Doorgaan naar hoofdcontent

Schandalig, 120 euro over het hoofd gezien

Naast het nakijken van de nieuwe premies van de zorgverzekering, keken we ook naar gas en stroom (gas en licht heet dat hier in het noorden :)) In 2017 hadden we een verlengbonus bij onze leverancier van 80 euro. Ik dacht dat we over dit jaar ook zoiets zouden ontvangen. 

Toen ik op mijn rekening overzicht keek, zag ik dat we 1 november j.l. al onze bonus van 2018 hebben ontvangen. 120 euro. Gewoonweg over het hoofd gezien. Schandalig. En zeker niets voor mij. 

We hebben die dag ook nieuwe paspoorten geregeld. Ik vond al wel dat er nog veel op de rekening bleef staan, ondanks de kosten voor onze reisdocumenten. Maar ik snap nu hoe dat komt :)
Paspoorten zijn nu trouwens 10 jaar geldig. Raar idee dat ik op mijn 58e pas weer nieuwe pasfoto’s hoef te laten maken. Tenzij ze tegen die tijd al gewoon je hoofd inscannen ofzo hahaha. Wie weet wat ze verzinnen.


Om terug te komen op onze ‘gas en licht’ kosten. Op de website van Energiedirect (waar we al sinds 2014 klant zijn) stond een actie voor maar liefst 200 euro verlengbonus voor bestaande klanten. Whoehoe. Dat is even snel verdiend. Verder het advies om ons maandtermijn te verlagen naar 25 euro (geen typfout) per maand. Nou dat doen we niet hoor. We krijgen liever volgend jaar nog wat terug. Ons huidige bedrag is namelijk 60 euro per maand. De winter moet nog beginnen.

M. heeft de afgelopen weken wel zijn best gedaan om onze voorraad met hout weer aan te vullen voor de kachel. Mede door de isolatie van de kruipruimte blijft het nu lekker lang warm in de kamer.

Reacties

  1. Dat is zeker een mooie bonus! Dat zou mij ook wel helpen om te blijven.

    nicole@huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Nou.... met mijn dagelijkse geld/saldo check had ik dat niet verwacht, hahaha.

      Verwijderen
  3. Heerlijk toch...in de plus iets over het hoofd zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw wat een heerlijke lage energierekening hebben jullie zeg...kan ik alleen maar van dromen. Wij zitten bij Essent heb vorig jaar gebeld en toen alles voor drie jaar vast laten zetten toevallig gister even met ze gebeld en volgens de dame in kwestie had ik dat goed gedaan daar de prijzen het afgelopen jaar flink gestegen zijn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zijn we ook erg blij mee. Al geeft het lage bedrag wellicht nog wel een wat vertekend beeld. Aangezien we nog ruim 135 euro per maand betalen aan de duurzaamheidslening die mede voor de besparingen heeft gezorgd.

      Verwijderen
  5. Mooie bonus! Fijn dat ze ook wat doen voor bestaande klanten, dat zie je niet overal!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heb bij essent nog niet veel gemerkt van gestegen prijzen.

    Ik neem aan dat in die 25€ de vaste lasten niet meegerekend zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In de 25 euro zitten dan voor dit jaar ook nog de vaste lasten. Dit is een aanbeveling omdat we volgend jaar geld terug krijgen. Gaan we niet doen hoor.

      Verwijderen
    2. Dan mis ik denk ik .
      Want op transport en belasting valt geen korting te krijgen en die maken bij mij al meer dan 2/3 van de rekening uit.

      Overigens kreeg ik ooit eens van Essent het advies om 0,00€ per maand te gaan betalen.
      Heb ik toch ook maar niet gedaan 😂

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z