Doorgaan naar hoofdcontent

Allemaal goed nieuws dit nieuwe jaar

Goed nieuws voor ons hier persoonlijk dan hoor. Want wereldwijd is er veel ruimte voor verbetering. Vandaag is onze dochter geslaagd voor haar theorie examen voor haar toekomstige rijbewijs. Ze was nog net 16 toen ze tijdens eerste rijles hier de straat uit reed.

Ondertussen lest ze vrolijk verder, maar wilde ze ook graag haar theorie halen. Naar aanleiding van succesverhalen van oud klasgenoten schreef ze zich (zonder ons weten) in voor een eendaagse cursus theorie, afgesloten met een examen. De organisatie daarvan was heel slim en belde snel met onze dochter. De 132 euro die ze betaalde, daarover werd op een bandopname vastgelegd, dat ze geen recht op teruggave zou hebben. Of ze daarmee akkoord ging.... 

Persoonlijk vond ik dat wel een slinkse manier. Maargoed, dochter betaalde zelf en heeft haar eigen ‘geldlessen’ te leren. Na wat geschuif met data (wat officieel ook niet mocht, tot dat ze mij aan de  telefoon kregen :)) was vandaag haar dag.

Ze is geslaagd. Dus hieperdepiep hoera. Kind blij, ouders blij. Weer een zorg minder.

Verder nog meer goed nieuws dit jaar.


De CV ketel gaf een storing aan. Vorig jaar al (haha flauw). M. belde met een bedrijf wat aangaf geen tijd te hebben in december. Januari moesten we maar terugbellen. Omdat we geen abonnement hebben zouden we opnieuw 129 euro moeten betalen voor een service beurt. (De vorige beurt was in september 2019). Gisteren las ik dat een ander bedrijf een servicebeurt voor 99 euro aanbood. 

Nog een andere optie was bellen met een lokale ondernemer om te zien wat er mogelijk zou zijn.
Wat bleek, het was alleen maar een melding van de ketel. Het onderdeel wat vervangen zou moeten worden, is in september al vervangen. We hoefden alleen maar de CV met een code te resetten.

Dan op auto gebied. Mijn paarse Panda is weer volledig APK ‘proof’. Geen reparaties. Alleen twee andere banden, omdat die voor het rijden in Duitsland verplicht zijn in de winter. De garagehouder heeft dit op een voordelige manier voor ons geregeld.

M.’s blauwe Mini had wat problemen met een knipperlicht. Lang leve de Mini Club op F.acebook en wat Y.ou Tube filmpjes + heel veel geduld en twee nieuwe lampjes voor 4,95 euro, heeft M. het probleem zelf opgelost. 

Van al het voordeel zijn we vanavond maar even ‘uit eten’ geweest bij de plaatselijke cafetaria :)

Reacties

  1. Gefeliciteerd voor de dochter! Goede voorbeelden van hoe wat meer onderzoek doen, geld kan besparen! De Mini heeft een trouwe club volgers inderdaad.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, ze is erg blij en opgelucht. Ja, de Mini heeft zeker trouwe volgers. Mijn paarse Panda kent nog geen club volgens mij :)

      Verwijderen
  2. Fijn al dat goede nieuws in het nieuwe jaar. Lekker vasthouden, misschien springt het over op de rest van de wereld. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou dat zou fijn zijn, goed overspringend nieuws. Gun ik iedereen.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z