Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
01 maart 2020

Hypotheek onder de 57.000 euro

Jaaaaa, nieuwe maand, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Vanmorgen (ja, op zondag) stond ons nieuwe hypotheekbedrag klaar. We zitten ruim onder de 57.000 euro door de extra aflossing die we deden.


Whoehoe. Met de beurs die wel heel grillig is de laatste dagen, is het verleidelijk om nog meer af te lossen. Gezien onze pensioenkraters zijn lagere maandlasten (het liefst geen maandlasten) erg wenselijk. Uitgaande natuurlijk van leven en welzijn op ons pensioeneringsleeftijd.

Dat lijkt aan de ene kant nog ver weg. Maar onze dochter wordt dit jaar 18 en haar geboorte lijkt ook nog als van gisteren, hahaha.

Zoals altijd, het is onze persoonlijke keuze om extra af te lossen op de hypotheek. We hebben niet een super lage rente (was het maar zo’n feest). Ja, we weten dat er mogelijkheden zijn om extra rendement te behalen. Nee, we hoeven daar geen ongevraagd advies over. Ja, je mag ons stom vinden, als je ons e-book hebt gelezen, snap je wellicht waarom we dit doen. Ik ben geen financieel adviseur, dus ik raad niemand aan om zo maar af te lossen, want het hangt van meer factoren af, of het gunstig voor je is. 

Wij zijn weer blij, met de maandelijkse lasten die de afgelopen zes jaren met bijna 200 euro per maand naar beneden zijn gegaan. Elke maand weer iets minder betalen en meer genieten :)

Would you like to comment?

 1. Reacties
  1. Dank je. Blijft elke maand een afweging hoor. Helemaal gezien de mogelijke wijzigingen in 2022. We bekijken het maar per maand.

   Verwijderen
 2. Goed bezig. Dat doel van hypotheekvrij zijn komt zo wel in zicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker bezig! Echt een trigger voor ons om weer aan de slag te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klopt, en dat verschil van 200 e minder betalen dat wordt verrekend in je lokale lasten enzovoorts, hahah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja de hypotheek aflossen is beter wij zitten inmiddels rond 38.000. Ikzelf 37 jaar en mijn vrouw 28 jaar. Op naar de 0,-. Ook dit jaar mogen we nog extra inlossen. Ikzelf heb altijd gewerkt bij de bank en geloof mij dat zijn echte boeven!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi hoor... Ik los ook extra af.. Heerlijk gevoel als de storting gedaan is... Maar daarbij Spaar ik ook gewoon want de buffer moet wel blijven. ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben een ook een buffer hoor Monique. Inderdaad belangrijk.

   Verwijderen
 7. Hmm, aan tafel bij boeven en lekker mee-eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. heel mooi,
  wij hebben een andere woning gekocht buiten haarlem, 1,5 keer zo groot en de hypotheek is nu 40.000, moet wel aangeven dat wij ons oude huis in de gulden tijd hebben gekocht, hadden al geen hoge hypotheek, 75000, maar verbouwen zou hogere woonlasten brengen, zitten nu op €90 , gaan nog niet extra aflossen ivm plannen afbouw wet Hillen en eigen woning forfait, kijken wel hoe het loopt, succes met de planning voor 0

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klink goed een groot huis buiten Haarlem. Mooi maandbedrag. Wij gaan ook nog bedenken of we tot 0 gaan of niet.

   Verwijderen
 9. Super goed! Ik heb geïnvesteerd in iemand die een c.v. voor mij heeft gemaakt. Nu een nieuwe baan met 1000 euro netto meer😂

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn klushersenen dachten aan de centrale verwarming ;) Maar supercool, een nieuwe baan met 1000 euro meer ook nog. Gefeliciteerd.

   Verwijderen
 10. Ik probeer ook al jaren extra af te lossen, maar als zelfstandige lukt dat helaas niet echt. In de crisisjaren waren we al blij als we alles betaald hadden. al 20 jaar zelfstandig, dus ook niet veel pensioen opgebouwd. Effe langer doorwerken dus en dat extra aflossen. 56.000 daar droom ik van

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ook een pensioenkrater vanuit de periode als zelfstandigen. Daarom nu maar part-time ondernemer en bijna full-time in loondienst. En wanneer het huis hypotheekvrij is, mogen we het ook verhuren. Dat zou een mooie aanvulling zijn op ons inkomen.

   Verwijderen
 11. Knap hoor!! Netjes in zo'n relatief korte periode. Ik vind het op dit moment soms wel lastig in te schatten of we moeten aflossen, hoe zo'n buffer we aan moeten houden ( geen rente dus aflossen lijkt me beter ) maarja...wat als "er iets vervangen moet worden". Dus ik spaar gewoon elke maand het aflosbedrag op een aparte spaar, heb ik het niet nodig aan het eind van het jaar, dan los ik gewoon af. Ik hoef ook echt niet zoveel spaargeld achter de hand te hebben...heb ik net besloten hoor, kan er morgen weer heel anders over denken...Het blijft lastig vind ik. Ik vind het heel fijn dat ons maandbedrag daalt en blijft dalen, maar ik vind het ook wel een geruststellende gedachte dat als ik zonder werk kom te zitten, het uwv me niet wil betalen, ik mezelf dan voor een x aantal maanden kan redden...Keuzes maken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat herken ik wel Bouk. Hier is M. al een aantal keren zonder baan geweest. Daarom hebben we een buffer om een aantal maanden te kunnen overbruggen indien noodzakelijk. Ach, wij wijzigen bijna elke zaterdag ons idee haha. Daarom maak ik wanneer we het beiden eens zijn over een extra aflossing, altijd gauw het bedrag over. Anders bedenken we ons wellicht.

   Verwijderen
 12. Goed bezig zeg! Wat een laag bedrag. Heerlijk lijkt me!
  Ik vind het ook lastig hoe hoog die buffer nou het beste kan zijn. Soms denk ik wat hoger, maar dan hebben we weer 20 plannen waar we ons geld voor nodig hebben. pfff..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Ja, is inderdaad heerlijk. Want 20 plannen waarvoor er geld nodig is, dat herken ik wel met ons klushuis. Ik las op je blog dat jullie net verhuist zijn. M. (partner) komt van oorsprong uit Voorburg. Na bijna 20 jaar in het Noorden van het land wil hij niet meer terug hoor.

   Verwijderen