Doorgaan naar hoofdcontent

Het is mooi (geweest)

Is het mooi geweest? Ja, ik vind van wel, het is ook nog steeds mooi hoor, het leven. Alleen wat ‘vreemd’ #zachtuitgedrukt met het virus en alle maatregelen. Ik ga morgenvroeg nog ‘gewoon’ naar mijn werk. Het gebouw gaat dicht. Dus we hebben nog veel te regelen.

M. wordt geacht vanuit huis te werken. De school van dochter is tot en met 6 april dicht. In het kader van #luxeprobleem weet ik niet of onze vakantie naar Amerika (+concert van Lady Gaga) doorgaat. Ik hoop niet dat er iets met mijn schoonouders in Amerika gebeurd in de weken dat we niet mogen vliegen.

Ik ben geneigd E N O R M te gaan hamsteren, maar kom bewust niet in de winkels om mijn eigen gedrag tegen te gaan. M. is gelukkig een stuk nuchterder. Mijn fantasie slaat op hol van de complot theorieën over 5G, afschaffing van alle contante geld, militairen in NL, verplichte inentingen voor iedereen en ik weet niet wat nog meer.

Dit jaar had ik mij voorgenomen elke dag een blogje te typen. Waarom? Omdat ik het fijn vind om te bloggen. Een creatieve uitlaatklep in de waan van elke dag. Om mijzelf te ‘bewijzen’ dat ik heus wel doorzettingsvermogen heb en omdat het mij ‘cooool’ leek om 366 blogjes in één jaar te schrijven.



Maar het is mooi geweest. Dagelijks bloggen kost tijd. En nu is het tijd voor reflectie. Zoals poes Semmie op de foto laat zien. In tijden als deze wil ik op de bank zitten (nou ja, ‘mijn eigen’ stoel).
Met een haakwerkje of een boek of tijdschrift. Gesprekken voeren met man en kind. Grappige series kijken ter afleiding.

Langs bij mijn ouders om te zien hoe het met ze gaat. Mijn zusje helpen, met haar kleding- en schoenenzaak en mogelijkheden verzinnen om te zorgen dat er toch nog iets van omzet/winst wordt gemaakt.
Zo dat haar personeel ook doorbetaald kan worden.

Dus minder blogjes.

Reacties

  1. Wat jammer, ik zal je dagelijkse blogjes missen! Jij ook veel voorspoed, geluk en gezondheid Christel:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Esther. Ik denk dat veel van ons allemaal andere dingen aan ons hoofd hebben. En mijn blogjes voegen daaraan nu niet zoveel toe denk ik.

      Verwijderen
  2. Je kunt het zo bekijken.
    Of jezelf zien als "grappige" serie om te lezen ter afleiding voor anderen.

    maar dat is maar net in welk perspectief je iets plaatst of naar kijkt natuurlijk.

    Het willen helpen v je zus snap ik dan weer wel heel goed, Maar dat komt waarschijnlijk omdat ik in diezelfde situatie zit.

    Doen wat goed voelt is belangrijk. "Hamsteren" in kleine mate zeker verantwoord. 30 st van iets ver overdreven denk ik. Maar ook dat is perspectief.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je voor je reactie. Ik heb er even over nagedacht. Ik lees ook zelf graag bij ‘iedereen’ die ik al volg. In inderdaad, ik ben van de ‘luchtige’ verhalen en dat is wellicht fijn inderdaad voor de afleiding.

      Je schrijft dat je in dezelfde situatie zit. Heb je mijn blog over de regeling van het RVO gezien? Misschien is daar een optie qua inkomstenderving.

      Verwijderen
  3. Vooral doen wat voor jou en de jouwen goed voelt. Al zal ik je blogverhalen missen. Maar voor nu snap ik je. Hoop voor je zus dat haar zaak overeind blijft.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je, ik heb besloten toch maar door te gaan met bloggen. Soort van anti virus therapie voor mezelf. En wie weet ook voor anderen.

      Voor mijn zusje hoop ik het ook dat het goed blijft gaan. 11 jaar ondernemer. Zou eeuwig zonde zijn.

      Verwijderen
  4. Doen wat goed voelt! We zitten allemaal in hetzelfde schuitje helaas, en daar is even niets aan te doen...En ga maar niet hamsteren ;-) Kalm aan!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z