Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is jouw favoriete probleem?

Favoriete probleem?

Ja, het staat er echt. Wat is jouw favoriete probleem? Ik zal de mijne delen.

Mijn favoriete probleem is heel veel ideeën hebben en van alles willen, maar het niet doen. Daar vervolgens over klagen en gefrustreerd van raken.

Begin februari startte ik met The Invitation (<- link naar de website van Juno Burger). Ik keek niet alle filmpjes, want mijn tweede favoriete probleem is aan teveel dingen tegelijk beginnen en deze zeker ook niet afmaken.

Wel zette ik 7 keer per dag een alarm op mijn mobiel. Met de vraag: Wat leeft er nu in mij? Voor verdere uitleg verwijs ik je graag naar de uitleg van Juno zelf.

Bewustwording

Ik krijg elke keer een glimlach op mijn gezicht wanneer ik de woorden ‘favoriete probleem’ lees of hoor. Want uiteraard ben ik mij al jaren bewust van mijn eigen probleem veroorzakende gedrag.

Ik hoef ook geen advies voor mijn favoriete problemen. Wel ben ik benieuwd of je zelf ook een favoriet probleem hebt? Durf je deze ook in de reactie te schrijven?

Reacties

  1. Haha, geweldig. Ik geloof dat mijn favoriete probleem hetzelfde is...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie vraag! Daar ga ik eens goed over nadenken!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als je nou niet gaat klagen en gefrustreerd raakt dan is er geen probleem toch? Laat het gewoon gebeuren en observeer

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 😂wat een herkenbaar probleem. Ik klaag dan niet, nobody listens, maar ben wel gefrustreerd dat ik weer iets niet afmaak 🥴

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Haha, hier ook hetzelfde probleem. Soms verlang ik er naar o gewoon helemaal niks te doen, behalve te werken voor mijn baas, te eten en te slapen. Maar denk dat ik me na twee dagen alweer verveel ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Tijd terug kreeg ik een foto van iets dat ik dertig jaar geleden schreef. Een rustig regelmatig geoefend handschrift was dat.
    Ik dacht terug aan de moeite die ik net had gehad om een adres op een grote enveloppe te schrijven en hoe slecht mijn handschrift was geworden.

    Ik weet het aan teveel onrust. Iedereen snel, terwijl destijds iedereen meer tijd nam voor dingen.

    Vandaag moest ik weer schrijven. Doordat ik nagedacht had en alle tijd er voor nam, stond er nu weer een regelmatig ontspannen geoefend handschrift.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z