Doorgaan naar hoofdcontent

Kleine ondernemersregeling

Dochter besloot zaterdagavond 'op stap' te gaan. Die mededeling kwam vrijdag. Maar natuurlijk, dat hoef je op je 15e ook helemaal niet aan je ouders te vragen ofzo :) Ze zou tot 03.00 uur blijven had ze bedacht. Nou, zo werkt het hier niet. Dus vroeg ze dan maar of ze uit mocht. En werd er 'onderhandeld' over de thuiskom tijd. Als ze om 02.00 uur thuis zou zijn, dan was het nog maar 01.00 uur was haar argument. Hahaha, echt zo leuk vind ik dat. Een vriendinnetje mocht ook tot 02.00 uur en ze zouden samen fietsen. Want uiteraard is door je moeder 's nachts opgehaald worden 'not done'.

Ik zat tot 01.27 uur met de poes op schoot te wachten. (Ze zou appen wanneer ze zou vertrekken). Toen kwam het 'verlossende berichtje' dat ze gingen fietsen. Het stormde enorm gisteren, dus ik was wel bezorgd. (Mam, als je dit leest, excuses met terugwerkende kracht, voor al die keren dat ik op stap ging en er nog niet eens een mobiele telefoon was).

Dochter was op tijd en ik hoorde haar nog wat eten nemen. De poes die ik naar buiten had gelaten was weer binnen. Ze mauwde echt keihard, M. werd er wakker van. Rond de ochtend wilde poes naar buiten. Ik heb haar gelukkig niet gehoord. (Ze heeft tijdens onze vakantie bij mijn ouders gelogeerd. Daar bleef ze 's nachts binnen). Dus haar ritme moet nog even terug naar de nachten weer buiten.

En over ritme gesproken. Ik was vanmorgen even van de leg. Met het uur terug, de korte nachtrust en toch vroeg wakker worden wist ik niet meer wat de 'echte tijd' was.


Ik wist wel dat ik echt om mijn BTW aangifte moest denken. Het bedrag wat ik moest betalen was zo laag, dat ik het onder de kleine ondernemingsregeling weg kon boeken. Het voordeel van 1x per kwartaal mijn aangifte doen, is dat ik de administratie weer op orde heb. Ik zag ook nog wat extra inkomsten klaarstaan van o.a. mijn boeklinken. Altijd leuk.

Verder was het een aanrommeldag. M. verlegde wat straatstenen. Na 11 november wordt de modderige voortuin omgetoverd tot iets leuks met leibomen, een berkenhaag en mooie kiezels. Tot die tijd is het wel handig om niet elke dat in de blubber te staan bij het uitstappen uit de auto.

Ik leek wel een volleerde huisvrouw. Eten voor de avond al op tijd in de pan (hutspot, lekker makkelijk). Salade klaargemaakt, wraps voor de lunch. Pleetje gepoetst. Hai, wat toch een burgerlijkheid zeg. Maargoed. Het kan maar beter klaar zijn. Mijn vader zei vroeger altijd, het is zo weer zaterdag. Nou, dat klopt. Eerst maar eens genieten van deze maandag.

Reacties

  1. Afgelopen zondag leek ik wel een volleerde huisman. Koken (verse soep en pasta) wassen, opruimen en voor vriendlief zorgen die ziek was.

    Mijn zus was ook al op die leeftijd zo laat thuis. En dat onderhandelen heb ik vaak meegemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn dochter is "nog maar" 13 en wil zelf al ff bepalen hoe laat ze thuis komt....pffff...wordt nog wat...
    Niks mis met lekker burgerlijk zijn...wij stonden zondag samen appelmoes te maken en iets van maïsmeel....lekker hoor..scheelt 's avonds weer wat tijd moet je maar rekenen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ohhhh ik was ook op mijn 13e al zo. Dus wat dat betreft ben ik blij dat zij ‘pas’ op haar 15e begint.

      Ik hou wel van burgerlijk. Helaas was zondag de enige dag waarop we extra dingen gemaakt hebben.

      En zeker fijn dat het dan ‘s avonds weer wat tijd scheelt.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z