Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
19 november 2018

206,51 euro minder per maand

Afgelopen maand hebben we weer wat extra geld afgelost. Zowel op de hypotheek als op de duurzaamheidslening. Ik heb het overzicht net een beetje bijgewerkt. 

Het totaaloverzicht zal ik per 1 januari 2019 aanpassen. Voor nu heb ik het in mijn agenda gezet. 


Sinds 2014 heeft het extra aflossen voor een maandelijkse besparing van 206,51 euro gezorgd. Daar ben ik (zijn wij) uiteraard erg blij mee. De duurzaamheidslening en de familiebankleningen hebben allebei nog een looptijd van 5 jaar. Dus dan zijn we sowieso van die kosten af.

Zoals het er nu uitziet kunnen we het rentepercentage van onze hypotheek nog iets verlagen. Dat kost ons eenmalig 100 euro en gaat dan een besparing van 20 euro per maand opleveren. 

Ik denk dat we dan eerst stoppen met het versnelde aflossen op de hypotheek. Gezien de mogelijkheden die er zijn om een hoger rendement te behalen met het geld dat we anders voor de extra aflossing zouden gebruiken. Maar daar twijfel ik nog over. Want het voelt zo fijn om het hypotheekbedrag te zien slinken.

Ik doe mee aan de bespaarchallenge van Lekker Leven met Minder dus wie weet wat er nog meer aan besparingen bij komt :) We hebben in ieder geval nog wat verzekeringen te vergelijken. 

Would you like to comment?

 1. Lekker he, om naar die getallen te kijken :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De altijd fijne discussie aflossen vs investeren 😉 Met 3 leningen zou ik altijd voor aflossen gaan. Het rendement is lager, maar wel gegarandeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, hier ook telkens weer de afweging. Lening van rijke vriendin levert geen extra voordeel op bij vervroegd aflossen. De duurzaamheidslening wel direct. Hypotheek natuurlijk ook. Ik denk dat we 50/50 gaan doen. Investeren en aflossen.

   Verwijderen
 3. Dat is al een mooie besparing!! En hopelijk heeft de challenge je ook nog wat opgeleverd ;-) Ik zag 'm nu pas, maar nog bedankt voor het linken, leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de challenge heeft zeker weer een stuk bewustzijn opgeleverd. En natuurlijk je gave planner. Dank je wel.

   Verwijderen