Doorgaan naar hoofdcontent

Hypotheek onder de 55.000 euro



Laatste keer extra aflossen op de hypotheek?

Ja, ja, het is zover, door weer een bedrag over te maken, is onze hypotheek onder de 55.000 euro. Waarschijnlijk is dit voorlopig onze laatste extra aflossing geweest. We zijn namelijk begonnen met een ‘vastgoed cursus’ om te kijken welke mogelijkheden er zijn om een pand aan te schaffen voor de verhuur.

Niet omdat we nu heel graag ‘dikke vastgoed’ investeerders willen worden. Wel om een ander een fijne, betaalbare woonplek aan te bieden. Omdat wij uit eigen ervaring weten (680 blogs geleden ongeveer :)) hoe vervelend het is om niet een juiste plek te hebben.

Voor degenen die zich wellicht afvragen, waar doen ze dit toch allemaal van. Nou, we werken allebei voor een werkgever. Hebben nog steeds tig potjes, voor de verdeling van onze inkomsten, doen (voor zover het nu kan en is toegestaan) leuke dingen, geven geld en andere hulp aan mensen die dat goed kunnen gebruiken en zorgen voor extra inkomen.


Affiliate Marketing - extra bron van inkomsten

We staan altijd open voor de mogelijkheden van extra inkomsten. Want besparen houdt een keer op.
Ik ben zelf onder ander fan van affiliate marketing. Mocht je er nog nooit van gehoord hebben. 
Het is het promoten van een dienst of product (bij voorkeur iets waar je zelf ervaring mee hebt en/of enthousiast over bent). Waarbij je van de partij die je promoot, een vast bedrag of een percentage krijgt over de extra omzet die het ze oplevert. Zonder dat degene die het aanschaft iets extra’s kost.

Ik ben al jaaaaren affiliate van sommige bedrijven. Maar eigenlijk niet altijd even goed bezig haha.

Affiliate inkomsten het rijke wijf

Daardoor liep ik aardig wat inkomsten mis. Op de foto zie je dat ik dit jaar voor de tweede keer geld krijg van de firma met de grote B. En je kunt ook zien dat ik al sinds 1886 (gezien de opmerkingen, ja, 1886 :)) daar affiliate ben.

Wat heb ik nu anders gedaan? Nou, ik heb alle (bijna) alle tips en trucs toegepast, van de koningin van affiliate inkomsten Adine van het blog Lekker Leven met Minder (<- uiteraard een link met aandelen :))

Naast haar blog heeft Adine ook een super goedgevulde en hele informatieve Money Mind Academy (Ja, ook een affiliate link, want dit is hoe het werkt). Reden waarom ik haar en haar producten/diensten graag promoot is dat ze heeeeel gedegen te werk gaat met alles waar ze over schrijft. Als ik iets wil weten, dan zoek ik eerst op haar blog om te zien of ze er al over heeft geschreven. Want dat scheelt mij een hoop uitzoekwerk.

Naast online contact, hebben we elkaar een aantal keren ontmoet. We kunnen heerlijk kletsen en dingen bedenken. Zij is dan altijd degene die ook gaat uitvoeren wat ze bedacht heeft. Haar affiliate inkomsten voor dit jaar alleen, zijn bijna gelijk aan half jaarsalaris bij mijn werkgever. Echt!

Wat kost de affiliate marketing cursus van Money Mind Academy

Adine vraagt nu 197 euro voor haar cursus. (Kan zijn dat de prijs binnenkort verhoogd wordt). Wellicht lijkt je dat veel. Ik verdiende dit bedrag binnen een aantal weken terug. Ik heb nog niet alles uit de cursus toegepast hoor. 

Mijn inkomsten:
  • Grote B :) 16,95 euro en tot nu staat er 17,50 euro klaar
  • Bedrijf wat ik niet mag noemen 78,06 euro
  • Commissie crowdfunding 175 euro
  • Bedrijf in brei/haak garens 4,65 dollar (zooo leuk)
  • Mystery shopping, aanbreng nieuwe leden 14 euro
Het bedrag aan inkomsten overtreft het bedrag voor de cursus.

Moet je daar dan een blog voor hebben? Nee, zeker niet. Een groot netwerk? Ook niet. Wel tijd en geduld om een en ander te leren. Uiteraard is dit niet voor iedereen hoor. 

Nou einde promopraat voor Adine :) 

Ik heb net naar de persconferentie geluisterd. Vanaf donderdag heb ik 12 dagen vakantie. Verder dan onze tuin en het nieuwe dakterras zal ik waarschijnlijk niet komen. We gaan aan de klus in huis. Plus opruimen in de schuur. Afgelopen week verkocht ik weer eens iets via Marktplaats. Dat ‘smaakte’ naar meer. Want wie weet gaan we zelf nog eens weer verhuizen. Dan ben ik niet van plan om alle spullen die nu van de vorige verhuizing nog in de schuur staan *kucht weer mee te zeulen. M. al helemaal niet.

Reacties

  1. Dit was een fantastisch staaltje affiliate marketing.😁

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Knap hoor dat je al sinds "1886" daar affiliate van bent. Misschien wel vanaf 1986

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha Liesbeth, 1886 is een uitdrukking hier om aan te geven dat ik iets al heel lang doe.

      Verwijderen
  3. Reacties
    1. Ik heb werk gehad in een database van een grote bank. De meest dramatisch jaargang daar was 1362. Of was het 1098? Voor de boekdrukkunst iig. typefouten zijn zo makkelijk te maken, moeilijker te fixen (allerlei goedkeuringen en uitzoekgeneuzel!)

      Verwijderen
    2. Zie mijn reactie bij quilter-liesbeth... Geen typefout dus...

      Verwijderen
  4. O o o... klinkt niet goed, als je M. niet meer wilt meezeulen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou ik bedoelde dat M. geen zin meer heeft om mijn zooi nog een keer mee te zeulen :)

      Verwijderen
  5. Leuk dat jullie je ook gaan verdiepen in het verhuren van een huis. Slim ook om daar een cursus voor te volgen. Het gaat toch om een hoop geld. Ik vond het heel spannend en nog steeds wel een beetje, maar het gaat goed en de huurder is ook blij.
    Gaat je cursus ook in op het verhuren zelf? Fijnste tip vond ik om goed na te denken over hoe je een huurder wil selecteren. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, jij doet gewoon al waar wij nog de cursus voor volgen. Zo stoer van je. De cursus gaat ook in op het verhuren zelf. Alle voorwaarden/mogelijkheden etc.

      Verwijderen
  6. Wat fijn dat je ook echt effect ziet van de cursus!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, inderdaad fijn Nicole. Al is het wel erg intensief. Al die nieuwe mogelijkheden.

      Verwijderen
  7. Wat een lekker bedrag staat nog open voor jullie huis! Kan ik alleen nog maar van dromen.... Niet dat we een mega hypotheek hebben hoor haha, maar we zijn "net bezig". Slim om zo extra inkomsten te genereren! Goud bezig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat lage bedrag maakt wel dat we heel anders kijken nu naar een mogelijke nieuwe hypotheek voor ons zelf. De redelijk lage maandlasten zijn heel prettig inderdaad.

      Verwijderen
  8. Juist de enorme toename van buy-to-let (het aankopen van woningen door particuliere vastgoedinvesteerders om te verhuren) is één van de oorzaken voor het koopwoningtekort en de enorme prijsstijgingen in Nederland. Het idee dat u er anderen mee helpt, verdient daarom wel enige nuancering.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De redenen die wij nu hebben qua helpen van anderen op gebied van een leuke betaalbare woning zijn gebaseerd op onze eigen normen en waarden. Voor onszelf genuanceerd genoeg. Voor onze potentiële huurders ook gelukkig.

      Verwijderen
  9. Goed om te lezen en bedankt voor de tips.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een leuke en inspirerende site! Zelf ben ik ook erg geïnteresseerd in vastgoed; welke cursus volgen jullie hiervoor?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z