Doorgaan naar hoofdcontent

Party pooper

Daar zit ik dan, alleen thuis op de zaterdagavond. 
Vanmiddag kon ik naar een bijeenkomst van Fin-X in Utrecht en vanavond had ik de keuze uit twee feestjes. Allebei voor het vieren van het bereiken van het 50ste levensjaar. Eén feest in Den Haag en de andere in Eindhoven. 


In het kader van keuzes maken, koos ik voor mijzelf. Als extraverte introvert, of introverte extravert (het is maar hoe je het bekijkt :)) zat ik vanavond met mijn benen omhoog en poes Semmie op schoot. Ook dochter is naar een feestje.

Ik heb lekker mijn huissetje aan, Soulradio muziek op de achtergrond. Beetje lezen, stukje haken. Heerlijk.

Vroegûh.. dan ging ik wel mee. Want sociaal wenselijk gedrag vertonen, dat kan ik goed. Nu maak ik afwegingen. Zoals reistijd, kan ik op eigen gelegenheid weg als ik dat zou willen, slaap ik in eigen bed... etcetera.


M. snapt het, uiteraard vindt hij het jammer. Ik ook nog steeds. 
Moest vanmiddag even slikken toen ik hem op de trein zette. Daarna had ik genoeg afleiding thuis.  Ik zocht een kaartje voor een vriendin en dacht dat ik wel even de spullen uit mijn kastje uit kon zoeken. Haha. Ondertussen zijn er meerdere kaarten geschreven. Ik was toch bezig. De tafel ligt nog redelijk bezaaid. Gelukkig heb ik morgen nog alle tijd om de spullen weg te werken.

Vandaag werd trouwens mijn bioscoop bezoek uitbetaald (zie blog van gisteren). Het was een beduidend hoger bedrag dan ik dacht. Ik kreeg 10,75 euro terug voor mijn bioscoopkaartje en daarnaast nog 15 euro voor de opdracht. Heel fijn.

Reacties

  1. Wat goed, dat kiezen voor jezelf! Ik heb net ook heel treurig een blog geschreven. Aan de andere kant is het juist heel goed om te doen waar je je goed bij voelt. Als meer mensen naar zichzelf zouden luisteren, zouden we met z'n allen een stuk gelukkiger zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Treurig een blog schrijven Tom? Hopelijk toch geen slecht nieuws. Hier word ik steeds beter in kiezen voor mezelf. Af en toe doe ik nog wel gezellig op een feestje hoor. En hopelijk spreken we binnenkort eens af.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. FinX lijkt me interessant.
    Verstandig om rustig aan te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat zouden veel meer mensen moeten doen, eens voor zichzelf kiezen. Niets moeten is fijn en goed voor de innerlijke balans.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Innerlijk balans, ja daar heb ik goed voor gezorgd het afgelopen weekend.

      Verwijderen
  5. Wat goed van je deze keuze! En wat ziet je tafel er heerlijk uit zo haha. Ik hou zelf ook niet meer van steeds maar ergens heen "moeten". Ik klink als een oud wijf, ben bijna 41, maar toch. Ik vind het thuis ook heel fijn met ons gezin samen, en ook alleen red ik me prima ( stiekum ook wel heel fijn! ). Ik draaf niet door het leven, neem niet teveel hooi op mn vork en het bevalt me best zo! Fijne zondag

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ohhh die tafel Bouk, wat was het een klus om het weer opgeruimd te krijgen. Goed dat jij niet teveel hooi op je vork neemt. Ik heb vaak iets teveel vorken... :)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z