Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
20 oktober 2018

Van je hobby je werk maken?

Quotes - getekend of geschreven, op labeltjes van theezakjes, online of in tijdschriften. 
Ik ben er dol op. 

Dus ook deze: Do more of what makes you happy. Ik maakte zelf een notitieboek. De pagina komt uit Flow Magazine. Deze heb ik gelamineerd. De gele hartringen kocht ik via een F.acebook groep en zijn van Happy Planner. Van Arc (by Staples) heb ik een grote perforator. Die heb ik gebruikt voor het maken van de gaatjes.


Dat meer doen waar ik blij van word, daar ben ik ‘druk’ mee bezig. Creativiteit, breien, haken, tekenen en schrijven. De laatste dagen vooral de laatste twee. Met mijn nieuwe stiften. Gewoon op een goedkoop tekenblok wat ik terug vond bij het opruimen. Die uiteraard ook voorzien van gaatjes, zodat ze in mijn boek passen.

Het zijn dus hobbies. Waar ik door veel oefenen goed in ben geworden (haken en breien heb ik het dan over :)) het tekenen vergt nog wat meer oefening. Ik krijg ook regelmatig de opmerking: ‘Daar moet je iets mee doen joh’. Lekker van je hobby je werk maken.

Maar die uuuuuuren handwerk voor dat ene vest, of kussen, deken of tas... die kunnen niet uit wanneer ik dat om zou rekenen in uurloon. 

Het tekenen en schrijven dat is een ander verhaal. Want het kost in verhouding minder tijd. En is in combinatie met de  moderne technieken, heel dupliceerbaar en breed inzetbaar. 

Na tig jaar bloggen weet ik uiteraard dat een blog als ‘verdienmodel’ ingezet kan worden. Ik ben er (nog) niet rijk van geworden. Al zou je door mijn blognaam anders denken hahaha.

Kijk, het was misschien slim geweest om alle producten en bedrijven die ik hierboven noem te voorzien van een affiliate link. Iets wat ik in de toekomst wel meer wil gaan doen. Maargoed, mijn hersenspinsels hier gaan over het anders inzetten van mijn creativiteit. Niet alleen als hobby, maar wellicht ook als extra bron van inkomen. De foto hierboven is de voorkant van mijn nieuwe notitieboek. De quote van Matisse geeft het al aan.

Creativity takes courage. Dus heb ik alle moed verzameld en ga dat heerlijk combineren. Vroeger had ik trouwens een blog genaamd: Chris Crea Club :)

Would you like to comment?

 1. Ik heb er juist voor gekpzen om gaan verdienmodel te presenteren. Zelf wordt je er zeker niet rijk van en ik wil niet worden gelinkt aan bedrijven die veel geld willen verdien door heel goedkoop te adverteren. Bovendien vind ik een blog vol advertenties vaak heel onduidelijk. Maar iedereen denkt daar natuurlijk het zijne over. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Snap ik volkomen hoor. Ik heb nu af en toe een affiliate link en wat advertenties. De laatste gaan er binnenkort af. Dan wil ik kijken wat ik dan doe. Uiteraard zal het geen blog vol advertenties worden (ben ik ook geen fan van) en zal ik het gebruik van affiliate links altijd vermelden.

   Verwijderen
 2. Leuk als je van je hobby je werk kan maken! Ik heb geen hobby, maar twijfel wel over ene bepaalde cursus...Ik zou, als ik hem gedaan heb, er niet direct iets mee gaan doen, maar wie weet in de toekomst wel?! Dus tja, ik begrijp je wel. Doen waar je blij van wordt...lijkt me het mooiste wat er is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je echt geen hobby Bouk? Ik hang van hobbies aan elkaar haha. Een cursus is altijd leuk. Zeker wanneer je er in de toekomst ook nog iets mee kan/wilt doen.

   Verwijderen