Doorgaan naar hoofdcontent

42.999 euro afgelost in 5 jaar tijd

Het klopt niet helemaal, want we betaalden de afgelopen 5 jaar zowel rente als aflossing natuurlijk... Maar, het extra aflossen is wel fijn. Onze schuld is ruim onder de 100.000 euro. Wanneer we ‘op koers’ blijven, dan halen we de hypotheek in maximaal 10 jaar tijd volledig afgelost te hebben.



Jihaaaa. Altijd goed om overzicht te houden. Uiteraard heeft dit ook gevolgen voor onze maandelijkse uitgaven. Die dalen gestaag. Ik vind het nog veel hoor. Want de duurzaamheidslening en de familiebanklening hebben we afgesloten met looptijden van 10 jaar. Waardoor er nog flinke bedragen naar toe gaan elke maand. Maargoed. Met allebei weer een baan is dat zeker goed te doen.

Nu op voor de extra inkomsten. 
We zitten al op ruim 10 euro passief per maand :) Het begin is er.
De investeringen in het ‘crowdfunden’ betalen ook maandelijks uit.
Zelfs de tweede inleg voor het beleggen staat nog in de plus.

Graag alleen nog mooi weer. Dan gaat voor mijn gevoel alles net even soepeler.
En kan ik e i n d e l i j k mijn nieuwe schoenen aan. ^-^


Reacties

  1. Sjappoo en heerlijk zo'n gevoel. Lekker met getalletjes bezig. Wat gaaf dat jullie ook 10 euro per maand consequent geld binnen krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ja leuk he... Even zorgen dat het nog veel meer passief gaat worden.

      Verwijderen
  2. Spannend! Dat is toch nog best een grote opgave voor de resterende periode.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Qua hypotheek wel. De rest zijn we op ingesteld. We weten ook nog niet of we de hypotheek volledig af gaan lossen. Wel willen we zorgen dat ons maandbedrag onder de 150 euro komt.

      Verwijderen
  3. Reacties
    1. Dank je, het voelt niet als zoveel. Maar ik besefte met het schrijven dat het best veel is in 5 jaar tijd.

      Verwijderen
  4. Dat is een flinke som geld die jullie hebben afgelost. Heerlijk lijkt me dat!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ben benieuwd hoe jij aan 10 euri passief inkomen komt. Maar, bracht mij op een idee en heb even nagerekend en heb vorig jaar (juli tm dec) 18 euro dividend ontvangen. Zit nu (jan t/m juni) op 28 euro dividend per maand. Wat een verrassing voor mezelf. Dank je wel @hetrijkewijf!!
    En ben benieuwd op welk crowdfundingplatform jij actief bent.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou het is niet echt 10 euro passief. Het is commissie van een verkoop. Dus zolang de klant tevreden blijft en het product koopt, zal ik het bedrag ontvangen. Inmiddels zijn er nog meer klanten bij gekomen, dus het bedrag is verhoogd.

      Wat super van de dividend. Als het goed ik krijgen wij ook onze eerste dividend via de Giro.

      Qua crowdfunding maak ik gebruik van Lendahand tot volle tevredenheid. Met telkens 50 tot max 100 euro inleg per project om de risico’s te spreiden.

      Verwijderen
  6. Super van je klanten!

    Dividend heb ik sinds kort ontdekt: de waarde ervan dan. Ik beleg al jaren, maar heb dus ook al vele jaren GEEN dividend uitgekeerd gekregen. Dus ben er nu superblij mee.

    Qua crowdfunding zit ik ook op Lendahand (50 euri per keer), ook tot volle tevredenheid. De 'winst' is minder dan bij andere platforums, maar mijn belangrijkste overweging om bij hen te investeren is dat ik graag wil dat mensen in hun eigen omgeving/land een goed bestaan op kunnen bouwen. Met als bijkomend voordeel dat op een ander niveau gedacht dit minder mensen oplevert die op zoek gaan naar een bestaan ergens anders. Dus dat we op deze manier de economische vluchtelingen er mee uit kunnen bannen. Dit klinkt misschien erg naar vanuit mijn kant, alsof ik geen vluchtelingen in ons landje wil opnemen, maar ik denk altijd maar zo, uiteindelijk willen mensen gewoon daar zijn waar ze zich goed voelen. Tussen de eigen familieleden, hun eigen gebruiken en cultuur en taal. Heb zelf een paar maal in het buitenland gewerkt en gewoond en hoe leuk, geweldig, lief de mensen en het land zijn, uiteindelijk wou ik altijd weer terug. Gelukkig kon dit. Vaak genoeg lees en hoor je dat een immigrant toch uiteindelijk zijn eigen familie en zijn eigen ding mist. Graag terug wil maar na verloop van tijd de kinderen te veel geworteld zijn en dan blijft men daar waar men naar toe gegaan is. Maar in hun hart lonkt nog altijd het eigen vaderland. Kijk ook maar naar de NL-ers die naar Canada en Australië zijn vertrokken in de jaren '50, er zijn er genoeg die terug willen.
    Bovendien, waarom ik ook voor Lendahand heb gekozen is dat ik wil dat de rijkdom en welvaart veel meer verdeeld dienen te worden in deze wereld waarin er zoveel overvloed is. Iedereen moet het gewoon goed krijgen! Een meer gelijkmatige verdeling van rijkdom leidt ook tot minder onrust in de maatschappij..........heel prozaïsch 'vrede op aarde' ....
    Op deze kleine manier met dan maar nu iets minder winst voor mij wil ik daar mijn steentje aan bijdragen. En we weten allemaal, vele kleine beetjes leiden tot heel veel.
    Ik zit ook op FundingCircle en KapitaalOpMaat. Loopt ook zeer goed. De minimale inleg bij hen is 100 euri.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z