Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
16 april 2017

Rentemiddeling bij ASR, besparing van 3600 euro

Wat? Sinds dit jaar is het mogelijk om bij onze ASR hypotheek te kunnen middelen. M. en ik waren helemaal verbaasd. Het kost ons 100 euro om vervolgens ruim 30 euro per maand te 'besparen'. 

Enige nadeel is dat we onze rentevaste periode met 41 maanden verlengen. Dus mocht de rentestand dan heeeeeel laag zijn dan hebben we in verhouding iets minder bespaard.

Over 10 jaar gerekend levert het ons dus met de nieuwe aangepaste rentestand een besparing op van ruim 3600 euro. Dat is snel verdiend :)


Wel kwamen we er wel achter dat we geen 233 euro per maand meer aflossen trouwens. Maar slechts 217 euro. (Dit vanwege de extra aflossingen die we hebben gedaan). Maargoed, het streven blijft om versneld af te lossen.Verder hier in 'huize rijke wijf' goed nieuws voor dochter. Ze heeft afgelopen woensdag auditie gedaan voor de opleiding MBO acteur en is door naar de groepsaudities. Dus graag a.s. dinsdag heeeeeeel hard duimen voor haar, want het is van groot belang voor haar (en voor ons) dat ze wordt aangenomen. 
Want we hebben wat schoolperikelen hier achter de rug de afgelopen maanden. 

Morgen is dochter dan e i n d e l i j k jarig. We vieren het met familie, plus een vriendin en haar man komen ook. En daar heb ik gezien de voorbereidingen (boodschappen, opruimen, schoonmaken, (vr)eterij klaarmaken etc) nu al spijt van. Ik ben namelijk niet zo goed in feestjes. Nooit geweest.

Vanmiddag staat in het teken van het gebak klaarmaken en de overige voorbereidingen. Ik heb wel een vrolijk lijstje gemaakt.

Oh en de loungeplek in de schuur is trouwens klaar. Morgen wordt het 9 graden ofzo. Dus de 'jeugd' gaat maar lekker met een kudde (fleece)dekens daar zitten haha. Bij mooi weer zal ik binnenkort wel een foto maken. Leuk voor het voor- en nafoto klusalbum.

Would you like to comment?

 1. Leuk weer wat bij je te lezen!
  En ja, die verjaardagen nekken mij ook altijd, zoveel klusjes en dan ook nog zelf taart maken!
  Ik heb jou vandaag genoemd op mijn blog trouwens, wat je vorige week schreef is heel erg van toepassing 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor het noemen van mijn blog. Hoe is het nu met jou? En je supergave baksels?

   Verwijderen
 2. Wat heb je een leuke jurk aan op de foto rechts!!
  Alvast een fijne dag gewenst met de verjaardag van jullie dochter! Ben benieuwd naar de foto's van de schuur...

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Boukje, kringloopvondst. Zwangerschapsjurk haha. De schuur was een succes. Foto's volgen binnenkort.

   Verwijderen
 3. Goed bezig (aflossen) en van harte met Quinty 2x, duimen het is!

  BeantwoordenVerwijderen