Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
08 januari 2020

Allemaal goed nieuws dit nieuwe jaar

Goed nieuws voor ons hier persoonlijk dan hoor. Want wereldwijd is er veel ruimte voor verbetering. Vandaag is onze dochter geslaagd voor haar theorie examen voor haar toekomstige rijbewijs. Ze was nog net 16 toen ze tijdens eerste rijles hier de straat uit reed.

Ondertussen lest ze vrolijk verder, maar wilde ze ook graag haar theorie halen. Naar aanleiding van succesverhalen van oud klasgenoten schreef ze zich (zonder ons weten) in voor een eendaagse cursus theorie, afgesloten met een examen. De organisatie daarvan was heel slim en belde snel met onze dochter. De 132 euro die ze betaalde, daarover werd op een bandopname vastgelegd, dat ze geen recht op teruggave zou hebben. Of ze daarmee akkoord ging.... 

Persoonlijk vond ik dat wel een slinkse manier. Maargoed, dochter betaalde zelf en heeft haar eigen ‘geldlessen’ te leren. Na wat geschuif met data (wat officieel ook niet mocht, tot dat ze mij aan de  telefoon kregen :)) was vandaag haar dag.

Ze is geslaagd. Dus hieperdepiep hoera. Kind blij, ouders blij. Weer een zorg minder.

Verder nog meer goed nieuws dit jaar.


De CV ketel gaf een storing aan. Vorig jaar al (haha flauw). M. belde met een bedrijf wat aangaf geen tijd te hebben in december. Januari moesten we maar terugbellen. Omdat we geen abonnement hebben zouden we opnieuw 129 euro moeten betalen voor een service beurt. (De vorige beurt was in september 2019). Gisteren las ik dat een ander bedrijf een servicebeurt voor 99 euro aanbood. 

Nog een andere optie was bellen met een lokale ondernemer om te zien wat er mogelijk zou zijn.
Wat bleek, het was alleen maar een melding van de ketel. Het onderdeel wat vervangen zou moeten worden, is in september al vervangen. We hoefden alleen maar de CV met een code te resetten.

Dan op auto gebied. Mijn paarse Panda is weer volledig APK ‘proof’. Geen reparaties. Alleen twee andere banden, omdat die voor het rijden in Duitsland verplicht zijn in de winter. De garagehouder heeft dit op een voordelige manier voor ons geregeld.

M.’s blauwe Mini had wat problemen met een knipperlicht. Lang leve de Mini Club op F.acebook en wat Y.ou Tube filmpjes + heel veel geduld en twee nieuwe lampjes voor 4,95 euro, heeft M. het probleem zelf opgelost. 

Van al het voordeel zijn we vanavond maar even ‘uit eten’ geweest bij de plaatselijke cafetaria :)

Would you like to comment?

 1. Gefeliciteerd voor de dochter! Goede voorbeelden van hoe wat meer onderzoek doen, geld kan besparen! De Mini heeft een trouwe club volgers inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, ze is erg blij en opgelucht. Ja, de Mini heeft zeker trouwe volgers. Mijn paarse Panda kent nog geen club volgens mij :)

   Verwijderen
 2. Fijn al dat goede nieuws in het nieuwe jaar. Lekker vasthouden, misschien springt het over op de rest van de wereld. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou dat zou fijn zijn, goed overspringend nieuws. Gun ik iedereen.

   Verwijderen