Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe (geld)gewoontes ontwikkelen

De oplettende lezer(es) zag het wellicht al. In januari schreef ik elke dag een blog (nouja, typte :))

Echt ook elke dag, ik had niets vooruit gepland. Mijn strakke plan voor dit jaar is om elke dag te bloggen. Maar pin mij daar niet op vast hoor. 


Bij mijn schoonzus in Amerika begon ik in het boek Feel Free to Prosper (<- affiliate link naar Bol punt com). Daar staan een aantal simpele oefeningen in, om (in dit geval) geld gewoontes te ontwikkelen (aanpassen, veranderen, hoe je het ook wilt noemen).

Mijn bewijzen van overvloed (<- link naar blog en gratis document) bijhouden is 1 van de oefeningen. 


Omdat ik jaaaaarenlange ervaring heb in het NIET doen van simpele dingen, omdat het vaak zo makkelijk lijkt, wilde ik het gewoon een maand lang voor mijzelf doen en bijhouden.
En #applaus, dat is gelukt de afgelopen maand.

Er kwam een bron van onverwacht inkomen naar mij toe (jaja). Op een manier die ik niet verwacht had (dûh, dat is natuurlijk ook de titel). Zodra ik daar klaar voor ben, zal ik er wel over schrijven. 

Reacties

 1. Wat leuk, en wat een positieve manier om de dag te bevestigen. Ik ben begonnen om dus dagelijks uit te spreken (tegen de hond, want hij luistert zo geduldig) waar ik dankbaar voor ben en wat ik graag wil in mijn leven. Wie weet ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heeeeel fijn een luisterende hond (die net tegenspreekt of blaft haha). Dankbaarheid heeft een fijne aantrekkende kracht. Inderdaad, wie weet...

   Verwijderen
 2. Heel knap van jou, iedere dag een blog schrijven. En ook leuk voor ons ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, Miranda, de gedachte is leuk, iedere dag een blog :) Ik ken mijzelf wel een beetje. Ik kijk hoe ver ik kom. Blog van gisteren, over de hypotheek is meer dan 40.000 (ja echt, geen nul te veel) bekeken. Dat maakt bloggen wel heel leuk.

   Verwijderen
 3. Het was me inderdaad opgevallen dat er vaker stukjes van jou verschenen, maar had nog niet door dat het elke dag was :-)
  Ik zag je bericht op instagram van het overzicht van meest gelezen blogartikelen. Ik zag de titel van deze blogpost er tussen staan en die sprak me aan. Nu blijkt het ook nog je meest recente te zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eens even zien of ik in ieder geval meer blogs dan in 2019 kan schrijven (al gaat dat snel :)) Ben benieuwd naar jouw (nieuwe) geldgewoontes.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wat ik nou hele dagen aan het doen ben nu ik niet meer werk

De vraag van vandaag Of ik mij niet verveel? Ehhh nou nee. Wat ik dan hele dagen doe nu ik niet meer werk? Nou dit dus. Zoveel mogelijk genieten.  Klussen :), breien, haken, schrijven, tekenen, koken, moestuinieren, lezen, cappuccino’s drinken met M.  Plannen maken, dingen bedenken, vrienden bezoeken en nog veel meer. Geniet van het leven, soms duurt het maar even. Bij de geboorte ploept er geen cellofaantje uit met handleiding en uiterste houdbaarheidsdatum.

Gaan hemelen

Dag lieve schoonvader Iemand omschreef het mooi. Het hele leven schuift een generatie op. Gisteren overleed mijn schoonvader Hans. Acht maanden nadat mijn schoonmoeder Coby overleed. Op de prachtige foto (gemaakt door mijn schoonzus) is de energie van mijn schoonmoeder zichtbaar 💗  Fijn dat ze weer bij elkaar zijn.

De laatste verhuizing?

Leeg nest In het Engels in de benaming volgens mij Empty Nesters. Nou dat zijn M. en ik dan sinds begin september. Onze dochter heeft een leuke studio gevonden om in te wonen. Met hulp van mijn ouders, hebben we al haar spullen in een dag verhuisd en geïnstalleerd. Een groot gedeelte van haar 'uitzet' had ze al gekregen via mijn schoonouders. Na hun emigratie bleven er een strijkplank, strijkijzer, oventje, pannen etcetera over. Ook mijn ouders zijn verhuisd, dus daar waren ook voldoende spullen. Van mijn vriendin kreeg ze een mega televisie. Wel was er nog genoeg te kopen hoor. Denk aan  een bank een kledingkast tafel en stoelen salontafel tv kast Ze had zelf gespaard hiervoor. Maar wij hebben haar 'gesponsord' zodat ze alles helemaal naar haar wens kon inrichten. Even wennen M. en ik zijn natuurlijk al 6000 jaar  nouja, 22 jaren dan samen. Het werken vanuit huis maakt dat we vaak hele dagen (en nachten) in hetzelfde huis zijn. Gelukkig vinden we elkaar nog steeds leuk