Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
30 oktober 2017

Kleine ondernemersregeling

Dochter besloot zaterdagavond 'op stap' te gaan. Die mededeling kwam vrijdag. Maar natuurlijk, dat hoef je op je 15e ook helemaal niet aan je ouders te vragen ofzo :) Ze zou tot 03.00 uur blijven had ze bedacht. Nou, zo werkt het hier niet. Dus vroeg ze dan maar of ze uit mocht. En werd er 'onderhandeld' over de thuiskom tijd. Als ze om 02.00 uur thuis zou zijn, dan was het nog maar 01.00 uur was haar argument. Hahaha, echt zo leuk vind ik dat. Een vriendinnetje mocht ook tot 02.00 uur en ze zouden samen fietsen. Want uiteraard is door je moeder 's nachts opgehaald worden 'not done'.

Ik zat tot 01.27 uur met de poes op schoot te wachten. (Ze zou appen wanneer ze zou vertrekken). Toen kwam het 'verlossende berichtje' dat ze gingen fietsen. Het stormde enorm gisteren, dus ik was wel bezorgd. (Mam, als je dit leest, excuses met terugwerkende kracht, voor al die keren dat ik op stap ging en er nog niet eens een mobiele telefoon was).

Dochter was op tijd en ik hoorde haar nog wat eten nemen. De poes die ik naar buiten had gelaten was weer binnen. Ze mauwde echt keihard, M. werd er wakker van. Rond de ochtend wilde poes naar buiten. Ik heb haar gelukkig niet gehoord. (Ze heeft tijdens onze vakantie bij mijn ouders gelogeerd. Daar bleef ze 's nachts binnen). Dus haar ritme moet nog even terug naar de nachten weer buiten.

En over ritme gesproken. Ik was vanmorgen even van de leg. Met het uur terug, de korte nachtrust en toch vroeg wakker worden wist ik niet meer wat de 'echte tijd' was.


Ik wist wel dat ik echt om mijn BTW aangifte moest denken. Het bedrag wat ik moest betalen was zo laag, dat ik het onder de kleine ondernemingsregeling weg kon boeken. Het voordeel van 1x per kwartaal mijn aangifte doen, is dat ik de administratie weer op orde heb. Ik zag ook nog wat extra inkomsten klaarstaan van o.a. mijn boeklinken. Altijd leuk.

Verder was het een aanrommeldag. M. verlegde wat straatstenen. Na 11 november wordt de modderige voortuin omgetoverd tot iets leuks met leibomen, een berkenhaag en mooie kiezels. Tot die tijd is het wel handig om niet elke dat in de blubber te staan bij het uitstappen uit de auto.

Ik leek wel een volleerde huisvrouw. Eten voor de avond al op tijd in de pan (hutspot, lekker makkelijk). Salade klaargemaakt, wraps voor de lunch. Pleetje gepoetst. Hai, wat toch een burgerlijkheid zeg. Maargoed. Het kan maar beter klaar zijn. Mijn vader zei vroeger altijd, het is zo weer zaterdag. Nou, dat klopt. Eerst maar eens genieten van deze maandag.

Would you like to comment?

 1. Afgelopen zondag leek ik wel een volleerde huisman. Koken (verse soep en pasta) wassen, opruimen en voor vriendlief zorgen die ziek was.

  Mijn zus was ook al op die leeftijd zo laat thuis. En dat onderhandelen heb ik vaak meegemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is vriendlief ondertussen weer beter? Lief dat je zo zorgzaam bent.

   Verwijderen
 2. Mijn dochter is "nog maar" 13 en wil zelf al ff bepalen hoe laat ze thuis komt....pffff...wordt nog wat...
  Niks mis met lekker burgerlijk zijn...wij stonden zondag samen appelmoes te maken en iets van maïsmeel....lekker hoor..scheelt 's avonds weer wat tijd moet je maar rekenen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohhhh ik was ook op mijn 13e al zo. Dus wat dat betreft ben ik blij dat zij ‘pas’ op haar 15e begint.

   Ik hou wel van burgerlijk. Helaas was zondag de enige dag waarop we extra dingen gemaakt hebben.

   En zeker fijn dat het dan ‘s avonds weer wat tijd scheelt.

   Verwijderen
 3. I am really impressed with your writing skills and also with
  the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you
  modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality
  writing, it is rare to see a nice blog like this one today.

  BeantwoordenVerwijderen