Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
18 januari 2020

Boeken, digitaal of analoog?

Sinds de vakantie, zie ik het nut van een e-reader. Ik gebruik twee apps, Kobo en Kindle. Voordeel vind ik dat ik dan ook op mijn mobiel in de trein kan lezen. 


En op vakantie minder gewicht mee hoef te slepen. Ik denk altijd minstens vier boeken mee te moeten nemen, want stel je voor, dat ik niets te lezen zou hebben, de gruwel :)

Maar het nadeel is, dat ik niet kan bladeren, niets kan bijschrijven en niets op kleur kan zetten,

Ben jij ‘team digitaal of team analoog’? 

Would you like to comment?

 1. team analoog en team luisterboek als ik in huis bezig ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh echt een boek luisteren. Dat heb ik nog nooit gedaan. Tenzij sprookjesboeken van vroeger op een elpee ook tellen :)

   Verwijderen
 2. Zeker digitaal, al een jaar of 12. Ik lees heel snel. Dus op vakantie was altijd een heel gesleep. Ik nam zelfs boeken in andere talen mee om wat langer erover te doen. En nu kan ik heerlijk lezen. Afgelopen zomer vakantie alle boeken van de 7 zussen gelezen. En ook altijd fijn verlicht in bed lezen, zonder hinder voor mijn man.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh alle 7 zussen Mina, die staan nog op mijn verlanglijst. Hoe lang was je vakantie? :)

   Verwijderen
 3. Ben een hybride lezer, mag dat ook? :) Ik lees vooral digitaal op mijn Kindle, maar ook nog weleens papieren boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Team analoog! Ik kocht altijd boeken...totdat ik het minimaliseervirus en bespaarvirus te pakken kreeg. Ben lid van de bieb en koop af en toe bij de kringloop en breng ze weer naar de minibieb hier in het dorp. De boeken die ik echt wil houden, die koop ik wel zowel nieuw als tweedehands.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kun je dat minimaliseervirus deze kant even uitsturen Bouk? :) Er zijn hier de afgelopen weken al weer zoveel boeken bijgekomen. Ik moet wel 136 jaar oud worden om alles te lezen, haha

   Verwijderen
 5. Oh, absoluut échte boeken! ;-) Op vakantie bij voorkeur Engelse, dan doe ik er nét iets langer over. En dan vind ik minibibliotheken etc een zegen - ik neem iets van twee boeken mee, en ruil ze dan onderweg als ze uit zijn (dan moeten er natuurlijk geen boeken mee die ik écht wil houden - dan heb ik een probleem....)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook slim, bij de mini bieb weer ruilen. Ik zal eens kijken of ik hier een mini bieb in mijn voortuin kan zetten, lijkt mij een leuk plan voor de lente/zomer.

   Verwijderen
 6. Veel digitaal omdat ik daar vrij makkelijk aan kan komen. Soms ook analoog, zeker wat oudere boeken. Ik heb niet bij heel veel boeken de drang om er iets bij te schrijven. En mijn e-reader kan wel arceren, dus dat is soms handig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Arceren bij een e-reader, dat is handig Suzanne. Meestal vind ik het ook jammer hoor om iets in mijn boeken te schrijven trouwens.

   Verwijderen