Doorgaan naar hoofdcontent

Tweede aflossing van dit jaar

Zo zeg, er zaten wat maanden en heel veel andere uitgaven tussen. Maar we deden weer een aflossing. Dit keer op de duurzaamheidslening van de kozijnen en zonnepanelen. Geen wereld bedrag hoor. We hebben eerst weer onze buffer aangevuld en ook nog geld apart gezet voor de vakantie. 

Maargoed, wel weer 250 euro minder. Wat het maandbedrag met 3,28 euro verminderd. Zie op ons overzicht dat we nog wel even te gaan hebben. Reden om voor duurzaamheidslening 2 te gaan en niet voor die andere, is omdat daar het maandbedrag al bijna op het minimum van 35 euro per maand zit. Psychologisch gezien is het dus leuker (vind ik) om een maandbedrag te zien dalen.


Op planner gebied (lees mijn niet aflatende agenda verslaving) breidde ik mijn collectie uit met 3 planners. Ik verkocht er ook 3 (om het weer een beetje goed te praten haha). Eentje was eerst geen planner maar een iPad hoes. Van leer, in dezelfde kleur als mijn A5 ringband planner (Filofax Malden Aqua voor de kenners :))

Even wat DIY foto's. Ik had 3 hoezen gekocht via eBay in Italië. Voor het geval het niet goed zou gaan. Gelukkig ging het in 1x goed (en verkocht ik de andere 2 hoezen weer via een F.acebook groep van andere planner verslaafden zoals ik).









De mini versie past precies in mijn tas. (Kleur lijkt op de foto iets anders trouwens, daglicht in de kamer laat de hoes er iets meer blauw uitzien). 
Ik kocht er agenda voor, 18 maanden planner in pocket formaat van Moleskine.
Met het thema Alice in Wonderland (link met aandelen, want ik moet de uit de hand gelopen hobby ergens van bekostigen).

Nou, het zal mij benieuwen hoe lang ik het vol ga houden op deze manier. Ondertussen heb ik deze agenda/notitieboeken verslaving volledig geaccepteerd van mezelf. Ik word nou eenmaal heeeeel erg blij van nieuwe verse bladzijdes.

Mocht je mijn koopgedrag op dit gebied willen analyseren, dan staat het je geheel vrij om hieronder bij de reacties jouw bedenkingen hierover te laten weten. 

Reacties

  1. Ja hoe je kan uitkijken naar een extra aflossing doen en er zo lekker bij voelen. Heel herkenbaar. ik kan niet wachten tot de 3e wk van deze maand want dan gaan wij dat ook na maanden weer eens doen. En dan een paar dagen later met het andere salaris de eerste spaar opzij voor de Onvoorziene Zaken pot die momenteel droog staat. Bij ons kwam een vervroegde aanschaf van andere auto tussendoor, die wel binnen 1 maand is afbetaald, dat dan weer wel :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Onvoorziene zaken, ja ook een goede naam. Ik zag dat jullie een andere auto hebben. Gaaf hoor. En supersnel afbetaald.

      Verwijderen
  2. Leuk gedaan zo die hoes.
    Sinds kort heb ik naast mijn filo's en de HP ook een bulletjournal, helemaal geweldig, hierbij zijn de mogelijkheden echt gigantisch op creatief gebied, echt een aanrader!!
    groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh, ik twijfel nog of ik ook aan een bullet journal zal beginnen. Nu doe ik een soort halfslachtige poging daartoe in mijn agenda's. Ik heb gisteren weer alles in 1 agenda samengebracht. Niet te tillen, gelukkig blijft deze ook thuis. Zag vanmorgen al weer mooie omslagen voor travel notes. Hoe bevalt de HP?

      Verwijderen
  3. Superleuk!! En wat mooi dat jullie weer een aflossing hebben kunnen doen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Ja lekker hoor, weer een aflossing. Ik wil graag weer maandelijks aflossen. Eens kijken op welke manieren we ons inkomen kunnen verhogen om dat te gaan realiseren.

      Verwijderen
  4. Trouwens even een vraagje; zou je misschien de link naar mijn blog bij willen werken? Ik zie dat hij nog steeds blijft hangen op het oude bericht. Dat komt denk ik door mijn verhuizing. Bij andere bloggers heb ik gemerkt dat als de url even opnieuw gecopy paste wordt, het wel goed is. Dat is dan deze link: http://www.lekkerlevenmetminder.nl

    Vast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb de link aangepast, hopelijk werkt het nu weer goed. Enige jammere van Wordpress is dat je blog bij een update hier bij blogspot niet meer bovenaan in de leeslijst verschijnt. Hoe bevalt het verder met WP?

      Verwijderen
  5. Heb je Lekker Leven weer met die nieuwe link, maar ik stel voor dat je markten en braderieën af gaat met die hoezen.
    Gat in de markt, beleef je het zelf ook zo?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gat in de markt? Nou, denk het niet hoor :) Zeer bewerkelijk om leer met de hand (ja + naald en draad) te bewerken. Kan qua uurloon niet uit. Dus ik hou het bij fröbelen voor mezelf.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z