Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
20 november 2018

Schandalig, 120 euro over het hoofd gezien

Naast het nakijken van de nieuwe premies van de zorgverzekering, keken we ook naar gas en stroom (gas en licht heet dat hier in het noorden :)) In 2017 hadden we een verlengbonus bij onze leverancier van 80 euro. Ik dacht dat we over dit jaar ook zoiets zouden ontvangen. 

Toen ik op mijn rekening overzicht keek, zag ik dat we 1 november j.l. al onze bonus van 2018 hebben ontvangen. 120 euro. Gewoonweg over het hoofd gezien. Schandalig. En zeker niets voor mij. 

We hebben die dag ook nieuwe paspoorten geregeld. Ik vond al wel dat er nog veel op de rekening bleef staan, ondanks de kosten voor onze reisdocumenten. Maar ik snap nu hoe dat komt :)
Paspoorten zijn nu trouwens 10 jaar geldig. Raar idee dat ik op mijn 58e pas weer nieuwe pasfoto’s hoef te laten maken. Tenzij ze tegen die tijd al gewoon je hoofd inscannen ofzo hahaha. Wie weet wat ze verzinnen.


Om terug te komen op onze ‘gas en licht’ kosten. Op de website van Energiedirect (waar we al sinds 2014 klant zijn) stond een actie voor maar liefst 200 euro verlengbonus voor bestaande klanten. Whoehoe. Dat is even snel verdiend. Verder het advies om ons maandtermijn te verlagen naar 25 euro (geen typfout) per maand. Nou dat doen we niet hoor. We krijgen liever volgend jaar nog wat terug. Ons huidige bedrag is namelijk 60 euro per maand. De winter moet nog beginnen.

M. heeft de afgelopen weken wel zijn best gedaan om onze voorraad met hout weer aan te vullen voor de kachel. Mede door de isolatie van de kruipruimte blijft het nu lekker lang warm in de kamer.

Would you like to comment?

 1. Dat is zeker een mooie bonus! Dat zou mij ook wel helpen om te blijven.

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Nou.... met mijn dagelijkse geld/saldo check had ik dat niet verwacht, hahaha.

   Verwijderen
 3. Heerlijk toch...in de plus iets over het hoofd zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat een heerlijke lage energierekening hebben jullie zeg...kan ik alleen maar van dromen. Wij zitten bij Essent heb vorig jaar gebeld en toen alles voor drie jaar vast laten zetten toevallig gister even met ze gebeld en volgens de dame in kwestie had ik dat goed gedaan daar de prijzen het afgelopen jaar flink gestegen zijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zijn we ook erg blij mee. Al geeft het lage bedrag wellicht nog wel een wat vertekend beeld. Aangezien we nog ruim 135 euro per maand betalen aan de duurzaamheidslening die mede voor de besparingen heeft gezorgd.

   Verwijderen
 5. Mooie bonus! Fijn dat ze ook wat doen voor bestaande klanten, dat zie je niet overal!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb bij essent nog niet veel gemerkt van gestegen prijzen.

  Ik neem aan dat in die 25€ de vaste lasten niet meegerekend zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de 25 euro zitten dan voor dit jaar ook nog de vaste lasten. Dit is een aanbeveling omdat we volgend jaar geld terug krijgen. Gaan we niet doen hoor.

   Verwijderen
  2. Dan mis ik denk ik .
   Want op transport en belasting valt geen korting te krijgen en die maken bij mij al meer dan 2/3 van de rekening uit.

   Overigens kreeg ik ooit eens van Essent het advies om 0,00€ per maand te gaan betalen.
   Heb ik toch ook maar niet gedaan 😂

   Verwijderen