zondag 15 maart 2020

Het is mooi (geweest)

Is het mooi geweest? Ja, ik vind van wel, het is ook nog steeds mooi hoor, het leven. Alleen wat ‘vreemd’ #zachtuitgedrukt met het virus en alle maatregelen. Ik ga morgenvroeg nog ‘gewoon’ naar mijn werk. Het gebouw gaat dicht. Dus we hebben nog veel te regelen.

M. wordt geacht vanuit huis te werken. De school van dochter is tot en met 6 april dicht. In het kader van #luxeprobleem weet ik niet of onze vakantie naar Amerika (+concert van Lady Gaga) doorgaat. Ik hoop niet dat er iets met mijn schoonouders in Amerika gebeurd in de weken dat we niet mogen vliegen.

Ik ben geneigd E N O R M te gaan hamsteren, maar kom bewust niet in de winkels om mijn eigen gedrag tegen te gaan. M. is gelukkig een stuk nuchterder. Mijn fantasie slaat op hol van de complot theorieën over 5G, afschaffing van alle contante geld, militairen in NL, verplichte inentingen voor iedereen en ik weet niet wat nog meer.

Dit jaar had ik mij voorgenomen elke dag een blogje te typen. Waarom? Omdat ik het fijn vind om te bloggen. Een creatieve uitlaatklep in de waan van elke dag. Om mijzelf te ‘bewijzen’ dat ik heus wel doorzettingsvermogen heb en omdat het mij ‘cooool’ leek om 366 blogjes in één jaar te schrijven.Maar het is mooi geweest. Dagelijks bloggen kost tijd. En nu is het tijd voor reflectie. Zoals poes Semmie op de foto laat zien. In tijden als deze wil ik op de bank zitten (nou ja, ‘mijn eigen’ stoel).
Met een haakwerkje of een boek of tijdschrift. Gesprekken voeren met man en kind. Grappige series kijken ter afleiding.

Langs bij mijn ouders om te zien hoe het met ze gaat. Mijn zusje helpen, met haar kleding- en schoenenzaak en mogelijkheden verzinnen om te zorgen dat er toch nog iets van omzet/winst wordt gemaakt.
Zo dat haar personeel ook doorbetaald kan worden.

Dus minder blogjes.

7 opmerkingen:

 1. Wat jammer, ik zal je dagelijkse blogjes missen! Jij ook veel voorspoed, geluk en gezondheid Christel:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Esther. Ik denk dat veel van ons allemaal andere dingen aan ons hoofd hebben. En mijn blogjes voegen daaraan nu niet zoveel toe denk ik.

   Verwijderen
 2. Je kunt het zo bekijken.
  Of jezelf zien als "grappige" serie om te lezen ter afleiding voor anderen.

  maar dat is maar net in welk perspectief je iets plaatst of naar kijkt natuurlijk.

  Het willen helpen v je zus snap ik dan weer wel heel goed, Maar dat komt waarschijnlijk omdat ik in diezelfde situatie zit.

  Doen wat goed voelt is belangrijk. "Hamsteren" in kleine mate zeker verantwoord. 30 st van iets ver overdreven denk ik. Maar ook dat is perspectief.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je reactie. Ik heb er even over nagedacht. Ik lees ook zelf graag bij ‘iedereen’ die ik al volg. In inderdaad, ik ben van de ‘luchtige’ verhalen en dat is wellicht fijn inderdaad voor de afleiding.

   Je schrijft dat je in dezelfde situatie zit. Heb je mijn blog over de regeling van het RVO gezien? Misschien is daar een optie qua inkomstenderving.

   Verwijderen
 3. Vooral doen wat voor jou en de jouwen goed voelt. Al zal ik je blogverhalen missen. Maar voor nu snap ik je. Hoop voor je zus dat haar zaak overeind blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, ik heb besloten toch maar door te gaan met bloggen. Soort van anti virus therapie voor mezelf. En wie weet ook voor anderen.

   Voor mijn zusje hoop ik het ook dat het goed blijft gaan. 11 jaar ondernemer. Zou eeuwig zonde zijn.

   Verwijderen
 4. Doen wat goed voelt! We zitten allemaal in hetzelfde schuitje helaas, en daar is even niets aan te doen...En ga maar niet hamsteren ;-) Kalm aan!!

  BeantwoordenVerwijderen