Doorgaan naar hoofdcontent

Op de valreep - verhuizen in 2021

Dan denk ik aan chocola

Met het woord valreep, denk ik aan een chocoladereep die gevallen is :) Maar... het gaat natuurlijk om een blog zo op het laatste moment.

Afgelopen nacht kreeg ik een reactie op de pagina extra aflossen. Of ik deze nog bij ging werken? Ehhh, ja, dat was ook zo, had ik wel bedacht, maar nog niet gedaan.

Nu wel hoor, kijk bij extra aflossen voor de laatste bedragen. De oplettende lezer ziet dat wij geen extra aflossingen meer hebben gedaan? Waarom? Nou... we gaan namelijk in 2021 een ander huis kopen.

Wat????? Net het hele huis klaar (op nog wat kleine dingen na) en dan weer verhuizen? Ja :) 

We hebben al een pand op het oog. Verkoopprijs al besproken. Alleen zien hoe we dit allemaal financieel gaan regelen. Na 17 januari weten we meer. Dan schrijf ik er uiteraard over, want dan worden we echt grootgrondbezitters.

Het jaar afsluiten

Oudjaarsdag is niet echt mijn favoriete dag van het jaar. Vroeger, toen ik nog moest slapen voor ik vuurwerk mocht kijken, vond ik het wel leuk. Nu maken we er uiteraard ook iets van hoor. Misschien moet ik gewoon nog even mijn ogen dicht doen, is het zo 12 uur :)

Moleskine Pocket agenda lucky cats

Dochter is net vertrokken, ze gaat naar haar neef en nicht. Ze heeft de afgelopen dagen veel gewerkt in haar vakantiebaan. Dus nu kan ze lekker ontspannen.

Ik ga nu mijn agenda voor de komende dagen vast invullen. De leuke Moleskine agenda heb ik via eBay Kleinanzeigen gekocht. Soort van Duitse Marktplaats. Deze ga ik gebruiken als boekje voor mijn positieve punten per dag. 

Voor de rest heb ik een beslissing genomen om dit jaar alles in een losbladige A5 agenda bij te houden. De maandbladen heb ik zelf getekend. De rest van de bladen had ik nog. Lang leve mijn mega voorraad papier. 

Nou, zoals met alles, maak er wat van. Het einde van dit jaar en het begin van het nieuwe. 

Reacties

  1. Wat een leuke stap! Gefeliciteerd alvast! Leuk om naar uit te kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow wat een leuk vooruitzicht weer. Ik wens jou en je naasten alle goeds voor 2021 toe

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw - Wát een plan, op de valreep! Ik wens jou en je dierbaren een heel goed nieuwjaar, met wélk plan je ook ten uitvoer wilt gaan brengen! Ik denk nog geregeld met veel plezier terug aan onze leuke ontmoeting vorig jaar, bóven op de V&D, met uitzicht over de stad!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Allereerst de beste wensen naar Juice Lake City! Wat een mooie stap C en M...!! Mochten jullie de huidige woning willen verhuren, laat het even weten! Ik ben op zoek.. A.A. (je weet wel, de grote crowdfunder.. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hee A.A. dank je voor je reactie. We hebben ook al een huurder voor ons pand. Wie weet kopen we nog een extra pand. Als we toch bezig zijn :) Ik laat het je weten.

      Verwijderen
  5. Wat spannend zeg, super leuk! Neem ons mee in jullie nieuwe avontuur!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Spannend, Gefeliciteerd!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z