Doorgaan naar hoofdcontent

Dan verkoop je toch gewoon de boot

Van wie was die reclame nog maar? Dan verkoop je toch gewoon de boot... 
Nou, mijn vader deed het anders. Hij ruilde twee bootjes voor een geweldige sprinter (hopelijk heb ik het goed hoor, ben nog niet zo thuis in de bootwereld). Het is in ieder geval een gemotoriseerde zeilboot. 

Gisteren gingen we een dagje naar de boot. Deze ligt voor ons op nog geen kwartier rijden. 


Uiteraard gingen we ook een stukje varen. Ik mocht ook ‘sturen’ van mijn vader. Nou dat was even wennen. Hier zie je mijn zenuwachtige boothoofd. (En mijn chocodip armen).




Heerlijk zo op het meer. Op de terugweg zaten we vast. 
Wat een avontuur ^-^ Gelukkig kregen waren we al dicht bij de ligplaats en kregen we snel hulp. Zo leuk dat iedereen elkaar helpt (en ook groet) op het water.


Het was verrukkelijk weer. Wel iets warmer dan de 21 graden van onder de parasol. Mijn moeder had gevraagd of we ook wilden blijven voor de BBQ. Dus zo brachten we gezellig met de vrienden van mijn ouders die ook een boot hebben de middag en avond door. Gelachen met mijn moeder, want we hebben allebei niet zoveel met ‘kamperen’. Kreperen noemde ze het, hahaha. Lekker onhandig met bordjes, bestek, een teiltje warm water voor de afwas, plassen op een porta potti. Thuis een afwasmachine, ruime tuin en heerlijke stoelen :) Maar het was echt heel leuk.

En uiteraard heel fijn om wel de lusten te hebben van een boot en niet de lasten :) Meer water(sport) liefhebbers hier?

Reacties

  1. Van de Nederlandsche Credit maatschappij was die reclame. Wat heerlijk dat je ouders een boot hebben en jullie ervan mochten genieten. Lijkt me zalig met dit weer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, lief he, mijn vader is echt een botenman. Heeft vroeger bij de Marine ‘gezeten’. Ging op zijn 15e al naar Antwerpen.

      Verwijderen
  2. Van 6 weken tot jaar of 23 elk weekend en vakantie op boot van mijn ouders. Heerlijk zwemmen en zeilen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wow. Zo lang. Ik ben niet zo sportief. Dus voor mij is het voornamelijk zonnen :)

      Verwijderen
  3. Ik wordt al zeeziek in een zee aquarium dus geen liefhebber hier. Beetje jammer voor man want hij is dol op varen en zeilen. Wilde ook altijd een bootje maar vind het niet gezellig zonder mij. Hij gaat af en toe met zoonlief en zwager zeilen. De laatste is lid van een zeilclub.
    Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, zeeziek in een aquarium. Dan is het begrijpelijk dat je geen liefhebber bent. Wel fijn dat je man dan met zoen en/of zwager gaat.

      Verwijderen
  4. Het botert niet zo tussen boten en mij. Ik word sinds een paar jaar snel zeeziek en ik had altijd al het gevoel dat je gevangen zit op zo'n boot. Als je iets moois ziet, kun je er niet altijd naartoe, want je kunt niet overal aanleggen en gewoon even stilliggen is er vaak ook niet bij.
    Heerlijk dat jullie er wel van kunnen genieten. Ik vind dat die foto helemaal niet zoveel zenuwen uitstraalt hoor, doe je goed!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou, ik vind het wel een dingetje zo op het water. Begrijp je gevoel van ‘gevangen’ wel. Nu was het prachtig weer en konden we op het dek zitten. Maar binnenin zul je mij niet snel vinden.

      Verwijderen
  5. Hahaha chocodip armen...die houden we erin! Hier ook regelmatig haha. Wanneer we op vakantie zijn in het buitenland, moet ik op een boot, wat dat is weet ik niet, maar hier in nederland hoef ik er niet op! Maar kan me voorstellen dat het heel rustgevend is als je zo over het water kabbelt...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Rustgevend??? Nou, niet echt vond ik. Al die andere boten van links en rechts. Op de boeien letten, in de vaargeul blijven en nog zwaaien naar andere ‘bootvaarders’. Mijn kwaliteiten liggen beduidend ergens anders haha.

      Verwijderen
  6. Ik ben dol op water, maar ik heb alleen geld om er langs te fietsen (en zo af en toe een pontje te nemen).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ken nog een leuke vrijgezel :) met twee boten, vlak naast mijn ouders.

      Verwijderen
    2. Vertel, vertel! (En waarom ongepast?) Als -ie écht leuk is (en niet té rijk) houd ik me zeer aanbevolen! ;-)

      Verwijderen
  7. Ja! Ben er dol op, vooral zeezeilen. Maar Vriendin niet. Dus ik zeil vooral mee met anderen. Is ook veel goedkoper... 😉

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeezeilen. Dat is dus nog woeliger water dan op zo’n Zuidlaardermeer? Ik snap vriendin wel hoor ^-^

      Verwijderen
  8. Zeilen is vele malen leuker dan een motorboot. Geniet er van. Alhoewel de foto genomen werd, zonder zeilen op.

    Ik geniet erg van mijn boot. Het warme weer van de laatste tijd plus mijn moestuin. Man, ik maak overuren.
    Bruin!

    Op de boot draag ik een pet met klep. Ook heb ik graag een katoenen overhemd.

    Mijn topper is ‘s morgens vroeg met ontbijt en de krant naar de plas met wat schaduw van bomen nog, lekker stil.
    Om elf uur weer terug en de rest van de dag invullen.
    Maar ook met gezelschap lange tochten maken. Of naar de bakker Holtrop in Maassluis, waar Maarten ‘t Hart ook over schreef. Helemaal voor de bakker liggen kan niet, maar een stukje lopen en hoppa.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh ja, jij hebt natuurlijk een eigen boot. Heerlijk wanneer je daar zo van kunt genieten. Mijn vader is ook zo blij met deze boot. De ligplaats is heerlijk. Maassluit is een eindje varen vanaf hier :)

      Verwijderen
  9. Ha! het leukste van een boot lijkt me koffie drinken aan boord terwijl je aan de wal ligt. Of met een motorbootje door smalle kanalen tuffen. Met een boot koop je je werk, dus niks voor mij. Ik zou huren.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ja liefhebber, we hadden eigen boten, maar nu moeten verkopen.....wordt in vervolg huren als we nog kunnen en het geld wat over is gaat weer richting hypotheek. We gaan dit jaar in totaal 11000 eraf tikken..........maar geniet er van dat je vader er eentje heeft.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z