dinsdag 6 juni 2017

Tweede aflossing van dit jaar

Zo zeg, er zaten wat maanden en heel veel andere uitgaven tussen. Maar we deden weer een aflossing. Dit keer op de duurzaamheidslening van de kozijnen en zonnepanelen. Geen wereld bedrag hoor. We hebben eerst weer onze buffer aangevuld en ook nog geld apart gezet voor de vakantie. 

Maargoed, wel weer 250 euro minder. Wat het maandbedrag met 3,28 euro verminderd. Zie op ons overzicht dat we nog wel even te gaan hebben. Reden om voor duurzaamheidslening 2 te gaan en niet voor die andere, is omdat daar het maandbedrag al bijna op het minimum van 35 euro per maand zit. Psychologisch gezien is het dus leuker (vind ik) om een maandbedrag te zien dalen.


Op planner gebied (lees mijn niet aflatende agenda verslaving) breidde ik mijn collectie uit met 3 planners. Ik verkocht er ook 3 (om het weer een beetje goed te praten haha). Eentje was eerst geen planner maar een iPad hoes. Van leer, in dezelfde kleur als mijn A5 ringband planner (Filofax Malden Aqua voor de kenners :))

Even wat DIY foto's. Ik had 3 hoezen gekocht via eBay in Italië. Voor het geval het niet goed zou gaan. Gelukkig ging het in 1x goed (en verkocht ik de andere 2 hoezen weer via een F.acebook groep van andere planner verslaafden zoals ik).

De mini versie past precies in mijn tas. (Kleur lijkt op de foto iets anders trouwens, daglicht in de kamer laat de hoes er iets meer blauw uitzien). 
Ik kocht er agenda voor, 18 maanden planner in pocket formaat van Moleskine.
Met het thema Alice in Wonderland (link met aandelen, want ik moet de uit de hand gelopen hobby ergens van bekostigen).

Nou, het zal mij benieuwen hoe lang ik het vol ga houden op deze manier. Ondertussen heb ik deze agenda/notitieboeken verslaving volledig geaccepteerd van mezelf. Ik word nou eenmaal heeeeel erg blij van nieuwe verse bladzijdes.

Mocht je mijn koopgedrag op dit gebied willen analyseren, dan staat het je geheel vrij om hieronder bij de reacties jouw bedenkingen hierover te laten weten. 

10 opmerkingen:

 1. Ja hoe je kan uitkijken naar een extra aflossing doen en er zo lekker bij voelen. Heel herkenbaar. ik kan niet wachten tot de 3e wk van deze maand want dan gaan wij dat ook na maanden weer eens doen. En dan een paar dagen later met het andere salaris de eerste spaar opzij voor de Onvoorziene Zaken pot die momenteel droog staat. Bij ons kwam een vervroegde aanschaf van andere auto tussendoor, die wel binnen 1 maand is afbetaald, dat dan weer wel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onvoorziene zaken, ja ook een goede naam. Ik zag dat jullie een andere auto hebben. Gaaf hoor. En supersnel afbetaald.

   Verwijderen
 2. Leuk gedaan zo die hoes.
  Sinds kort heb ik naast mijn filo's en de HP ook een bulletjournal, helemaal geweldig, hierbij zijn de mogelijkheden echt gigantisch op creatief gebied, echt een aanrader!!
  groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, ik twijfel nog of ik ook aan een bullet journal zal beginnen. Nu doe ik een soort halfslachtige poging daartoe in mijn agenda's. Ik heb gisteren weer alles in 1 agenda samengebracht. Niet te tillen, gelukkig blijft deze ook thuis. Zag vanmorgen al weer mooie omslagen voor travel notes. Hoe bevalt de HP?

   Verwijderen
 3. Superleuk!! En wat mooi dat jullie weer een aflossing hebben kunnen doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Ja lekker hoor, weer een aflossing. Ik wil graag weer maandelijks aflossen. Eens kijken op welke manieren we ons inkomen kunnen verhogen om dat te gaan realiseren.

   Verwijderen
 4. Trouwens even een vraagje; zou je misschien de link naar mijn blog bij willen werken? Ik zie dat hij nog steeds blijft hangen op het oude bericht. Dat komt denk ik door mijn verhuizing. Bij andere bloggers heb ik gemerkt dat als de url even opnieuw gecopy paste wordt, het wel goed is. Dat is dan deze link: http://www.lekkerlevenmetminder.nl

  Vast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de link aangepast, hopelijk werkt het nu weer goed. Enige jammere van Wordpress is dat je blog bij een update hier bij blogspot niet meer bovenaan in de leeslijst verschijnt. Hoe bevalt het verder met WP?

   Verwijderen
 5. Heb je Lekker Leven weer met die nieuwe link, maar ik stel voor dat je markten en braderieën af gaat met die hoezen.
  Gat in de markt, beleef je het zelf ook zo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gat in de markt? Nou, denk het niet hoor :) Zeer bewerkelijk om leer met de hand (ja + naald en draad) te bewerken. Kan qua uurloon niet uit. Dus ik hou het bij fröbelen voor mezelf.

   Verwijderen