Doorgaan naar hoofdcontent

In plaats van geld tellen

In plaats van geld, telde ik de afgelopen dagen steken. Heeeeel veel steken.

Eerst maakte ik een topje voor mezelf. Bij het opruimen van mijn voorraad waar ik ruim 5 kilo garen wegdeed, herontdekte ik een zeegroen garen.
Ik zocht een leuk patroon en maakte dit.


Met ingebreide kabels. Op een van de heetste dagen deze week droeg ik het truitje naar mijn werk.
N i e m a n d die er iets van opmerkte. Lang leve Social Media en mijn online brei- en haakvriendinnen hahaha voor de nodige bewondering.

Na drie lange werkdagen deze week zocht ik mijn ontspanning in een haakwerk(je). De poef in de huiskamer was toe aan een nieuwe hoes. 
Garen had ik al in huis. Barbante van het Huisje van Katoen. Gekocht bij Suzanne’s handwerkshop
Haakpatroon had ik ook in mei van dit jaar al gekocht bij Wendy’s M(h)aaksels 

Na flink doorhaken (bijna 1,5 kilo garen gebruikte ik) was dit het resultaat.


Uiteraard ben ik superblij met het resultaat. Gelukkig vinden M. en dochter het ook mooi.

Verder... zal ik binnenkort een blogpost schrijven over hoe slecht in ben in beleggen. Geldtechnisch dan hoor. Brood beleg gaat prima :) #flauw

Morgen start ik met een nieuwe online cursus. 
40 days to a finished book (link met aandelen :))


Want... ik wil graag een echt boek uitbrengen. Een vervolg zeg maar op het rijke wijf van twee hoog achter. Ken je nog iemand die meedoet aan haar cursus? Laat het mij weten. 
Altijd leuk om gelijkgestemden te treffen.

Ga ik nu lekker met mijn benen op mijn nieuwe hoes. 

Reacties

 1. In drie avonden 1,5 kilo weg haken. Dat kan toch niet? Neem een voorbeeld aan mij! Al bijna twee jaar over een strepentrui en nog niet aan de mouwen begonnen. Hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha. Zulke projecten had ik ook. Die heb ik uitgehaald. En waar ik geen zin had om uit te halen, heb ik naar mijn tante gestuurd. Hele doos vol met UFO’s (unfinished objects). Ze heeft het meegenomen naar haar vrijwilligershandwerkclub. Echt een fijn gevoel om nu 1 ding per keer te maken.

   Verwijderen
 2. Knap hoor als je zo goed kan haken, iets wat ik echt niet kan. Dus ik benijd je ;)
  Heel leuk en succes met je cursus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij hebt andere talenten Miranda (ik benijd bijvoorbeeld je prachtige blog layout). Ja, de cursus. Zal zo beginnen, voordat de zondag weer voorbij is :)

   Verwijderen
 3. Haken staat nog op mijn lijstje dat wil ik nog mijzelf leren. Dus ook hier een bewonderaar van je werk. Want iedereen wil graag een compliment. Vooral na noest handwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Noest handwerk. Ja, dat is echt de juiste uitdrukking. Dank voor je bewondering :)

   Verwijderen
 4. Wat knap! Als kind wel eens iets met breipennen en een haaknaald gedaan maar dat werd nooit wat. Punniken daarentegen kon ik dan weer wel heel goed ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha ja punniken, heerlijk Stella. Voor mij alleen wel met een automatische punniker.

   Verwijderen
 5. Ik vind het knap zeg! Het is een mooi topje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je shirt is prachtig geworden, nah ja dat niemand dat in het dagelijks leven opmerkt zeg! Het is van de zotte gewoon, je straalt erin ;)
  En je poef is echt waanzinnig gaaf! Respect want met dit garen haakt het best zwaar vind ik.
  Liefs,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Cappuccino met havermelk. Opgeklopt geheel?

Opgeklopte havermelk. Ik drink graag cappuccino met havermelk.  M. en ik hebben al veel verschillende soorten getest. Oatly staat op nummer 1. Maar, de Barista havermelk van de Lidl is een hele goede optie. En een stuk voordeliger.  Een paar weken geleden was er een aanbieding, voor 99 cent per pak. Dus vulden wij onze voorraadkelder.