Doorgaan naar hoofdcontent

We hebben een camper gekocht

Op 15 jarige leeftijd ging ik voor het eerst kamperen. Samen met een vriendin (en haar ouders) vertrokken we met de auto en caravan naar Zwitserland.

Wij mochten in een tentje vlak bij de caravan logeren met ons twee. Heel knus. Maar echt zoooo niets voor mij.

In de jaren daarvoor 'kampeerde' ik ook wel. Op camping de Reehorst in Vorden. Daar hadden mijn opa en oma twee stacaravans tegenover elkaar. De ene was de 'slaapcaravan'. Met allemaal vaste bedden en een douche. De andere caravan was de 'wooncaravan'. Daar hadden mijn opa en oma een luxe slaapkamer, keuken en woonkamer in. Erg gezellig. Maar niet te vergelijken met een tent.

Mijn zusje is wel van het kamperen. Dus toen ik haar van onze camperwens vertelde moest ze erg hard lachen.

Met slapen heb ik 'iets' (klein beetje maar hoor :)) weg van de 'prinses op de erwt'. Het liefst slaap ik in mijn eigen bed. Met eigen kussen en dekbed. Dat is op vakantie dan ook wel lastig. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn reisgenoten. Vandaar dus het idee van een camper.

Tijdens een speurtocht naar iets anders, zag ik een hele voordelige grote luxe camper op M.arktplaats.
Deze kocht ik ongezien. Beetje risicovol. 
Maar hee... het leven is er om geleefd te worden toch.



We zijn niet helemaal tevreden over de inrichting. 
Maar dat kan simpel aangepast worden.
De camper is wel e n o r m zuinig in verbruik ^-^

De gave Playmobil versie staat nu bij ons in de kast. 
In september gaan we een weekend een camper huren om te zien of het echt wel wat voor ons is. Ondertussen houden we het bij fantaseren over hoe leuk het kan zijn. Op reis met onze eigen camper.

Reacties

  1. Haha, gaaf ding! Ik ben benieuwd hoe een echte jullie straks bevalt! Soms lijkt het me wel wat om er in een camper met vriend op uit te trekken, maar als ik dan weer praktisch en logisch nadenk, kom ik daar toch steeds weer van terug. Ik geloof niet dat ik echt gemaakt ben voor het campingleven..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke aankoop. En wie weet bevalt het proefcamperen wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 😂 Playmobil, wie is er niet groot mee geworden? Zo ben ik nog steeds van plan ooit een piratenschip te kopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb recent ergens een artikel gelezen (Was het de ANWB of het AD?) waarin goed werd uitgelegd wat de kosten van een camper zijn. Pas als je meer dan een maand per jaar er mee op pad gaat, is het voordeliger dan huren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou zelf nooit een camper willen kopen. Dat zou ik er nooit uithalen kwa reizen en me ook beperken in vakanties.

      Verwijderen
    2. Maar je kunt hem natuurlijk ook verhuren als je er niet heel veel nee reist. Dat doet mijn zus. Die gaat er voor voornamelijk weekendjes mee weg. En heeft hem nu al weer een paar weken verhuurd.

      Verwijderen
  5. Er gaat iets boven een dun matrasje op de grond! Maar ja , ik ka overal slapen, zelfs als je een beschuit in m'n bed zou verkruimelen. Camper wordt vast leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat is me nogal een gaaf ding zeg. Vroeger zou ik er de koning te rijk mee geweest zijn. Wij willen ook al graag een camper, maar het is nog te vroeg. Eerst nog maar iets meer sparen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Haha wat leuk het onderwerp zo te schrijven. Wij hadden het laatst ook over camper huren en wat het zou kosten als we dat 3wkn in Europa zouden doen ipv Amerika.
    Het moet uiteraard kosten besparen. Na deze blog misschien eens een berekening maken. Maar wellicht net als jullie eerst eens een lang weekend.

    Maar laatste tijd heb ik enorme last van enorm veel willen met op vakantie gaan en de opties die er zijn. Dus het gaat hier bij mij nog alle kanten op.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Vooral ook #wezijnerbijna kijken op de treurbuis. Beste zomertv ever.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat slapen in je eigen bed begrijp ik heel goed. Ik moet er niet al te goed bij na denken wie er allemaal al op dat kussen hebben liggen zweten in zo'n vakantiehuisje. Vreselijk eigenlijk, en daar betaal je dan ook nog voor. Brrr. Mijn eigen kussen en dekbed vind ik gewoon het allerfijnst!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Is private lease een optie?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Misschien kun je m water geven, wordt deze vanzelf groter. Dat zou mooi zijn! Wij zijn de trotste bezitters van een camper. Voor ons ideaal want aangepast met hoog/laag bed en tillift en dus kunnen we af en toe weg. Voor ons dus heel handig omdat we geen andere keuze hebben. Maar we vinden het ook geweldig, we staan veel op camperplekken, die zijn vrij goedkoop. Helaas wordt het overal wel erg druk, zoveel mensen tegenwoordig op pad zijn. Ik denk dat het wel wat voor jullie zou kunnen zijn, weekend is wel erg kort. Maar huren is best duur dus begrijp dat het even om gevoel gaat. Je zou vanuit jullie woonplaats evt naar Noord Duitsland kunnen, daar zijn veel camperplekken bij plaatsen. Wij zijn net terug uit Bremen, plek midden in stad. Vast veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wij hebben sinds 2 jaar een camper. Onze beste beslissing ooit! Vrijheid, eigen bed en iedere dag een ander uitzicht( als je daarvoor kiest) wij hebben gelijk een ( 2e hands camper gekocht omdat de huurprijzen nogal hoog waren, met het idee dat we het 1jaar wilde uitproberen en dan konden we hem altijd weer verkopen

    BeantwoordenVerwijderen
  13. We hebben 2 jaar geleden een 2e hands camper gekocht. Onze beste beslissing ooit! Eigen bed, vrijheid, iedere dag ander uitzicht als je dat wilt! Het huren was zo duur dat we gelijk hebben gekocht met het idee dat als het echt niet beviel we hem ook weer konden verkopen. Na de eerste vakantie waren we al verkocht! Hij gaat niet meer weg!!( bij ons heeft voor die tijd ook een mini uitvoering op de kast gestaan!)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wij zijn ook jaren geleden begonnen met een simpele oudere camper(tje) om te kijken hoe het ons beviel. Wij vonden het zo leuk dat we in een aantal jaren zijn gaan upgraden, naar uiteindelijk een grotere, nieuwere en luxere camper. Het allergrootste voordeel was dat wij de camper bij huis hadden. Altijd klaar voor vertrek, spontaan weg kunnen voor kortere of langere periodes. Scooter erbij gekocht om mobieler te zijn op de vakantieplekken.
    Beviel uitstekend, altijd onze eigen spullen bij ons wat wij beiden heel fijn vonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Een vriendin van mij heeft ook een camper en die is er dol op. Het handige lijkt me dat je altijd je huis bij je hebt.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z