dinsdag 1 januari 2019

Jihaaaaaa, nieuw jaar en mijn boek is klaar

Allereerst de beste wensen. Een overvloedig en gezond 2019 toegewenst.
Hopelijk heb je de jaarwisseling in fijn gezelschap doorgebracht.

Onze dochter is vorige week al richting haar neefje en nichtje gegaan. Oud en nieuw viert ze daar meestal. M. en ik waren van harte welkom bij mijn ouders. Daar hebben we gekaart en geknobbeld.
Het was heel gezellig.

Voordat we aan de oudejaarsavond begonnen hebben we 'hard gewerkt'.
Want mijn boek 'het rijke wijf van twee hoog' is klaar. Echt. 


Deze voorkant had ik ooit (in 2015 *kucht*) gemaakt met Canva (hele leuke gratis foto bewerkingspap, mocht je het nog niet kennen).

Na tig dagen typen, knippen, plakken, schrijven, verwijderen, corrigeren, comprimeren, nogmaals (x10) aanpassen, nieuwe nieuwsbrief provider zoeken, automatische download manier verzinnen is het dan zo ver.

Ik wilde er eerst een betaalde versie van maken. Maar ik had zo geen zin om mij nog in alle mogelijkheden daaromtrent te verdiepen. Dus... gewoon gratis, de digitale versie. Donaties zijn welkom hoor hahaha. Heb nog wensen genoeg. 

Op mijn blog rechts vind je de mogelijkheid om je aan te melden. 

Wanneer je je al eerder hebt aangemeld, dan ontvang je binnenkort bericht van mij. Mocht dat te lang duren, vraag het boek gerust zelf aan hoor. 

Ik ben er blij mee, trots op. Het kan uit mijn systeem. Het opruimen van oude administratie kan beginnen morgen. Ik hoop dat je me binnenkort laat weten wat je er van vindt.

46 opmerkingen:

 1. Wauw! gaaf en uiteraard van harte!! Als je wat in cryptocurrencies dan wil ik je best een altcoin overmaken :-) laat maar weten naar welke wallet *hihi*

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rose, ik kom niet verder dan een cryptogram :) Dus dank voor je aanbod, maar ik heb alleen een gewone portemonnee, haha.

   Verwijderen
  2. Aha ok, nou ga je lezen en ik ga je promoten. Ga nog even nadenken over een vergoeding voor je e-book.

   Verwijderen
 2. In 1 ruk uitgelezen, leuk geschreven, leuke tekeningen en schrijfletters tussendoor en informatief: wat-je-vooral-niet-moet-doen;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 28 pagina's, dus in 1 ruk uit snap ik wel hahaha #geintje Dank voor je leuke reactie Esther

   Verwijderen
 3. Super! Wat een goeie start van het nieuwe jaar! Echt geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zooooo fijn, wat een opluchting. Dank voor je mooie nieuwjaarskaart trouwens Anita, leuke verrassing in de brievenbus.

   Verwijderen
 4. Wat goed! Vond het leuk alle voorproefjes al via Instagram te volgen. Ben erg benieuwd naar je verhaal en heb me dan ook gelijk even aangemeld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Al ontvangen? Er zijn wat 'problemen' met de mailing lijst provider. Momenteel staan er nog 104 mailadressen op onbevestigd.

   Verwijderen
 5. Wauw! Wat heb jij / hebben jullie hard gewerkt! Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heeeeel hard gewerkt mrs. H. te B. Dank je wel voor de felicitaties.

   Verwijderen
 6. Gefeliciteerd! En wat lief dat je dit gratis voor iedereen beschikbaar stelt, er zullen ongetwijfeld (veel) mensen door geholpen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Anja. Onze dochter kwam vandaag thuis. Ik vertelde haar hoeveel mensen het boek al aangevraagd hebben. Toen vond ze het maar stom dat ik het gratis heb aangeboden. Konden we mooi op vakantie zei ze :)

   Verwijderen
 7. Tjee Christel, wat een tijd was dat zeg. Chapeau voor wat je bereikt (en geleerd) hebt.
  Heb genoten van je boek en in 1x uitgelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat was wel een bijzondere periode. Fijn dat je er van genoten hebt.

   Verwijderen
 8. Hè Christel (en Martijn), ik heb zojuist in 1 ruk jullie ebook uitgelezen! Wat een bijzonder verhaal, leuk beschreven en gaaf dat jullie de “stukken” nog hebt terug kunnen vinden. Ik vind het knap dat jullie het samen hebben overwonnen, dat zou in veel relaties juist het recept zijn voor relatieproblemen! Nogmaals, respect en succes in de toekomst gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet alles staat in het boek hè ;) 99% van de drama heb ik maar niet beschreven, hahaha. Dank voor je succes wensen. Met 12 jaar vertraging op het FIRE pad. Maar dat mag de pret niet drukken.

   Verwijderen
 9. Lieve Christel, gefeliciteerd met je mooie e-book. Ik heb 'm achter elkaar verslonden. En werd zo blij toen ik las dat de schuld was afgelost. Kortom: je hebt me goed meegenomen in je verhaal. Top bezig hoor! En ben trots dat je je droom nu waarheid hebt gemaakt door het boek gewoon maar eens te gaan maken. Yay!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, verslonden nog wel Tom. Nu moet ik denk aan een hondje die 6 tanden mist :) Ja, blij dat ik na de hoofdstukken die ik op een kladje liet zien nu eindelijk heb doorgezet. Nu nog de stap nemen die jij al hebt genomen. Wie weet in 2020.

   Verwijderen
  2. Hahaha. Dat hondje zie ik nu ook voor me. Ahhhh. ;-)

   Verwijderen
 10. Voor jullie ook veul hail en zegen veur 2019!
  Ik heb zojuist je E-book in 1 ruk uitgelezen. Wat een verhaal zeg!! Petje af zeg voor hoe jullie hiermee zijn omgegaan! En vooral gewoon lekker die caravan kopen he ;-) Fantastisch! Bedankt dat we zo een hele grote kijk in jullie leven mogen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja joh Bouk, een caravan, een iMac van 1099 euro. (Typ ik nu nog steeds op trouwens. Dus omgerekend iets meer dan 100 euro per jaar. Dan valt het wel mee toch). Ja, ik ga maar niet bedenken wie straks gewoonweg alles van ons weten.

   Verwijderen
 11. Echt supergaaf dat hij nu af is!! Ik deel 'm mooi ook even via Facebook, wie weet levert dat je nog nieuwe lezers op! Hier overigens ook in één ruk uitgelezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Adine, nogmaals bedankt voor de (digitale) schop onder mijn k... Ik ben er blijkbaar erg goed in om mij aan afspraken te houden die ik met anderen heb gemaakt. Hopelijk zien we elkaar weer gauw in dit nieuwe jaar.

   Verwijderen
 12. Van harte gefeliciteerd met het feit dat je boek nu klaar is. Heb het net aangevraagd en meteen gelezen. Wat ik zelf erg grappig vond is dat ik er achter kwam dat ik je dus al die jaren gewoon gelezen en gevolgd heb vanaf dag je begon te bloggen. Ik zag allerlei zaken voorbij komen waarbij ik nog weet waar ik achter de laptop of computer zat toen ik het las. Ook voor mij was dat in een vorige woning. Een woning die we verkochten. Achteraf gezien dom geweest want vreselijke heimwee gehad naar die woning en als we in die woning waren blijven zitten waren we nu hypotheekvrij geweest. Dat is nu het doel in dit huis maar dan moet er wel even nog twee ton weggepoetst worden. Maar dat niets onmogelijk is heb jij laten zien. Ik ga er dus vol voor. We zouden nu natuurlijk ook kunnen kiezen voor een andere woning maar wil nooit meer zo ziek van de heimwee zijn dus kies ik voor de optie af te lossen waar dat mogelijk is 😜

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je mijn verhalen van 'vroeger' ook kent. Ik zal toch eens kijken of ik die op een of andere manier nog kan digitaliseren. Voor mezelf dan hoor.

   Heftig, heimwee naar een andere woning. Wellicht staat het in de toekomst weer te koop.

   Hee maar twee ton wegpoetsen kan jij zeker. Je ging als een tierelier met je verkopen op MP.

   Verwijderen
  2. Ga in dat huis nu niet meer vinden wat ik er toen had. Degene die het van mij kocht heeft het geheel verbouwd en toen maar twee weken van mogen genieten. Jonge jongen erg sneu verhaal. Zijn vader woont er nu met zijn nieuwe vriendin en zij hebben het er prima naar de zin.

   Verwijderen
 13. Sorry naam vergeten eronder te zetten net...Geldover.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Vanmiddag gedownload en in een keer uitgelezen. Pfffff wat een heftig verhaal Christel. Knap hoe jullie van zo ver boven je stand leven zo hard hebben kunnen besparen en aflossen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaja Chris, expert in boven mijn stand leven. Alleen mijn Filofax collectie had ik toen nog niet :) Dank voor het lezen en je leuke reactie.

   Verwijderen
 15. Hej Christel, ook ik: aangevraagd, op mobiel gezet, gelezen, ver- en bewonderd!
  Zeer open in jullie verhaal! Knap! Nog meer schrijfplannen in de toekomst (behalve blog en waarschijnlijk fb)? Groet uit Zweden, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hej Ingrid, wat leuk, het gaat internationaal :) Echt leuk. Als ik bekomen ben van alle inspanningen, ga ik mijn verdere boekplannen bedenken haha. Tot dan alleen mijn blog.

   Verwijderen
 16. hoi Christel, gefeliciteerd met je boek!Hartstikke goed en dapper om dat met iedereen te delen. Heb het in 1 adem gelezen....heb je in verschillende fases gevolgd....ook toen je je vorig blog nog had....vond altijd leuk je creatieve uitdagingen en plannen te lezen....je was altijd opzoek om geld te verdienen....via jou kwam ik bij Eelco de boer van winst.nl....je had hun beter kunnen volgen...zij doen het nog steeds erg goed...heb van hun ook veel geleerd...en je bofte met je rijke vriendin...als de nood het hoogst is is er altijd een reddende engel heel dicht bij....fijn dat je je schulden te boven bent gekomen...hopelijk heb je het nu beter op de rit...toch heeft het ondernemerschap vele mogelijkheden die je wel zal blijven prikkelen
  ...succes met je boek! super! groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Joke. Wij hebben het verder heel goed op de rit :) En met dat ondernemerschap komt het wel goed hoor.

   Verwijderen
 17. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. hey Christel, leuk boek! Mooi om het hele verhaal een keer te lezen. Dat blijft toch het nadeel van een blog (bij mij ook): het is moeilijk om het volledige plaatje te krijgen. Persoonlijk vond ik vooral nerdy schrijfwijze van je achternaam briljant:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel rentenier. Ja, de hap snap blogjes, waarbij ik snap dat iemand niet even 700 posts terug gaat lezen :) inderdaad een nadeel van een blog. Lang leve Slack waarin we wat meer contact hebben onderling. Hahaha, ja mijn creatieve schrijfwijze van mijn achternaam. Ooit bedacht als logo.

   Verwijderen
 19. Is het boek nog te downloaden? Zou het ook graag willen lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, in de blogpost staat de link om het boek te ontvangen.
   https://laposta.nl/f/ss66nuajz65p

   Verwijderen
 20. Hoi Christel. Je e

  book gelezen!Gaaf hoe jullie dit hebben opgelost! Ik volgde je al van bijna rijk en beroemd. Vind ik jammer dat weg is van internet omdat ik het nu heel interessant zou vinden hoe je dat met financiën qua eten en leuke dingen deed omdat ik nu veel minder geld te besteden hebt. Of waar jij je inspiratie vandaan haalde.Mina

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik heb je boek ook gelezen en las het in één adem uit. Ongelofelijk knap hoe jullie je uit de schulden gewerkt hebben.

  BeantwoordenVerwijderen