar een bak met geld ergens voor neer te tellen.
  Mijn prepaid sms en beltoestel kostte 20 euro, ik heb er dan ook 2 simkaarten in. Een toestel voor 1 simkaart was 14,95.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tsja, bellen doe ik amper, het is meer what's app en even mijn email bekijken. Af en toe een foto plaatsen via Facebook of Twitter. Op de berichtjes na allemaal dingen die ik ook vanaf huis of mijn werk zou kunnen doen....

   Verwijderen
 3. Ik zou dat te veel geld vinden voor een telefoon. Ik heb een hele eenvoudige, ik kan bellen en sms-en en foto's maken al doe ik dat laatste ook niet.
  Alle andere dingen zoals mail checken en zo kan ik makellijk vanaf de laptop doen dus dat hoeft niet op de telefoon.
  Degene die ik nu heb ik 4 jaar oud en een 2ehands. Het is de bedoeling hem helemaal op te gebruiken.
  Maar goed, aan andere zaken kan ik wel in een impuls geld uitgeven. Het is ook maar net wat je belangrijk vindt in het leven.

  BeantwoordenVerwijderen