Doorgaan naar hoofdcontent

Boeken, digitaal of analoog?

Sinds de vakantie, zie ik het nut van een e-reader. Ik gebruik twee apps, Kobo en Kindle. Voordeel vind ik dat ik dan ook op mijn mobiel in de trein kan lezen. 


En op vakantie minder gewicht mee hoef te slepen. Ik denk altijd minstens vier boeken mee te moeten nemen, want stel je voor, dat ik niets te lezen zou hebben, de gruwel :)

Maar het nadeel is, dat ik niet kan bladeren, niets kan bijschrijven en niets op kleur kan zetten,

Ben jij ‘team digitaal of team analoog’? 

Reacties

  1. team analoog en team luisterboek als ik in huis bezig ben

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh echt een boek luisteren. Dat heb ik nog nooit gedaan. Tenzij sprookjesboeken van vroeger op een elpee ook tellen :)

      Verwijderen
  2. Zeker digitaal, al een jaar of 12. Ik lees heel snel. Dus op vakantie was altijd een heel gesleep. Ik nam zelfs boeken in andere talen mee om wat langer erover te doen. En nu kan ik heerlijk lezen. Afgelopen zomer vakantie alle boeken van de 7 zussen gelezen. En ook altijd fijn verlicht in bed lezen, zonder hinder voor mijn man.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh alle 7 zussen Mina, die staan nog op mijn verlanglijst. Hoe lang was je vakantie? :)

      Verwijderen
  3. Ben een hybride lezer, mag dat ook? :) Ik lees vooral digitaal op mijn Kindle, maar ook nog weleens papieren boeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Team analoog! Ik kocht altijd boeken...totdat ik het minimaliseervirus en bespaarvirus te pakken kreeg. Ben lid van de bieb en koop af en toe bij de kringloop en breng ze weer naar de minibieb hier in het dorp. De boeken die ik echt wil houden, die koop ik wel zowel nieuw als tweedehands.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kun je dat minimaliseervirus deze kant even uitsturen Bouk? :) Er zijn hier de afgelopen weken al weer zoveel boeken bijgekomen. Ik moet wel 136 jaar oud worden om alles te lezen, haha

      Verwijderen
  5. Oh, absoluut échte boeken! ;-) Op vakantie bij voorkeur Engelse, dan doe ik er nét iets langer over. En dan vind ik minibibliotheken etc een zegen - ik neem iets van twee boeken mee, en ruil ze dan onderweg als ze uit zijn (dan moeten er natuurlijk geen boeken mee die ik écht wil houden - dan heb ik een probleem....)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook slim, bij de mini bieb weer ruilen. Ik zal eens kijken of ik hier een mini bieb in mijn voortuin kan zetten, lijkt mij een leuk plan voor de lente/zomer.

      Verwijderen
  6. Veel digitaal omdat ik daar vrij makkelijk aan kan komen. Soms ook analoog, zeker wat oudere boeken. Ik heb niet bij heel veel boeken de drang om er iets bij te schrijven. En mijn e-reader kan wel arceren, dus dat is soms handig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Arceren bij een e-reader, dat is handig Suzanne. Meestal vind ik het ook jammer hoor om iets in mijn boeken te schrijven trouwens.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z