Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
04 januari 2020

Goedkoop parkeren bij vliegveld Bremen

Nou, we zijn er weer hoor. Thuis hebben we een uitdrukking, dat wanneer iets met een omweg is, het via ‘Parijs - Polen’ gaat. Dat was deze reis ook wel een beetje.

We vierden kerst en oud en nieuw bij familie in Michigan. We vlogen op de luchthaven van Detroit. Een vrij prijzige bestemming om op te vliegen. Met de feestdagen is het altijd nog extra prijs.

We wonen vrij dicht bij de Duitse grens. Voor het eerst vlogen we vanaf  Bremen, naar Detroit, met een overstap in Amsterdam. De luchthavenbelasting in Duitsland is veel lager, vandaar dat het erg veel scheelde in prijs.

Qua reistijd/afstand is Bremen voor ons prima te doen. Dus vulden we op 23 december de paarse Panda met 3 grote koffers en wat handbagage en gingen op pad.

Ongeveer een half uur voor aankomst vroeg ik M. of hij wel een parkeerplaats gereserveerd had. Dat had hij helaas niet. Hij was in de veronderstelling dat er net als in Düsseldorf altijd wel plek zou zijn. De rest van mijn reactie zal ik jullie besparen. De stemming zat er direct goed in. ^_^

De dag voor kerst vloog zowat half Noord Nederland vanaf Bremen ergens naartoe namelijk. Ik zocht online naar alle mogelijkheden en vond alleen nog een parkeerplaats in combinatie met een middagvlucht.

Gelukkig stond er een telefoonnummer bij de website. In mijn beste (steenkolen) Duits gaf ik aan dat wij in ‘eine halbe stunde’ al aan zouden komen, of er nog parkeer plek was? Dat moest de dame die ik aan de lijn had even bespreken en ze zou mij terugbellen.

Er was nog plek. Ongeveer 10 minuten van vliegveld Bremen, parkeerden wij de auto op een terrein met een hek, voorzien van een roze koffer. We belden nogmaals, want we zagen niemand. De chauffeur die ons + bagage zou brengen gaf aan dat hij binnen 7 minuten er zou zijn.


Met een busje bracht hij ons tot de ingang van de terminal en we betaalden 42 euro voor 10 dagen parkeren. We kregen een kaartje mee met het verzoek te bellen zodra we bij de bagageband stonden. 
Vandaag bij aankomst belden we en werden we supersnel opgehaald en naar de parkeerplek gebracht.

Ik heb geen aandelen in het bedrijf hoor. We waren oprecht blij met de service, mocht je een keer vanaf Bremen vliegen is het dus een aanrader.

Ondertussen is het voor mijn gevoel nog ochtend. Helaas hebben we niet geslapen onderweg en zijn we al meer dan 24 uur wakker. De koffers zijn al uitgepakt #applaus (normaal doe ik daar heel lang over) en de eerste was draait. 

Bij aankomst thuis had mijn moeder net boodschappen gebracht. Zooo lief. Alle post lag gesorteerd op het aanrecht. We hadden voor vertrek zelf alles al opgeruimd en schoongemaakt, dus dat was fijn thuiskomen.

Ik ga zien hoe lang ik het volhoud :) Om in het ritme te blijven is het handig om nu nog niet te gaan slapen. 

Would you like to comment?

 1. Welkom terug! En hahaha, dat van die parkeerplek herken ik... Hadden wij een aantal geleden naar Terschelling, waardoor we de boot misten. Ook heeeeeeel goed voor de sfeer ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je ook aan je ecologische footprint hebt gedacht en niet alleen aan de centen! Bravo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, ik geloof dat vier vliegreizen weinig karma punten voor mijn ecologische footprint opleveren.

   Verwijderen
 3. Fijn dat jullie weer veilig en wel terug zijn. Voor straks: welterusten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Dat slapen is nog even een dingetje :) #komtgoed

   Verwijderen
 4. Welkom terug! Wat een reis he? Lastig om in het juiste ritme te komen/blijven. Heb ik altijd wel moeite mee iig. Wij zijn nog nooit vanaf Bremen gegaan, waarom weet ik niet maar gewoon beetje het onbekende denk ik. Voor ons maakt het qua reistijd ook niet uit of het nu daar heen is of naar schiphol.
  Succes met de was! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zeker een reis zeg. Wij vonden vanaf Bremen wel heel prettig. Lekker compact vliegveld. Maar ik kan mij voorstellen dat Schiphol door ‘bekendheid’ net zo makkelijk is.

   Verwijderen