maandag 30 juli 2018

We hebben een camper gekocht

Op 15 jarige leeftijd ging ik voor het eerst kamperen. Samen met een vriendin (en haar ouders) vertrokken we met de auto en caravan naar Zwitserland.

Wij mochten in een tentje vlak bij de caravan logeren met ons twee. Heel knus. Maar echt zoooo niets voor mij.

In de jaren daarvoor 'kampeerde' ik ook wel. Op camping de Reehorst in Vorden. Daar hadden mijn opa en oma twee stacaravans tegenover elkaar. De ene was de 'slaapcaravan'. Met allemaal vaste bedden en een douche. De andere caravan was de 'wooncaravan'. Daar hadden mijn opa en oma een luxe slaapkamer, keuken en woonkamer in. Erg gezellig. Maar niet te vergelijken met een tent.

Mijn zusje is wel van het kamperen. Dus toen ik haar van onze camperwens vertelde moest ze erg hard lachen.

Met slapen heb ik 'iets' (klein beetje maar hoor :)) weg van de 'prinses op de erwt'. Het liefst slaap ik in mijn eigen bed. Met eigen kussen en dekbed. Dat is op vakantie dan ook wel lastig. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn reisgenoten. Vandaar dus het idee van een camper.

Tijdens een speurtocht naar iets anders, zag ik een hele voordelige grote luxe camper op M.arktplaats.
Deze kocht ik ongezien. Beetje risicovol. 
Maar hee... het leven is er om geleefd te worden toch.We zijn niet helemaal tevreden over de inrichting. 
Maar dat kan simpel aangepast worden.
De camper is wel e n o r m zuinig in verbruik ^-^

De gave Playmobil versie staat nu bij ons in de kast. 
In september gaan we een weekend een camper huren om te zien of het echt wel wat voor ons is. Ondertussen houden we het bij fantaseren over hoe leuk het kan zijn. Op reis met onze eigen camper.

18 opmerkingen:

 1. Haha, gaaf ding! Ik ben benieuwd hoe een echte jullie straks bevalt! Soms lijkt het me wel wat om er in een camper met vriend op uit te trekken, maar als ik dan weer praktisch en logisch nadenk, kom ik daar toch steeds weer van terug. Ik geloof niet dat ik echt gemaakt ben voor het campingleven..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke aankoop. En wie weet bevalt het proefcamperen wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 😂 Playmobil, wie is er niet groot mee geworden? Zo ben ik nog steeds van plan ooit een piratenschip te kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb recent ergens een artikel gelezen (Was het de ANWB of het AD?) waarin goed werd uitgelegd wat de kosten van een camper zijn. Pas als je meer dan een maand per jaar er mee op pad gaat, is het voordeliger dan huren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou zelf nooit een camper willen kopen. Dat zou ik er nooit uithalen kwa reizen en me ook beperken in vakanties.

   Verwijderen
  2. Maar je kunt hem natuurlijk ook verhuren als je er niet heel veel nee reist. Dat doet mijn zus. Die gaat er voor voornamelijk weekendjes mee weg. En heeft hem nu al weer een paar weken verhuurd.

   Verwijderen
 5. Er gaat iets boven een dun matrasje op de grond! Maar ja , ik ka overal slapen, zelfs als je een beschuit in m'n bed zou verkruimelen. Camper wordt vast leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is me nogal een gaaf ding zeg. Vroeger zou ik er de koning te rijk mee geweest zijn. Wij willen ook al graag een camper, maar het is nog te vroeg. Eerst nog maar iets meer sparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha wat leuk het onderwerp zo te schrijven. Wij hadden het laatst ook over camper huren en wat het zou kosten als we dat 3wkn in Europa zouden doen ipv Amerika.
  Het moet uiteraard kosten besparen. Na deze blog misschien eens een berekening maken. Maar wellicht net als jullie eerst eens een lang weekend.

  Maar laatste tijd heb ik enorme last van enorm veel willen met op vakantie gaan en de opties die er zijn. Dus het gaat hier bij mij nog alle kanten op.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vooral ook #wezijnerbijna kijken op de treurbuis. Beste zomertv ever.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat slapen in je eigen bed begrijp ik heel goed. Ik moet er niet al te goed bij na denken wie er allemaal al op dat kussen hebben liggen zweten in zo'n vakantiehuisje. Vreselijk eigenlijk, en daar betaal je dan ook nog voor. Brrr. Mijn eigen kussen en dekbed vind ik gewoon het allerfijnst!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Is private lease een optie?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Misschien kun je m water geven, wordt deze vanzelf groter. Dat zou mooi zijn! Wij zijn de trotste bezitters van een camper. Voor ons ideaal want aangepast met hoog/laag bed en tillift en dus kunnen we af en toe weg. Voor ons dus heel handig omdat we geen andere keuze hebben. Maar we vinden het ook geweldig, we staan veel op camperplekken, die zijn vrij goedkoop. Helaas wordt het overal wel erg druk, zoveel mensen tegenwoordig op pad zijn. Ik denk dat het wel wat voor jullie zou kunnen zijn, weekend is wel erg kort. Maar huren is best duur dus begrijp dat het even om gevoel gaat. Je zou vanuit jullie woonplaats evt naar Noord Duitsland kunnen, daar zijn veel camperplekken bij plaatsen. Wij zijn net terug uit Bremen, plek midden in stad. Vast veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij hebben sinds 2 jaar een camper. Onze beste beslissing ooit! Vrijheid, eigen bed en iedere dag een ander uitzicht( als je daarvoor kiest) wij hebben gelijk een ( 2e hands camper gekocht omdat de huurprijzen nogal hoog waren, met het idee dat we het 1jaar wilde uitproberen en dan konden we hem altijd weer verkopen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. We hebben 2 jaar geleden een 2e hands camper gekocht. Onze beste beslissing ooit! Eigen bed, vrijheid, iedere dag ander uitzicht als je dat wilt! Het huren was zo duur dat we gelijk hebben gekocht met het idee dat als het echt niet beviel we hem ook weer konden verkopen. Na de eerste vakantie waren we al verkocht! Hij gaat niet meer weg!!( bij ons heeft voor die tijd ook een mini uitvoering op de kast gestaan!)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wij zijn ook jaren geleden begonnen met een simpele oudere camper(tje) om te kijken hoe het ons beviel. Wij vonden het zo leuk dat we in een aantal jaren zijn gaan upgraden, naar uiteindelijk een grotere, nieuwere en luxere camper. Het allergrootste voordeel was dat wij de camper bij huis hadden. Altijd klaar voor vertrek, spontaan weg kunnen voor kortere of langere periodes. Scooter erbij gekocht om mobieler te zijn op de vakantieplekken.
  Beviel uitstekend, altijd onze eigen spullen bij ons wat wij beiden heel fijn vonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een vriendin van mij heeft ook een camper en die is er dol op. Het handige lijkt me dat je altijd je huis bij je hebt.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen