Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
22 juni 2021

Onze hypotheek is volledig afgelost

Hypotheek eerder aflossen slim of niet?

Ja, ik ben er nog hoor. Gezien de ‘radiostilte’ op mijn blog zou je bijna denken van niet. De zomerperiode komt er aan en veel bloggers nemen een blogpauze. 

hypotheek is volledig afgelost

Te beginnen met het eerste goede nieuws. Onze oude hypotheek is volledig afgelost. Voordat je denkt, wow, wat gaaf, of, gezien de huidige rentes en inflatie, wat stom….

Wij hebben een nieuwe hypotheek afgesloten. Hoger bedrag (wat???) en tegen een veel lager rentepercentage. Dat maakt de vraag, of het slim is om je hypotheek eerder af te lossen, tot een vraag die ik niet voor je kan beantwoorden.

Overwaarde van een bestaande woning opnemen

Wij hebben er voor gekozen om een gedeelte van de overwaarde van onze woning op te nemen. In eerste instantie voor aanschaf van een woning welke wij zouden gaan verhuren aan mijn ouders. Ik heb nog heel weinig geblogd, over wel/niet zelf een ander huis kopen, mijn ouders’ huis kopen, een ander huis voor mijn ouders kopen etc. Daar zijn heel wat overwegingen, berekeningen enzovoort aan vooraf gegaan.

Voor nu lang verhaal kort. Wij gaan toch niet verhuizen. Mijn ouders wel. Hun gave boerderij komt in het laatste kwartaal van dit jaar te koop en zij gaan naar een huurhuis van een woningbouw vereniging.

Blogomschrijving aanpassen

Uiteraard heb ik nog heel wat aan te passen op mijn blog. Want wij zijn gestopt met extra aflossen. Gezien de huidige rentepercentages voor onze nieuwe hypotheek, is het de vraag of we daar extra op gaan aflossen. We hebben tot het einde van dit jaar om hierover een besluit te nemen.

Binnenkort ga ik alle omschrijvingen hier aanpassen hoor. Mijn blog gaat binnenkort over naar een ander platform. Daar ga ik gefaseerd mee aan de slag.

Voor nu is er opluchting dat mijn ouders een huurwoning aangeboden hebben gekregen. Ik ben zo blij voor ze.Would you like to comment?

 1. promoot je die gave boerderij hier dan even, wij zijn op zoek!! waar ligt hij bijvoorbeeld?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh dat klinkt allemaal heul interessant! Hebben jullie nou wel een ander huis gekocht om te gaan verhuren? Wij hebben ook een beste overwaarde als de laatste dikke klus achter de rug is. We willen ooit een huis in het buitenland aanschaffen, maar dat is echt toekomstmuziek hoor...zolang blijven we eerst nog even dromen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, gezien de 'overspannen' huizenmarkt hebben wij nog niets gekocht. Wel spannend jullie dromen hoor voor een huis in het buitenland.

   Verwijderen
  2. Ja, niet normaal meer hè voor hoeveel geld sommige huizen weggaan! Het valt hier nog wel mee, maar moi wat een bedragen! Wij gaan hier niet weg iig, blijven mooi zitten waar we zitten, hebben zo'n fijn huis en dito tuin. We zouden gek zijn om dit op te geven...

   Verwijderen
 3. Jullie gaan investeren. Passieve inkomsten creëren voor wat dan ook. Leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat knap zeg, ik ben benieuwd naar de nieuwe avonturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een nieuwe hypotheek, in eerste instantie voor een woning voor de ouders, maar die gaan sociaal huren. Wat ga je dán doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geld tellen :) en kijken naar een mooie kans voor vastgoed of iets anders om te investeren.

   Verwijderen
 6. Heerlijk, heb hier ook af en toe mijn twijfels bij verder aflossen. Heb nu in mijn hoofd dat ik sowieso wil doorgaan tot de 150000 euro. Dan is 2/3 van de woning van onszelf. Dat is nu nog ong 10000 te gaan. Maar ik vind het echt een verslaving om elke keer weer wat af te lossen. Aan de andere kant wil ik ook graag kijken naar mogelijkheden om ergens anders rendement te gaan maken. Ik ben al bezig met beleggen maar dat gaat me momenteel niet hatd genoeg en is toch wel wat onzeker. Zit zelf te denken nu aan iets om te verhuren...stacaravan, boot dat soort zaken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja,ik snap je twijfels hoor. Verhuur is altijd een goed idee. Mits je nog voor een leuk bedrag iets kunt kopen natuurlijk. Ben benieuwd naar je plannen.

   Verwijderen
 7. Heerlijk, heb hier ook af en toe mijn twijfels bij verder aflossen. Heb nu in mijn hoofd dat ik sowieso wil doorgaan tot de 150000 euro. Dan is 2/3 van de woning van onszelf. Dat is nu nog ong 10000 te gaan. Maar ik vind het echt een verslaving om elke keer weer wat af te lossen. Aan de andere kant wil ik ook graag kijken naar mogelijkheden om ergens anders rendement te gaan maken. Ik ben al bezig met beleggen maar dat gaat me momenteel niet hatd genoeg en is toch wel wat onzeker. Zit zelf te denken nu aan iets om te verhuren...stacaravan, boot dat soort zaken

  BeantwoordenVerwijderen