Doorgaan naar hoofdcontent

Van je hobby je werk maken?

Quotes - getekend of geschreven, op labeltjes van theezakjes, online of in tijdschriften. 
Ik ben er dol op. 

Dus ook deze: Do more of what makes you happy. Ik maakte zelf een notitieboek. De pagina komt uit Flow Magazine. Deze heb ik gelamineerd. De gele hartringen kocht ik via een F.acebook groep en zijn van Happy Planner. Van Arc (by Staples) heb ik een grote perforator. Die heb ik gebruikt voor het maken van de gaatjes.


Dat meer doen waar ik blij van word, daar ben ik ‘druk’ mee bezig. Creativiteit, breien, haken, tekenen en schrijven. De laatste dagen vooral de laatste twee. Met mijn nieuwe stiften. Gewoon op een goedkoop tekenblok wat ik terug vond bij het opruimen. Die uiteraard ook voorzien van gaatjes, zodat ze in mijn boek passen.

Het zijn dus hobbies. Waar ik door veel oefenen goed in ben geworden (haken en breien heb ik het dan over :)) het tekenen vergt nog wat meer oefening. Ik krijg ook regelmatig de opmerking: ‘Daar moet je iets mee doen joh’. Lekker van je hobby je werk maken.

Maar die uuuuuuren handwerk voor dat ene vest, of kussen, deken of tas... die kunnen niet uit wanneer ik dat om zou rekenen in uurloon. 

Het tekenen en schrijven dat is een ander verhaal. Want het kost in verhouding minder tijd. En is in combinatie met de  moderne technieken, heel dupliceerbaar en breed inzetbaar. 

Na tig jaar bloggen weet ik uiteraard dat een blog als ‘verdienmodel’ ingezet kan worden. Ik ben er (nog) niet rijk van geworden. Al zou je door mijn blognaam anders denken hahaha.

Kijk, het was misschien slim geweest om alle producten en bedrijven die ik hierboven noem te voorzien van een affiliate link. Iets wat ik in de toekomst wel meer wil gaan doen. 



Maargoed, mijn hersenspinsels hier gaan over het anders inzetten van mijn creativiteit. Niet alleen als hobby, maar wellicht ook als extra bron van inkomen. De foto hierboven is de voorkant van mijn nieuwe notitieboek. De quote van Matisse geeft het al aan.

Creativity takes courage. Dus heb ik alle moed verzameld en ga dat heerlijk combineren. Vroeger had ik trouwens een blog genaamd: Chris Crea Club :)

Reacties

  1. Ik heb er juist voor gekpzen om gaan verdienmodel te presenteren. Zelf wordt je er zeker niet rijk van en ik wil niet worden gelinkt aan bedrijven die veel geld willen verdien door heel goedkoop te adverteren. Bovendien vind ik een blog vol advertenties vaak heel onduidelijk. Maar iedereen denkt daar natuurlijk het zijne over. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Snap ik volkomen hoor. Ik heb nu af en toe een affiliate link en wat advertenties. De laatste gaan er binnenkort af. Dan wil ik kijken wat ik dan doe. Uiteraard zal het geen blog vol advertenties worden (ben ik ook geen fan van) en zal ik het gebruik van affiliate links altijd vermelden.

      Verwijderen
  2. Leuk als je van je hobby je werk kan maken! Ik heb geen hobby, maar twijfel wel over ene bepaalde cursus...Ik zou, als ik hem gedaan heb, er niet direct iets mee gaan doen, maar wie weet in de toekomst wel?! Dus tja, ik begrijp je wel. Doen waar je blij van wordt...lijkt me het mooiste wat er is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb je echt geen hobby Bouk? Ik hang van hobbies aan elkaar haha. Een cursus is altijd leuk. Zeker wanneer je er in de toekomst ook nog iets mee kan/wilt doen.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z