Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
27 augustus 2017

Zou het dan toch de overgang zijn?

Toen dochter en ik met de trein van onze mini vakantie in Scheveningen naar huis gingen, kocht ik nog snel een boek. Het tijdschrift Linda had een actie voor 5 euro korting op een Top 25 boek. 


Allemaal bewaard, van onze dochter geweest

Als fan van de 'Hoe overleef ik' tijdschriften en boeken van Francine Oomen, zag ik ineens haar boek Oomen stroomt over 


De voorkant van het boek vond ik niet heel aansprekend of opvallend. Maar met het doorbladeren werd ik helemaal blij.
In een  van april van dit jaar, schreef ik over mijn 'burn out'. Daar kreeg ik toen een reactie op van Conny, die aangaf dat haar klachten voornamelijk afkomstig waren van de overgang. 

Tijdens de treinreis las ik het hele boek uit. Ik moest lachen en bijna huilen om de herkenning. Ook ik had last van een blubberbrein. Maar nog van veeeeel meer dingen.

Voor mijn vakantie had ik een gesprek met de bedrijfsarts, waar ik aangaf veel last te hebben van opvliegers, nachtzweten en enorme huilbuien. Hij raadde mij Rode Klaver capules aan, waar ik op 4 augustus mee gestart ben. Wow, echt, de helderheid in mijn hersenpan is terug. Ik herken mezelf weer, ben niet meer zo overdreven reactief (lees boos, wat woedend soms, om niets, of emotioneel instabiel, op het labiele af). Ik kan weer dingen vertellen en onthouden. 

UPDATE: de capsules heb ik een maand gebruikt. Ze hielpen helaas niet tegen nachtelijk transpireren en opvliegers overdag. 
Eerst heb ik nog Famosan van Dr. Vogel gebruikt in combinatie met de rode Klaver. Toen ben ik op zoek gegaan naar een voor mij beter en voordeliger alternatief.

In september 2017 ben ik op aanraden van een collega overgegaan naar Vitolize Daar gebruik ik tot op heden, dagelijks 3 tabletten van. Tot volle tevredenheid van het hele gezin :) 

Ik had echt alle mentale klachten en van de lichamelijke klachten ook een hele boel :( 

Dus ik vind Help! Oomen stroomt over. (<- link met aandelen, kijk eerst even bij de plaatselijke bieb) echt een aanrader. Ook onze dochter heeft het boek gelezen. Ze vond vooral het personage Tang erg grappig. En ze snapte mij en mijn onhebbelijkheden nu een stuk beter.  


Would you like to comment?

 1. Fijn dat je op een relatief 'gemakkelijke' manier van je klachten af kan komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zal wel even een 'feest' van herkenning zijn geweest! Fijn dat die tabletten ook zo helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, echt blij mee. Ondertussen ben ik wel iets anders qua supplementen aan het testen. Wordt vervolgd.

   Verwijderen
 3. Fijn dat je nu weet waar het door komt én dat er middeltjes zijn die helpen... Ik ga je post maar boekmarken... Mijn tijd moet ook nog komen wat dat betreft....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, echt fijn om te weten waar het van komt. Ik voel me echt weer normaal. Bijna zoals vroeger qua energie. Ja, altijd handig om te weten voor de toekomstige tijd. Wellicht heb je gewoonweg nergens last van, dat zou helemaal super zijn.

   Verwijderen
 4. Met de kennis van nu, denk ik dat mijn burn out op mijn 47e te maken had met de start van de overgang.

  Er zijn veel vrouwen die tijdens zwangerschap instabiel zijn en ook tijdens de overgang.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, denk je? Nou, ik gun het niemand, wat een ellende zeg. Gelukkig voel ik mij stukken beter. Bijna weer zoals vroeger zeg maar.

   Verwijderen