Doorgaan naar hoofdcontent

Goedkoop parkeren bij vliegveld Bremen

Nou, we zijn er weer hoor. Thuis hebben we een uitdrukking, dat wanneer iets met een omweg is, het via ‘Parijs - Polen’ gaat. Dat was deze reis ook wel een beetje.

We vierden kerst en oud en nieuw bij familie in Michigan. We vlogen op de luchthaven van Detroit. Een vrij prijzige bestemming om op te vliegen. Met de feestdagen is het altijd nog extra prijs.

We wonen vrij dicht bij de Duitse grens. Voor het eerst vlogen we vanaf  Bremen, naar Detroit, met een overstap in Amsterdam. De luchthavenbelasting in Duitsland is veel lager, vandaar dat het erg veel scheelde in prijs.

Qua reistijd/afstand is Bremen voor ons prima te doen. Dus vulden we op 23 december de paarse Panda met 3 grote koffers en wat handbagage en gingen op pad.

Ongeveer een half uur voor aankomst vroeg ik M. of hij wel een parkeerplaats gereserveerd had. Dat had hij helaas niet. Hij was in de veronderstelling dat er net als in Düsseldorf altijd wel plek zou zijn. De rest van mijn reactie zal ik jullie besparen. De stemming zat er direct goed in. ^_^

De dag voor kerst vloog zowat half Noord Nederland vanaf Bremen ergens naartoe namelijk. Ik zocht online naar alle mogelijkheden en vond alleen nog een parkeerplaats in combinatie met een middagvlucht.

Gelukkig stond er een telefoonnummer bij de website. In mijn beste (steenkolen) Duits gaf ik aan dat wij in ‘eine halbe stunde’ al aan zouden komen, of er nog parkeer plek was? Dat moest de dame die ik aan de lijn had even bespreken en ze zou mij terugbellen.

Er was nog plek. Ongeveer 10 minuten van vliegveld Bremen, parkeerden wij de auto op een terrein met een hek, voorzien van een roze koffer. We belden nogmaals, want we zagen niemand. De chauffeur die ons + bagage zou brengen gaf aan dat hij binnen 7 minuten er zou zijn.


Met een busje bracht hij ons tot de ingang van de terminal en we betaalden 42 euro voor 10 dagen parkeren. We kregen een kaartje mee met het verzoek te bellen zodra we bij de bagageband stonden. 
Vandaag bij aankomst belden we en werden we supersnel opgehaald en naar de parkeerplek gebracht.

Ik heb geen aandelen in het bedrijf hoor. We waren oprecht blij met de service, mocht je een keer vanaf Bremen vliegen is het dus een aanrader.

Ondertussen is het voor mijn gevoel nog ochtend. Helaas hebben we niet geslapen onderweg en zijn we al meer dan 24 uur wakker. De koffers zijn al uitgepakt #applaus (normaal doe ik daar heel lang over) en de eerste was draait. 

Bij aankomst thuis had mijn moeder net boodschappen gebracht. Zooo lief. Alle post lag gesorteerd op het aanrecht. We hadden voor vertrek zelf alles al opgeruimd en schoongemaakt, dus dat was fijn thuiskomen.

Ik ga zien hoe lang ik het volhoud :) Om in het ritme te blijven is het handig om nu nog niet te gaan slapen. 

Reacties

  1. Welkom terug! En hahaha, dat van die parkeerplek herken ik... Hadden wij een aantal geleden naar Terschelling, waardoor we de boot misten. Ook heeeeeeel goed voor de sfeer ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat je ook aan je ecologische footprint hebt gedacht en niet alleen aan de centen! Bravo.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou, ik geloof dat vier vliegreizen weinig karma punten voor mijn ecologische footprint opleveren.

      Verwijderen
  3. Fijn dat jullie weer veilig en wel terug zijn. Voor straks: welterusten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Dat slapen is nog even een dingetje :) #komtgoed

      Verwijderen
  4. Welkom terug! Wat een reis he? Lastig om in het juiste ritme te komen/blijven. Heb ik altijd wel moeite mee iig. Wij zijn nog nooit vanaf Bremen gegaan, waarom weet ik niet maar gewoon beetje het onbekende denk ik. Voor ons maakt het qua reistijd ook niet uit of het nu daar heen is of naar schiphol.
    Succes met de was! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, zeker een reis zeg. Wij vonden vanaf Bremen wel heel prettig. Lekker compact vliegveld. Maar ik kan mij voorstellen dat Schiphol door ‘bekendheid’ net zo makkelijk is.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z