maandag 9 juli 2018

Dan verkoop je toch gewoon de boot

Van wie was die reclame nog maar? Dan verkoop je toch gewoon de boot... 
Nou, mijn vader deed het anders. Hij ruilde twee bootjes voor een geweldige sprinter (hopelijk heb ik het goed hoor, ben nog niet zo thuis in de bootwereld). Het is in ieder geval een gemotoriseerde zeilboot. 

Gisteren gingen we een dagje naar de boot. Deze ligt voor ons op nog geen kwartier rijden. 


Uiteraard gingen we ook een stukje varen. Ik mocht ook ‘sturen’ van mijn vader. Nou dat was even wennen. Hier zie je mijn zenuwachtige boothoofd. (En mijn chocodip armen).
Heerlijk zo op het meer. Op de terugweg zaten we vast. 
Wat een avontuur ^-^ Gelukkig kregen waren we al dicht bij de ligplaats en kregen we snel hulp. Zo leuk dat iedereen elkaar helpt (en ook groet) op het water.


Het was verrukkelijk weer. Wel iets warmer dan de 21 graden van onder de parasol. Mijn moeder had gevraagd of we ook wilden blijven voor de BBQ. Dus zo brachten we gezellig met de vrienden van mijn ouders die ook een boot hebben de middag en avond door. Gelachen met mijn moeder, want we hebben allebei niet zoveel met ‘kamperen’. Kreperen noemde ze het, hahaha. Lekker onhandig met bordjes, bestek, een teiltje warm water voor de afwas, plassen op een porta potti. Thuis een afwasmachine, ruime tuin en heerlijke stoelen :) Maar het was echt heel leuk.

En uiteraard heel fijn om wel de lusten te hebben van een boot en niet de lasten :) Meer water(sport) liefhebbers hier?

19 opmerkingen:

 1. Van de Nederlandsche Credit maatschappij was die reclame. Wat heerlijk dat je ouders een boot hebben en jullie ervan mochten genieten. Lijkt me zalig met dit weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, lief he, mijn vader is echt een botenman. Heeft vroeger bij de Marine ‘gezeten’. Ging op zijn 15e al naar Antwerpen.

   Verwijderen
 2. Van 6 weken tot jaar of 23 elk weekend en vakantie op boot van mijn ouders. Heerlijk zwemmen en zeilen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow. Zo lang. Ik ben niet zo sportief. Dus voor mij is het voornamelijk zonnen :)

   Verwijderen
 3. Ik wordt al zeeziek in een zee aquarium dus geen liefhebber hier. Beetje jammer voor man want hij is dol op varen en zeilen. Wilde ook altijd een bootje maar vind het niet gezellig zonder mij. Hij gaat af en toe met zoonlief en zwager zeilen. De laatste is lid van een zeilclub.
  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, zeeziek in een aquarium. Dan is het begrijpelijk dat je geen liefhebber bent. Wel fijn dat je man dan met zoen en/of zwager gaat.

   Verwijderen
 4. Het botert niet zo tussen boten en mij. Ik word sinds een paar jaar snel zeeziek en ik had altijd al het gevoel dat je gevangen zit op zo'n boot. Als je iets moois ziet, kun je er niet altijd naartoe, want je kunt niet overal aanleggen en gewoon even stilliggen is er vaak ook niet bij.
  Heerlijk dat jullie er wel van kunnen genieten. Ik vind dat die foto helemaal niet zoveel zenuwen uitstraalt hoor, doe je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, ik vind het wel een dingetje zo op het water. Begrijp je gevoel van ‘gevangen’ wel. Nu was het prachtig weer en konden we op het dek zitten. Maar binnenin zul je mij niet snel vinden.

   Verwijderen
 5. Hahaha chocodip armen...die houden we erin! Hier ook regelmatig haha. Wanneer we op vakantie zijn in het buitenland, moet ik op een boot, wat dat is weet ik niet, maar hier in nederland hoef ik er niet op! Maar kan me voorstellen dat het heel rustgevend is als je zo over het water kabbelt...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rustgevend??? Nou, niet echt vond ik. Al die andere boten van links en rechts. Op de boeien letten, in de vaargeul blijven en nog zwaaien naar andere ‘bootvaarders’. Mijn kwaliteiten liggen beduidend ergens anders haha.

   Verwijderen
 6. Ik ben dol op water, maar ik heb alleen geld om er langs te fietsen (en zo af en toe een pontje te nemen).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ken nog een leuke vrijgezel :) met twee boten, vlak naast mijn ouders.

   Verwijderen
  2. Vertel, vertel! (En waarom ongepast?) Als -ie écht leuk is (en niet té rijk) houd ik me zeer aanbevolen! ;-)

   Verwijderen
 7. Ja! Ben er dol op, vooral zeezeilen. Maar Vriendin niet. Dus ik zeil vooral mee met anderen. Is ook veel goedkoper... 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeezeilen. Dat is dus nog woeliger water dan op zo’n Zuidlaardermeer? Ik snap vriendin wel hoor ^-^

   Verwijderen
 8. Zeilen is vele malen leuker dan een motorboot. Geniet er van. Alhoewel de foto genomen werd, zonder zeilen op.

  Ik geniet erg van mijn boot. Het warme weer van de laatste tijd plus mijn moestuin. Man, ik maak overuren.
  Bruin!

  Op de boot draag ik een pet met klep. Ook heb ik graag een katoenen overhemd.

  Mijn topper is ‘s morgens vroeg met ontbijt en de krant naar de plas met wat schaduw van bomen nog, lekker stil.
  Om elf uur weer terug en de rest van de dag invullen.
  Maar ook met gezelschap lange tochten maken. Of naar de bakker Holtrop in Maassluis, waar Maarten ‘t Hart ook over schreef. Helemaal voor de bakker liggen kan niet, maar een stukje lopen en hoppa.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, jij hebt natuurlijk een eigen boot. Heerlijk wanneer je daar zo van kunt genieten. Mijn vader is ook zo blij met deze boot. De ligplaats is heerlijk. Maassluit is een eindje varen vanaf hier :)

   Verwijderen
 9. Ha! het leukste van een boot lijkt me koffie drinken aan boord terwijl je aan de wal ligt. Of met een motorbootje door smalle kanalen tuffen. Met een boot koop je je werk, dus niks voor mij. Ik zou huren.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja liefhebber, we hadden eigen boten, maar nu moeten verkopen.....wordt in vervolg huren als we nog kunnen en het geld wat over is gaat weer richting hypotheek. We gaan dit jaar in totaal 11000 eraf tikken..........maar geniet er van dat je vader er eentje heeft.

  BeantwoordenVerwijderen